Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Mijn huidige registrar werkt niet mee aan de verhuizing van mijn domeinnaam naar TransIP

  Een registrar (provider) is te allen tijde verplicht om de verhuiscode (autorisatiecode) binnen 5 dagen af te staan aan de rechtmatige houder van de domeinnaam.

  Als je de houder bent, of tekenbevoegd bent namens die houder, dan kun je de verhuiscode opvragen bij de huidige provider. Mocht deze hierin geen medewerking verlenen dan kun je overwegen een escalatieprocedure via ons op te starten. 


  De houder van de domeinnaam

  Om te kijken of je de houder van de domeinnaam bent kan je in de zogeheten WHOIS-gegevens kijken. De houder is sommige gevallen in die gegevens terug te vinden. In veel gevallen wordt dit echter door het overkoepelende register afgeschermd zodat je dit niet in de publieke WHOIS-gegevens terugziet. Kijk voor meer informatie hierover op: Wat is WHOIS?

  Voor een .nl domeinnaam kan je bij het register SIDN de niet-publieke houdergegevens van je eigen .nl domeinnaam opvragen. Kijk voor meer informatie over het opvragen van de niet-publieke houdergegevens op: Waar vind ik de houder (eigenaar) van mijn .nl domeinnaam?


  De escalatieprocedure

  Zoals vermeld is een registrar (provider) verplicht om de verhuiscode (autorisatiecode) binnen 5 dagen af te staan aan de rechtmatige houder. We raden daarom altijd aan om eerst contact op te nemen met de provider van jouw domeinnaam en om daarbij aan te tonen dat je de rechtmatige houder bent van de domeinnaam. Stuur in het bericht naar de betreffende provider dan ook de juiste documenten (ID/KvK uittreksel) om jezelf als eigenaar te identificeren zoals vermeld in de WHOIS-gegevens.

  Werkt de provider niet mee binnen 5 dagen? Dan kun je via de WHOIS-gegevens opzoeken wie de registrar is. Je kunt dan dezelfde stappen nogmaals proberen bij de registrar wanneer dit een andere partij betreft dan de provider waarbij je de domeinnaam hebt vastgelegd.

  Werkt ook de registrar niet mee? Dan kun je afhankelijk van de TLD/domeinextensie het volgende doen:

  • .NL: Neem contact op met onze support afdeling via de knop 'Contact' in je controlepaneel of via het e-mail adres support@transip.nl. Zij informeren je verder over wat er nodig is voor de escalatieprocedure.
  • .BE: Klik op het kopje 'Transfercode aanvragen' op de website van DNS Belgium en voer je domeinnaam in. Je kunt vervolgens de verhuiscode laten versturen naar het e-mailadres van de eigenaar van het domein.
  • .EU: Op de website van EURid voer je je domeinnaam in. Op het volgende scherm kun je rechts op 'Request a transfer authorisation code' klikken om de verhuiscode aan te vragen.
  • Overige TLD's: Helaas biedt niet elk register van domeinextensies een eigen escalatieprocedure. Het enige wat dan nog rest is om juridische stappen te ondernemen tegen de registrar van de domeinnaam om alsnog de verhuiscode te ontvangen. Hierin kunnen we je helaas niet adviseren.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op