Blog overzicht

/ TransIP Recommends #80 (AI en Machine Learning)

Het laatste technieuws
 

2020 is een jaar vol AI: deepfakes zijn mainstream geworden, machine learning is onderdeel van de meeste online activiteiten en AI wordt alleen maar slimmer. Zo kunnen bots nu Shakespeare schrijven, klassieke kunst schilderen, code verbeteren en zelfs je website beoordelen. Lees in onze speciale editie van de Recommends wat er nog meer kan en wat ons allemaal te wachten staat in de nieuwe AI-gedreven wereld!

Amazon breidt Alexa's AI uit terwijl de EU ze beschuldigd van oneerlijke concurrentie

Kunstmatige intelligentie gebruikt om kanker te bestrijden

Odeuropa Project zal proberen de geur van het 16e-eeuwse Europa te recreëren

AI wordt steeds meer gebruikt voor cultureel erfgoed en is daardoor ook slimmer geworden

IC-heropnames zijn door AI voorspelbaar 

UvA start een platform voor de ethische aspecten van AI en andere tech

De EU zet verdere stappen om het beleid voor AI vast te stellen

Tools & resources

Pigasus
Pigasus is een IDS/IPS-systeem (Intrusion Detection and Prevention System) dat tot 100 Gbps kan bereiken met behulp van een FPGA-uitgeruste server. Het heeft een ‘FPGA-first’-design dat ervoor zorgt dat de meeste pakketten volledig met de FPGA worden verwerkt, terwijl sommige pakketten naar de CPU worden gestuurd voor een volledige evaluatie. Alles is geheel open source beschikbaar.
 

OpenAI
Een API voor OpenAI. Met dit platform heeft men gemakkelijk toegang tot nieuwe modellen die voor OpenAI zijn ontwikkeld. Het belangrijkste voordeel van het platform is dat het een interface voor algemene functies gebruikt die gebruikers de mogelijkheid biedt om bijna elke taak uit te proberen, in het Engels. De ontwikkelaars hebben besloten om in plaats van het volledig open source uit te brengen, mensen te verplichten om toegang aan te vragen en zich te registreren op een wachtlijst. Ze hebben verklaard dat dit gedaan is om misbruik te voorkomen. 

Yodaqa
Een open-souce Siri. Zo presenteert YodaQA zich. Het vraagbeantwoordingssysteem maakt gebruik van geavanceerde methoden van informatie-extractie en natuurlijk taalgebruik om vragen van gebruikers op een menselijke manier te beantwoorden. Het kan worden gebruikt voor zowel klantondersteuning als interne administratieve ondersteuning. Het is ook een intuïtievere en plezierige manier om in databases te zoeken en te leren over je producten. Je eigen robotknowledgebase. 

Kite
Kite wil de autocomplete voor codering zijn. Het voegt AI-aangedreven code toe aan je code-editor, met bekendheid van de benodigde context en voorspellend vermogen. Het voorspelt niet alleen wat je in het verleden hebt gedaan, maar ook wat je in de toekomst nodig kan hebben. Hoewel niet alles wat Kite aanbiedt gratis is, hebben ze wel een gratis versie, die de autocompletefunctie heeft voor 15 talen. De meer uitgebreide deeplearningfucnties zijn echter alleen te vinden in hun premiumplannen.


Lobe
Niet iedereen kan gemakkelijk de gerelateerde technologieën van Machine learning (ML) bouwen en gebruiken. Dat is waar Lobe 2.0 in het spel komt. Deze gratis tool helpt je bij het trainen van ML-modellen in een eenvoudig te gebruiken app. Het enige wat het nodig heeft zijn voorbeelden van wat je wilt leren, waarna het automatisch een op maat gemaakt ML-model traint dat vervolgens in je app kan worden geïntegreerd. Je hebt geen code of uitgebreide ML-ervaring nodig. Het is een geweldige manier om toegang te krijgen tot de voordelen van ML.
 

De beste verhalen

The way we train AI is fundamentally flawed
Data is niet altijd data.

Using machine learning to track the pandemic’s impact on mental health
De pandemie is niet goed voor onze geestelijke gezondheid.

De nieuwste AI-robot is onbetrouwbaar, gammel én bewonderenswaardig
Geen skynet, maar close enough.

Tips to Avoid Compliance Complications When Migrating to the Cloud
Geen boete bij je neural network of cloud computing.

The Next Generation Of Artificial Intelligence
Eng, fantastisch, wanhopig en inspirerend.

An eye on better AI: what important steps we must take today for a brighter digital future
Hoe maken we het dus minder eng.

