Blog overzicht

/ TransIP Recommends #83

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Het laatste technieuws 

Duitse politie schopt grootste darkweb markt ter wereld neer

Na acquisitie van Tele2 onderzoekt Deutsche Telekom verkoop van T-Mobile Nederland

Britse antitrustsonde richt zich op de privacyveranderingen van Google Chrome

Nieuw privacybeleid van WhatsApp vereist gegevensuitwisseling met Facebook buiten de EU 

Gemeenten mogen vanaf half januari zakelijke WhatsApp gebruiken

Brexit vergrendelt 81.000 .eu-domeinen die in het Verenigd Koninkrijk zijn geregistreerd

Apple informeert devs of zij in aanmerking komen voor hogere winstmarges op de App Store

Verhoogde schermtijd tijdens lockdown leidt tot risico's voor gezichtsvermogen

Tools & resources 


SuperTokens

SuperTokens ziet zichzelf als een opensource-alternatief voor proprietary-loginproviders als Auth0 of AWS Cognito. Aangezien het een volledig opensource-platform is, kan het onbeperkt gebruikt worden. Dus geen gebruikerslimieten of andere beperkingen. Je bewaart gebruikersgegevens in een gesloten keten van systeemfuncties zoals login, registratie en sessiebeheer.


Mentioned

Mentioned.app is een analytische tool die je een e-mailbericht kan sturen wanneer je URL online wordt genoemd. Deze tool is gratis en is bedoeld als een eenvoudige en intuïtieve manier om de URL-bekendheid en engagement te monitoren zonder het extra werk dat vaak nodig is voor Google Analytics en andere tools.  


Algorithms for decision making

Een uitstekende quasi-academische bron over algoritmen en het maken van computerondersteunde beslissingen. Het biedt een brede introductie tot algoritmen voor besluitvorming onder onzekere omstandigheden? Als je van het boek geniet, is een ander open content juweeltje Open Data Structures


DALL·E: Creating images from text

DALL-E (de naam een combinatie van de beroemde kunstenaar Salvador Dali en de PIXAR-film WALL-E) is een versie van de open source AI GPT-3. Zijn functie is om afbeeldingen te genereren uit teksten en beschrijvingen. De resultaten zijn vaak verrassend. De GPT-3 afbeelding kan zelfs in antropomorfe versies van dieren en objecten worden weergegeven, wat bewijst dat het in staat is om ongerelateerde concepten op een geloofwaardige manier te combineren. 


Slowbug

Debuggen is een heel gedoe en deze tool probeert het net iets makkelijker te maken. Dankzij deze VS-Code-extensie kan je code in slowmotion debuggen. Het voert de code uit op jouw voorkeurssnelheid en werkt met bijna elke codebase en taal. Slowbug is ook nog open source!

De beste verhalen 

WiFi 6: efficiëntie boven alles
WiFi zoals je gewend bent, maar sneller en slimmer

The deplatforming of President Trump
Hoe één man de tech-wereld heeft veranderd

CES 2021: The tech expo swaps Vegas for a virtual show
De toekomst is weer een jaar dichterbij

Natural language generation: The commercial state of the art in 2020
AI-redacteuren en journalisten in plaats van terminators

2021 will demand new kinds of video conferencing
Niet je klassieke familie-zoombijeenkomst

TransIP Blog

Er waren in december een hoop nieuwe software-updates. Kijk snel of een applicatie die je gebruikt, of een die je misschien wilt gebruiken, een fantastische nieuwe feature heeft gekregen. 

Inspiratie 

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

Tutorials & guides

Choosing a model for your open source business 
Hoe overleven vrije en open source bedrijven en hoe kunnen ze commercieel succes bereiken? Als je zelf ooit over de vraag hebt nagedacht of aan een opensourceproject wilt werken, geeft deze gids een duidelijk overzicht van de unieke uitdagingen en mogelijkheden van het starten van een bedrijf rond een opensourceproduct. Het zal ook dienen als een verklaring voor hoeveel opensource-projecten bestaan, en bloeien op het internet van vandaag.

Discovering and exploring mmap using Go
Deze tutorial legt uit hoe je gebruik kunt maken van memory mapped files (MMF's) in Linux.  Hierin wordt uitgelegd hoe je een systeem (mmap) kunt gebruiken om bestanden direct in het beschikbare geheugen te plaatsen. Als je dit eenmaal gedaan hebt, hoeft een programma dat gemapte bestanden manipuleert alleen nog maar toegang te krijgen tot het geheugen. Het proces wordt uitgelegd en getoond met behulp van Go, een populaire open source programmeertaal. 

Build your own text editor 
Zin in een uitdaging? Probeer dan deze tutorial, die in 184 stappen uitlegt hoe je je eigen tekstverwerker in C kunt maken. Elke stap gaat gepaard met een overvloedige hoeveelheid uitleg en detail waarvan ook de auteur toegeeft dat het een beetje veel kan zijn. Het eindresultaat is een tekstverwerker die de meeste basisfuncties van een editor heeft, samen met een zoek- en markeerfunctie. Je wordt ook aangemoedigd om te experimenteren en de effecten van codewijzigingen in real-time te observeren. 

Volgwaardig 

LWN.net
LWN.net een heel ander soort nieuwswebsite. Het is lezer-ondersteund en gericht op hoge kwaliteit content voor Linux en opensourcecommunities. Je kunt gratis toegang krijgen tot een groot deel van de inhoud, maar voor volledige toegang zul je je moeten abonneren. 

FLOSS Weekly
FLOSS Weekly is een populaire podcast en maakt deel uit van de grotere podcastcollectie op TWIT.tv (This Week in Tech). Het behandelt elke woensdag alles wat te maken heeft met Free Libre open source software met een panel van co-hosts dat elke week verandert. 

Slashdot
De inhoud van het Slashdot YouTubekanaal kan als volgt worden samengevat: "News for nerds. Stuff that matters." Hier vind je videoreviews van allerlei soorten technologie, waaronder computers, smartphones, software en andere elektronica. Een goede bron voor elke nerd of tech-afficionado als het niet al op je lijstje staat.


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 15 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.