Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Wat is Kubernetes?

  Kubernetes, ook bekend als K8s, is een open-source systeem voor het automatiseren van deployments, schalen en beheer van gecontainerizeerde applicaties. Kubernetes helpt bij het zorgen voor high-availability en fouttolererend vermogen voor applicaties. Het is ontworpen om te draaien op een cluster van servers, waardoor je je Kubernetes-cluster eenvoudig kunt opschalen.

  Een Kubernetes-cluster bevat een aantal worker machines, genaamd 'worker nodes' (meestal spreekt men simpelweg over nodes). Dit zijn virtuele machines die gecontainerizeerde applicaties uitvoeren. Ieder Kubernetes-cluster bevat minstens één worker node.

  Worker nodes hosten Pods, de kleinste eenheden binnen een Kubernetes-cluster. Een pod is een groep van één of meer containers, die resources zoals opslag en netwerk delen. De status van Pods worden op hun beurt beheert via Kubernetes Deployments. Zie ook onze 'hello node'-tutorial om een snel begrip te krijgen van het werken met Deployments en Pods.

  In zijn meest basale onderdelen bestaat een Kubernetes-cluster uit een Control Plane (die wordt op het TransIP Kubernetes-platform door ons beheerd) en nodes, zoals in het overzicht hieronder:

  Kubernetes components

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op