Blog overzicht

/ TransIP Recommends #85

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Het laatste technieuws

Google komt in april met eliminatieplan voor third-party-cookies in Chrome

Tesla investeert 1,5 miljard dollar in Bitcoin en accepteert de cryptocurrency als betalingsoptie

Nederlands onderwijs investeert steeds meer in cyberbeveiliging

DDoS-for-hire-diensten maken misbruik van het SSDP-protocol op Plex-mediaservers

Miljoenenboetes van T-Mobile, Vodafone, KPN en Tele2 verlaagd

Googles nieuwe onderzeese kabel tussen Europa en de VS is online

Quantum Computing sprongen vooruit met nieuwe 'Gooseberry' chip

Belastingdienst zal pas in 2024 aan de privacywet voldoen

Tools & resources


Jitter
Jitter is een animatietool waarmee je designs kan animeren in een eenvoudig te gebruiken UI. Je kan animaties maken van je video's, websites of apps in een browser zonder extra tools te hoeven downloaden. Ben je nieuwsgierig en wil je het uitproberen, schrijf je dan in!


Uizard

Uizard is een snelleprototypingtool voor webontwikkeling, het ontwerpen van desktopsoftware en het ontwikkelen van mobiele apps. Je kan snel designideeën importeren en testen.  De tool heeft een premiumversie, maar geeft hobbyisten ook toegang tot een gratis editie die een limiet plaatst op de aantal creators en projecten.


Persona

Identiteit is belangrijk voor veel online activiteiten, bijvoorbeeld farmacie, cryptocurrencytrading, beleggingsplatforms enz. Persona levert verificatiediensten gedurende de hele levenscyclus van de klant en heeft eind 2020 een gratis editie uitgebracht als antwoord op de covid-crisis. Naar eigen zeggen de eerste permanente gratis oplossing in de identiteitsverificatie-industrie. Hiermee kan je maximaal 500 personen per maand verifiëren, terwijl je volledig voldoet aan de GDPR. 


Volt React

Volt React is een opensource-admindashboardtemplate, die op React.js en Bootstrap 5 draait. Het bevat meer dan 100 plug-ins, UI-elementen en pagetemplates.  Met behulp van Sass-variabelen kan je het dashboard tot in detail aanpassen. Alle wijzigingen die je maakt tijdens het bouwen, worden ook automatisch in CSS gecompileerd. 


.wasp (alpha)

Als je op zoek bent naar een tool om je projectcode minder langdradig te maken, dan is wasp wellicht het proberen waard. Wasp is een opensourceconfiguratietaal die gebruikt kan worden om fullstack-webapplicaties te ontwikkelen, te bouwen en te implementeren met minder boilerplatecode. Je integreert het met Prisma, Node.js en React. Hoewel het momenteel in alpha is, kan je het meteen uitproberen op de homepage.

De beste verhalen

This phishing attack uses some very retro technology to hide its payload
Een 80's spythriller.

Deep Learning for Expressive Piano Performances
Creativiteit is steeds minder het domein van alleen de mens.

Get ready for the death of the global internet. It won’t be pretty
Geïsoleerde eilanden in een wilde oceaan. 

Tech giant technology is 'open source' for the pandemic, so why does it feel so closed?
Soms is open source geen open source.

Turning an old Amazon Kindle into a eink development platform
Oude hardware, online goedkoop gescoord en voilà - devplatform.

TransIP Blog

Op 10 februari 2021 hebben we alle gratis STACKs gesloten. Met tienduizenden klanten die hier gebruik van maakten, was het een enorme klus om alles in goede banen te leiden. Lees in ons nieuwe artikel hoe wij dit achter de schermen hebben aangepakt! Daarnaast waren er in januari een hoop nieuwe software-updates.

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

Tutorials & guides

Adaptive Frontline Incident Response: Human-Centered Incident Management
Deze guide gebruikt Resilience Engineering om te onderzoeken hoe softwarebedrijven zich aanpassen terwijl ze hun veiligheid en stabiliteit behouden. Het benadrukt de strategieën die het meest succesvol worden gebruikt om met onverwachte omstandigheden om te gaan. Iedereen die geïnteresseerd is in bedrijfszekerheid en redundantie zal dit zowel informatief als leuk leesvoer vinden.

JavaScript: Open Link in New Tab
Een tutorial die uitlegt hoe pop-upblockers werken, wat ze blokkeren en hoe je problemen die ze veroorzaken kan ondervangen. Hoewel pop-upblockers soms met de beste bedoelingen ontworpen zijn, kunnen ze toch problemen veroorzaken. In dit artikel wordt goed uitgelegd waarom dit zo is en wat de mogelijke oplossingen zijn.

Designing Better Tooltips For Mobile User Interfaces
Hoe ontwerpt je tooltips die de gebruikerservaring en je design verbeteren? De tutorial probeert deze vraag te beantwoorden, laat zien wat de beste ontwerpmethoden zijn en licht uit waar tooltips geplaatst moeten worden voor maximaal effect. Dit betekent dat gebruikers alleen extra informatie krijgen wanneer ze het nodig hebben.

Volgwaardig

DZone
DZone.com is één van de grootste online communities voor techprofessionals ter wereld en een zeer actieve uitgever van knowledgeresources voor softwareontwikkelaars. De website bevat dagelijks nieuwe artikelen over het hele spectrum van tech, beveiliging en software-ontwikkeling, samen met een zeer actieve gemeenschap die aanvullende content creëert.

The Woman in Tech Show
Een interviewpodcastserie voor vrouwen die de technologie van de toekomst vormgeven en nieuwe ontdekkingen maken. De host van de show, Edaena Salinas, is een software-engineer bij Microsoft en begon de podcast deels uit frustratie dat de discussie over vrouwen in tech grotendeels gericht was op hoe het voelt om een vrouw in de tech wereld te zijn, in plaats van het werk zelf. In deze podcast draait alles om het werk dat zij doen.

Traversy Media
Als je ooit een tekort aan een goede tutorials voor je webdevelopment-project hebt, dan heeft Traversy Media het waarschijnlijk wel. Dit YouTube-kanaal behandelt allerlei onderwerpen, met tutorials voor Node.js, Angular 2, React.js, PHP, Rails, HTML, CSS en nog veel meer. Als je al op zoek bent naar een goede tutorial of als je een goede bron wilt om je skillset uit te breiden, kan je hier niet fout gaan.


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 15 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.