Blog overzicht

Oplossingen Price Hack Friday 2020

Ook dit jaar waren er tijdens Black Friday weer enkele mooie Price Hacks te ontdekken waarmee je de standaardkorting kon ophogen tot maar liefst 80%! Na het grote succes van vorig jaar twijfelden we geen moment aan jullie hackingskills en die hebben ons wederom niet teleurgesteld! Zelfs met de wat moeilijkere Price Hacks en bijbehorende hints heeft iedereen een dikke 10 verdiend! Om deze waanzinnige dag compleet te maken, sluiten we af met de officiële oplossingen.

Gratis .nl-domeinnaam of 40% korting op .be, .eu en .com

Je kreeg op bijna alle domeinextensies 30% korting op het eerste jaar en voor .nl gold een actietarief van € 1,-. Met een Price Hack was het daarnaast mogelijk om voor de extensies .be, .eu en .com een hogere korting van 40% te hacken of de .nl-extensie zelfs gratis te registreren voor een jaar! Hiervoor was een WHOIS lookup vereist via de service van SIDN voor het domein hackfriday.nl. 

Hierin werd gehint om een DIG command uit te voeren op het TXT record in het DNS van hackfriday.nl. Zo kwam je achter een UUID: 7a9e15d1-c5de-41c3-a900-be1687b52caa. 

Als je opnieuw een DIG command uitvoerde op het TXT record van het subdomein 7a9e15d1-c5de-41c3-a900-be1687b52caa.hackfriday.nl verscheen er een link naar de juiste landingspagina voor de 40% korting of gratis .nl-domeinextensie: /bestel-domein/check/prm/sw0rdf1sh/.

Er waren maximaal 150 gratis .nl-extensies beschikbaar. Nadat dit aantal was bereikt, kreeg je zelfs na het uitvoeren van een succesvolle Price Hack een actieprijs van € 1,- te zien voor de .nl-extensie.

Hint op de productpagina voor domeinnamen:

Hack nog meer korting vóór een domeinnaam: begin je zoektocht op hackfriday.nl en dig je een weg naar de oplossing!

Hint op Twitter:

Who is degene die de Price Hack voor domeinnamen als eerste vindt? Laat je LUUID horen via een tekstbericht hieronder! Bekijk onze domeinpagina voor een extra hint: https://transip.nl/domeinnaam/ @SIDN #PriceHackFriday #BlackFriday #Deals75% korting op webhosting

Van ons kreeg je een half jaar 50% korting op een webhostingpakket. Hier kon je 60% van maken door het volgende pad achter de URL van de webhostingproductpagina te plakken: /internal/unguessable-path/webhosting-discount/. Dit pad was te ontdekken door de morsecode te ontcijferen die verborgen zat in de bannerafbeelding die zich bevond boven de hint op de productpagina.

Uiteindelijk werd je geredirect naar het volgende pad: /bestel-domein/check-voor-service/prm/pro/discount-60/H4xOr/. Net als vorig jaar kon je de korting via de Price Hack naar 75% veranderen door in de uiteindelijke URL het cijfer 60 te veranderen naar 75.

Hint op de productpagina voor webhosting:

De hint voor nog meer korting op een webhostingpakket ‘boven’ de huidige korting is: … … …

Hint op Twitter:

Hack je een weg naar 60% korting op een webhostingpakket via https://www.transip.nl/webhosting! Wil je liever 75% korting? Een oude tweet brengt je op het juiste pad#PriceHackFriday2019 #PriceHackFriday #BlackFriday #Deals80% korting op VPS

Net als bij webhosting kreeg je voor VPS standaard een half jaar lang 50% korting. Om hier 80% van te maken bestond de Price Hack net als vorig jaar uit 2 delen. Het eerste deel was te vinden in de HTTP header van de VPS-pagina. In deze header stond de passphrase met de waarde 'stonks' die je nodig had voor het tweede deel van de hack.

Daarnaast was er op de VPS-pagina een local storage variable (h4ckfr1d4y) te vinden. Door de waarde hiervan te achterhalen via inspect element / application, kreeg je een encrypted string tot je beschikking. Deze kon je met base64 & GPG decoden, om zo tot een URL te komen waarmee je de hoogste korting van deze Price Hack Friday in je zak kon steken!

Hint op de productpagina voor BladeVPS:

Verplaats je in het hoofd van onze developers om de sleutel voor het eerste deel van de VPS-hack te vinden op HTTP://www.transip.nl/vps.

Hint op Twitter:

Het tweede deel van de VPS-hack vind je niet lokaal op Twitter. We raden je aan om net als Werner Koch te denken en https://www.transip.nl/vps eens wat beter te inspecteren, een keer of 64!Easy-peasy! Heb jij de Price Hacks dit jaar allemaal zelf kunnen vinden of had je wat hulp uit onverwachtse hoek? Onofficiële tips waren namelijk snel te vinden; echt fantastisch om te zien zien hoe onze Price Hacks weer gedeeld werden op forums als Gathering of Tweakers!

We danken iedereen voor het meedoen en hopen dat jullie net zoveel plezier hebben gehad in het oplossen van de Price Hacks als wij in het maken ervan!


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 10 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.