Blog overzicht

/ TransIP Recommends #86

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Het laatste technieuws 

Hoge Raad adviseert het cassatieberoep van Dutch Filmworks te verwerpen

Twitter onthult nieuwe functie: 'super follow'

Satellietinternet Starlink van SpaceX later dit jaar beschikbaar in Nederland

Brave bouwt gedecentraliseerde exchange-aggregator (DEX) en een nieuwe Brave Wallet

Nieuwe video’s van landing NASA's Mars Perseverance rover

Meer dan 30.000 M1 Macs zijn besmet met nieuwe malware

Favicons kunnen gebruikt worden voor tracking in cachebrowsers 

CDPR-hackers verkopen Cyberpunk 2077-code voor $7 miljoen

Tools & resources 


The Framework Laptop

De Frameworklaptop is een nieuw experiment in laptopduurzaamheid en -upgradebaarheid. Het project is opgericht in Silicon Valley met als doel onze perceptie van laptops als tools te veranderen. De laptop is dun, licht en krachtig. Belangrijker nog is dat hij kan worden geüpgraded, aangepast en gerepareerd op een manier waarop geen enkele andere notebook dat kan.


Google password checkup feature

Google voegt zijn wachtwoordcontrolefunctie toe aan Android. Het systeem controleert de gegevens die in apps worden ingevoerd en vergelijkt deze met een lijst van miljarden datapunten, bestaande uit gecompromitteerde inloggegevens in de internetgeschiedenis van datalekken. Als er een match is, worden gebruikers gewaarschuwd en kunnen ze onmiddellijk hun wachtwoorden en beveiligingsinstellingen controleren.


The Blobmixer

De #blobmixer is een tool en een speeltje waarmee je 3D-kunst kunt maken. Dit kan in VR of op je pc-scherm en de resultaten kunnen online gedeeld worden. De inspiratie voor de stijl en de vormen komen van eilanden, omringd door water. Net als eilanden verandert de blob steeds van vorm.


SVG Repo

SVG repo lijkt precies op wat het zegt. Een grote verzameling gratis iconen en vectoren die je kunt gebruiken voor commerciële zaken. Met ML-aangedreven zoekfuncties kan je precies vinden wat je nodig hebt. Ook kun je ze bewerken zonder ontwerpsoftware. Er is een actieve community die aan de inhoud bijdraagt. Het project wordt gesponsord door Icons8, het aanbevolen premium alternatief.


Tusk

Tusk is een simpel en eenvoudig manier om anoniem feedback te krijgen. Je maakt een nieuw domein aan, dat tijdelijk alle ingevoerde gegevens opslaat in hun database. Na drie dagen worden alle gegevens die op het domein zijn ingevoerd verwijderd en zijn ze niet meer terug te halen. Domeinen verlopen altijd, dus als je veilige anonieme feedback nodig hebt, is dit een betrouwbare manier om dat te doen.

De beste verhalen 

The bitcoin blockchain is helping keep a botnet from being taken down
De duistere kant van de blockchain void.

The Future of Web Software Is HTML-over-WebSockets
Alles altijd uitzenden.

INTERCAL, YAML, And Other Horrible Programming Languages
De griezels van de verleden tijd.

State Of GDPR In 2021: Key Updates And What They Mean
Niemand ontsnapt aan de regels van de AVG.

Don’t comment on your code
De ene rotzooi opruimen om een andere te maken.

TransIP Blog

Er waren in februari een hoop nieuwe software-updates. Kijk snel of een applicatie die je gebruikt, of een die je misschien wilt gebruiken, een fantastische nieuwe feature heeft gekregen.

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)Tutorials & guides 

Hiding Content Responsibility
Deze tutorial behandelt alle manieren waarop je inhoud kunt verbergen in CSS en HTML. Van het visueel synchroon houden van je inhoud tot het gepast gebruiken van de toegankelijkheidsboom, er is voor iedereen wel iets te leren.

Switching to Arch Linux
De auteur, geïnspireerd door de opensource- en vrije softwarebeweging, begon zijn overstap naar Arch Linux als een hobby. Nu wil hij je door hetzelfde proces leiden, maar met minder gedoe.

The Essential Local SEO Strategy Guide
Moz heeft een zeer gedetailleerd en gratis handboek over lokale SEO uitgebracht. In 8 hoofdstukken behandelt het een grondige basis van SEO, bedrijfspassende strategieën en SEO in een wereld die veranderd is door COVID.

Volgwaardig

AIGA Eye on Design
AIGA Eye on Design is er een om te volgen, zowel voor ontwerpers als voor kunstliefhebbers. Het publiceert artikelen over wat het beschouwt als de beste ontwerpers ter wereld en wordt uitgebracht door een non-profitorganisatie in de VS.

Ethical Design Guide
Deze gids is eigenlijk meer een database. Het behandelt onderwerpen rond de ethische creatie van technologie met het principe 'do no harm'. Links worden continu toegevoegd en ook gedeeld via een maandelijkse nieuwsbrief.

Ultimate Cheatsheet Compilation
The ultimate cheat sheet compilation is voor code wat de "Hitchhikers Guide to the Galaxy" is voor ruimtevaart. Een snelle referentie wanneer nodig, die de basis aanpakt, maar zeker niet alles!


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 15 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.