Blog overzicht

Recommends #82 Eindejaarseditie!

Het begin van dit decennium voelt als de dag van gisteren. Toch staan we alweer op het punt 2020 achter ons te laten en de volgende in te gaan. Het was een bewogen jaar, met veel veranderingen in zowel de samenleving als de tech-wereld. We willen in onze eindejaarseditie van de Recommends het jaar graag afsluiten en ook vooruitblikken op wat komen gaat. Wat worden de trends op het gebied van UX en design, software, development, marketing en IT-security? 

UX en design


Shutterstock color trends 2021

Shutterstock heeft hun jaarlijkse rapport over kleurentrends gepubliceerd. Een mooi kijkje op de tinten en kleuren die de visuele storytelling in 2021 zullen bepalen.


Album covers of the year 2020

Een collectie van 150 albumcovers in 2020, om de kleuren in de muziek te eren. Een bron van inspiratie voor designers in 2021.
 

2
020 Design Tools Survey 
Neem de tijd om deze mooie longread door te nemen. Een uitgebreid onderzoeksrapport van meer dan 4000 ontwerpers: alles over userflows, UI-ontwerpsystemen en meer.


UI Trends for 2077

Hoe ziet de toekomst van UI eruit? Blijkbaar niet erg toegankelijk. Bekijk dit en nog meer voorspellingen over de toekomst van User Interfaces, van VR tot directe neuraalverbindingen.


Glassmorphism : Upcoming UI trend

De toekomst van UI is mogelijk ook glanzend in de vorm van Glassmorphism. Hier een korte ‘how-to’ over wat het is en hoe het werkt.

IT Security

2021 Security Budgets: 6 Top Priorities, New Realities
Hoe ziet een verstandig beveiligingsplan er in 2021 uit? Leiders op het gebied van beveiliging kijken naar de 'must-have' tech en de beste stappen die genomen kunnen worden om de veiligheid te verbeteren.

Cybersecurity Trends 2021: Staying secure in uncertain times
Het jaar 2020 was het jaar van Cybersecurity. In dit rapport wordt de kern van het cybersecurity-landschap onderzocht, en wat er in 2021 te verwachten valt.

Hackers have only just wet their whistle. Expect more ransomware and data breaches in 2021.
Een synthese van de gevaren van hackers volgend jaar en andere voorspellingen over hoe hackers en aanvallers zich in het komende decennium zullen blijven ontwikkelen.

Seven cybersecurity predictions for 2021
Heb je geen zin om een lang en uitgebreid rapport te lezen? Bekijk dan deze top-down weergave van de cybersecurity scene in 2021.

Hacking Technique Predictions for 2021: The Top Threats to Watch
Voor de tweede keer publiceert Mitnicksecurity hun eindejaarslijst van de meest populaire verwachte hackingmethoden van het komende jaar.

Marketing

SEO in 2021: 7 belangrijke punten om mee te scoren
Frankwatching duikt weer de SEO-trends in. Welke veranderingen kunnen we verwachten komend jaar? 

Blog vs.Vlog: Where Are Marketers Spending More Time and Resources?
To blog or to vlog, that is the question.

What You May Have Missed: Moz Resources to Prioritize Community Learning and Professional Development in 2020
Heb je een aantal grotere stukken digitaal marketingnieuws gemist? Vind hier een mooie samenvatting van 2020 met onderwerpen als lokale SEO-analyse, concurrentie-analyse, trefwoordonderzoek en meer.

Google’s Year in Search 2020 recaps turbulent times that had everyone asking ‘why’ [Video]
Top zoektrends vanuit de hele wereld, met de vraag "why"...

De 13 ‘post-corona’ online advertising trends van 2021 [volgens 12 experts]
Van 12 experts de online advertising trends in 2021, met trends, tips en verwachtingen.

Software


13 programming languages defining the future of coding

Meer structuur en meer abstractie. Een blik op de 13 talen die programmeren voor 2021 en langer definiëren.


Software Library: Flash

Op 12 januari 2021 komt Flash aan zijn einde. Als je niet klaar bent om afscheid te nemen, bekijk dan deze verzameling Flash-games die via een emulator draaien op The Internet Archive.


Top 11 Robotic Process Automation Tools to Use In 2021

De beste open source en premium tools voor Robotic Process Automation (RPA.) Alles met één apparaat, minimale moeite.


Kamua’s AI-powered editor

Verticale video’s: the next big thing? Met AI-aangedreven video-editing platforms zoals Kamua lijkt het zeker zo.


WordPress: Full Site Editing

WordPress bestaat al heel lang en is niet bang om met de tijd mee te gaan. Voor 2021 is Full Site Editing de volgende grote feature en deze blog legt graag uit waarom.

Development

Top 9 New Technology Trends for 2021
Blijf op de hoogte van de laatste trends en hou een oogje op de toekomst met deze samenvatting van de grootste aankomende ontwikkelingen in de tech-wereld.

The AI-powered smartphone and what it means for developers
AI stelt app-ontwikkelaars in staat om geheel nieuwe en unieke ervaringen te creëren. AI wordt steeds slimmer, en 2021 gaat die trend niet doorbreken.

Dominating Web Development Trends 2021
Kijk eens naar wat er het afgelopen jaar is veranderd in webdevelopment en hoe dat het komende jaar zal blijven veranderen.

Open source predictions for 2021
Open source maakt een explosieve groei door en in 2021 zal dat alleen maar versnellen. Hoera voor het open internet!

De 7 software ontwikkeling trends voor 2021
Laten we eens kijken wat voor advies ontwikkelaars hebben voor hun collega's over het komende jaar.

De rest

The 59 Best Technology Journalism Stories Published in 2020
Een geweldige collectie om je in de wintermaanden te voorzien. 

30 Best New Technology Books To Read In 2021
Goed voornemen nodig? Probeer ze allemaal te lezen voordat wij een nieuw lijstje voor je publiceren in de recommends van volgend jaar.

The Implications of Microsoft and Apple’s ARMs Race
Hoe ziet een ARM aangedreven toekomst eruit? We gaan misschien terug naar een tijd waarin de computer in sprongen evolueerde in plaats van in langzame, constante stappen.

Cloud computing will power pandemic recovery in 2021
Cloud computing was al groot voordat iedereen thuis moest gaan werken en vrijwel volledig online moest gaan interfacen. Vanaf nu wordt het alleen maar groter en zou het ons zelfs kunnen ondersteunen bij de economische gevaren die ons nog te wachten staan.

From sensors to smart cities, the biggest tech trends in 2021 and beyond
2021 zal niet helemaal overeenkomen met de technologie van ‘2021: A Space Odessey’, maar met de aankomende boom van het Internet of Things, zelfrijdende en slimme auto's, privé 5G netwerken, domeinspecifieke architecturen en meer komt het zeker in de buurt.


Waar denk jij dat de techmarkt heengaat in 2021? Laat een waardering achter en doe je voorspellingen in de bijbehorende comments. TransIP wenst je fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 8 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.