Blog overzicht

/ TransIP Recommends #81

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Het laatste technieuws

Iphone kon gehackt worden via zero-click wifi-exploit

Data van miljoenen Brazilianen gelekt dankzij wachtwoord in broncode

Vodafone Ziggo laat dataverkeer niet langer via AIX lopen

Hackers hadden toegang tot systemen Uitzendbureau Randstad

Referendum FvD bij lange na niet zo anoniem als gedacht

Github publiceert jaaroverzicht

PHP 8.0 gepubliceerd

Salesforce neemt chatdienst Slack over

Windows 7 nog altijd razend populair OS bij gemeenten

Tailwind CSS v2.0 aangekondigd

Tools & resources


CSSLab.app

Wil je je website opleuken maar heb je niet de benodigde skills? Dan is CSSLab.app een uitkomst. Hier vind je allerlei kant-en-klare CSS componenten die je eenvoudig over kunt nemen in je eigen CSS. CSSLab gaat verder dan een gradientje hier en een mouse-over effectje daar: denk aan animatie-effecten voor je buttons of elementen, opvallende hamburgermenu-knoppen en meer!


Scale Illustrations
Een illustratie kan een hoop doen voor zelfs de meest simpele projecten. Deze generator gaat verder dan de standaard stockphoto-leverancier en laat je componenten van de illustratie aanpassen naar jouw eigen smaak of huisstijl.


XBackBone
Upload en manage je bestanden met deze lichtgewicht PHP file manager. XBackBone ondersteunt het uploaden en weergeven van afbeeldingen, gifjes, video, code en geformatteerde tekstbestanden. Daarnaast bevat het een uitgebreide UI.


Gitea
Gitea is een lichtgewicht alternatief voor codehostingservices zoals Github, Bitbucket of Gitlab. Het is zelfs zo lichtgewicht dat je het zou kunnen hosten op een Raspberry Pi, zo stellen ze zelf. Gitea runt op elk platform dat Go ondersteunt, biedt alle basisfunctionaliteiten die je verwacht van een codehostingservice in een overzichtelijk dashboard en is opensource.Remix Icon
Iconensets, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Vooral niet als ze gratis, opensource, en licentievrij zijn. De iconen in de set van Remix Icon zijn lekker clean maar bieden ook veel variaties zodat er voor elk project wel een stijl te vinden is die past.

De beste verhalen

Can you trick this AI into making money with your face?
Geld verdienen met je gezicht, het kan via dit AI-programma.

State of CSS 2020
Kijk terug op een bewogen jaar op het gebied van CSS en leer wat er de komende tijd in het vat zal zitten.

Socialism’s DIY Computer
In het Joegoslavië van de jaren '80 was de Galaksija computer een enorme hype.

Playfulness In Code: Supercharge Your Learning By Having Fun
Wanneer is de laatste keer geweest dat jij gewoon voor de lol iets programmeerde? Leer jezelf weer plezier te hebben in code schrijven.

Yes or no? One checkbox versus two buttons
Wat is beter, een checkbox of twee buttons?

TransIP Blog

Black Friday wordt elk jaar weer groter in Nederland. Bij TransIP laten we je een beetje moeite doen voor je kortingen met Price Hack Friday. Heb je ook meegepuzzeld? Dan ben je vast benieuwd naar de oplossingen van dit jaar! We hebben ze voor je op een rijtje gezet op ons blog.

En de maand november zit er alweer op, dus is het weer tijd voor de software-updates!

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)


 

Tutorials & guides

CSS Animation Tutorial
Altijd al willen weten hoe CSS-animatie werkt? Deze tutorial loopt door de theorie heen en legt tot in de puntjes uit hoe je animaties kunt bouwen in CSS.

Making a simple voice controlled personal assistant interface using python
Bouw je eigen SIRI zonder alle haken en ogen!

Blog post ideas for beginners
Inspiratie nodig? We lopen allemaal wel eens vast. Met de tools die in dit artikel worden besproken vind je onderwerpen die goed aansluiten bij jouw doelpubliek.

Volgwaardig 

Advent of code
Hij is er weer: de advent of code! Elke dag in december wordt je een puzzel voorgelegd die je uitdaagt zo snel en slim mogelijk de oplossing te vinden.

PWAdvent.dev
Nog een adventkalender, maar dan eentje helemaal gericht op Progressive Web Apps!

The 512KB Club
Het internet staat vol met overdreven volle websites en applicaties dankzij waslijsten aan libraries, frameworks en client-side processen. The 512KB Club is groot voorstander van de kleine website. Leer hoe je jouw website of applicatie kunt downscalen en neem je plek in op de ranglijsten.

 


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 7 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.