Blog overzicht

/ TransIP Recommends #87

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Het laatste technieuws 

Twitter werkt misschien aan betaalde versie met undo-knop

Nvidia verdubbelt prijzen Geforce NOW

Digitaal cryptokunstwerk (NFT) verkocht voor 69 miljoen dollar

Reddit, Mozilla, Dropbox en andere berijven vragen om herstel netneutraliteit

Chiptekorten houden aan

Trump wil terugkeren met eigen sociaal platform

Vraag naar een recht op reparatie neemt toe

Aanvallers plaatsten backdoor in PHP via Gitserver

Tools & resources 

Notion Planners
Notion is een editor die voor verschillende doeleinden in te zetten is, onder andere dankzij de verschillende templates die aangeboden worden. Een daarvan is deze driedelige planner, helemaal gratis!

Sonos Roam
De nieuwe draagbare smartspeaker van Sonos. Dankzij een batterij die 10 uur meegaat, waterdichtheid en een wifi- of bluetoothverbinding, neem je de geluidskwaliteit van Sonos mee naar elke remotelocatie.

Printables for apps
Een app moet het natuurlijk goed doen op verschillende soorten mobieltjes. Om het wireframen te vergemakkelijken, biedt Printables verschillende soorten templates aan in werkelijke schaal op A4-formaat.

Emoji Cloud
Plaats met één link emoji’s op je website die er op elke schaal goed uitzien. Ze komen van studio Sensa.co en developer Alohe was zo vriendelijk om ze op een CDN te zetten.

Google Fonts Icons
Het logo van Google Fonts is niet alleen veranderd, ook het aanbod. Vanaf nu kan je er namelijk terecht voor iconen! Momenteel is de keuze beperkt tot Material Icons, waar velen overigens genoeg aan zullen hebben.

De beste verhalen 

Time for Next-Gen Codecs to Dethrone JPEG
De strijd om de troon der afbeeldingen.

The Mobile Performance Inequality Gap
Niet elke bezoeker is gelijk.

NFTs Are a Pyramid Scheme and People Are Already Losing Money
“For someone to make money, another has to lose money.”

Wikipedia Is Finally Asking Big Tech to Pay Up
Kennis is macht, en daar gaat voor betaald worden.

The Future of Group Messaging
Digitaal lopen sommige dingen niet zo soepel als gewild.

TransIP Blog

Helaas zijn we vorige week getroffen door een DDoS-aanval. In ons nieuwste blogartikel gaan we dieper in op wat zich heeft afgespeeld en waarom onze website slecht bereikbaar was. In ons andere blogartikel vind je de nieuwe metrics waar Google op let om jouw website hoger in de zoekresultaten te krijgen. 

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

Tutorials & guides 

Better Line Breaks for Long URLs
Lange URLs kunnen al snel een mooie lay-out verpesten wanneer ze onverwachts buiten hun container vallen. CSS-Tricks behandelt na lange tijd opnieuw hoe je in 2021 met zulke problemen om moet gaan.

Starting Your 3D Journey With Blender
3D gaan we dit jaar steeds meer terugzien in webdesign en het is verstandig om wat tijd in deze wereld te investeren. Met deze guide maak jij je eerste 3D-model in Blender.

The Complete Guide to Ranking in the Google Discover Feed
Naast Google Search valt jouw content tegenwoordig ook te ontdekken in de Google Discover Feed, die je wellicht kent van de Chromebrowser of je mobiel. Hoe zorg je ervoor dat Google jouw artikelen aanraadt in deze feed?

Volgwaardig

First 1000
Krijg elke zondag een casestudie toegestuurd waarin wordt uitgelegd hoe ’s werelds grootste projecten aan hun eerste 1000 gebruikers kwamen. Snapchat, Spotify en Airbnb zijn al behandeld. 

Landing Letter
Een andere nieuwsbrief die zich niet richt op de eerste batch aan gebruikers, maar op hoe gebruikers het best converteren. Krijg elke week een grondige kijk in de tekst, user flows en elementen van de beste landingspagina’s.

No-Bullsh*t Marketing Resources
Alle 620+ tools die door inmiddels 160+ nuchtere marketeers zijn genoemd in de populaire podcastserie Everyone Hates Marketers. Krijg een lijst met de beste boeken, podcast en videos, netjes gesorteerd op het aantal keren dat iets genoemd is.


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 15 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.