Google has created an AI-powered nightmare creature generator
Probeer het op eigen risico.

The ‘world’s first’ A.I. news anchor has gone live in China
Dat is pas fake news.

TransIP Blog

Oktober is inmiddels voorbij, wat betekent dat een hele reeks updates voor onder andere VS Code, OpenBSD en webpack voorbijgekomen zijn. Bekijk alle highlights in onze software-updates voor oktober.

InspiratieTutorials & guides

Commonly used Machine Learning Algorithms
Deze tutorial neemt je mee door de basisprincipes van het machinaal leren van algoritmes. Als je aanleg hebt voor statistieken dan herken je de meeste of alle behandelde punten, inclusief lineaire regressie, logistieke regressie, Naive Bayes, kNN, random forest en nog veel meer. Als je dat niet hebt, dan is dit misschien een grote kans om meer te leren! Je wordt door zowel de theorie als de implementatie in R en Python geleid, dus het is een geweldige spoedcursus voor beginners.

How to write with artificial-intelligence
Ben je benieuwd hoe ver AI is gekomen met het volledig autonoom schrijven van tekst? Deze gids laat je zien hoe je een algoritme kunt leren schrijven in verschillende stijlen, waaronder Shakespeare en de musical Hamilton. Het is een snelle handleiding in plaats van een uitgebreide technische tutorial. Je leert wel precies hoe je een "Deep Writing" AI creëert. Ook is het een mooie blik op de wereld van ML omdat je geen codering of ML-ervaring nodig hebt om hiervan te genieten.

GPT 3 Demo and Explanation - An AI revolution from OpenAI
GPT-3 is een AI-platform dat door OpenAI is ontwikkeld en poëzie kan schrijven, kan chatten als een mens, bijna foutloos kan vertalen en abstracte vragen kan beantwoorden. Deze YouTubedemo neemt je mee door enkele van de meer populaire toepassingen voor deze AI met duidelijke uitleg over hoe alles werkt, geen kleinigheid omdat het vrij complex is. Een aantal van de hoogtepunten zijn: het ontwikkelen van een werkende UI, het coderen van een Reactapplicatie en het bouwen van een autocomplete in je command line.

Volgwaardig

Live Code Stream
De missie van Live Code Stream is om iedereen op te leiden en in staat te stellen om toegang te krijgen tot een carrière in de techniek of om simpelweg hun begrip van een soms uitdagend onderwerp te vergroten. Je kunt een gevarieerde selectie van content vinden, waaronder video's, boeken, artikelen en volledige cursussen. Hoewel de publicatie niet specifiek is gemaakt voor het behandelen van alleen AI, is het meest voorkomende onderwerp toch machine learning en AI, een indicatie van de tijden.

TWIML
This Week In Machine Learning of TWIML is een podcast met experts op het gebied van AI machine learning en neurale netwerken. Onderwerpen als de toekomst van AI onderwijs en spatiële analyse voor realtimevideoverwerking laten de breedte van de beschikbare onderwerpen zien. Je krijgt sociale, technische, politieke en filosofische podcasts, dus het heeft iets voor iedereen.

DeepMind
DeepMind is een YouTubekanaal dat is opgezet door deepmind.com. De website wordt geleid door wetenschappers en machinelearning-experts die de volgende generatie AI en de beleidsstandaarden ontwikkelen om deze in de hand te houden. Ze zijn ook leiders in hun vakgebieden en worden regelmatig genoemd in tijdschriften als Science en Nature. Je kan alles leren over de gevaren, de voordelen en de verwachte impact van AI bij dit kanaal.

Bonus: bijzondere deepfakes

Een selectie van deepfakes die de aandacht richten op opkomende technologieën zoals deepfaken van stemmen, of die bijzonder goed of leuk zijn geïmplementeerd.

Freddie Mercury 

Donald Trump in Better call Saul 

Arnold Schwarzenegger in Twins

Tom Cruise 

Rowan Atkinson

Bonus: gelijk aan de slag met je website


Webscore
Laat een neuraal netwerk je site controleren en beoordelen. De AI werkt zowel vanuit het perspectief van een webmaster, die controleert of de paginacode voldoet aan moderne criteria, als vanuit het perspectief van een bezoeker die leesbare content wil met een aantrekkelijk design.


Ukit
Met dit AI-systeem worden gegevens van duizenden websites verwerkt en gebruikt om automatisch best practices op je eigen site toe te passen en fouten in het ontwerp en de ontwikkeling te herstellen. Deze nieuwe tool is nog in ontwikkeling en neemt nog registraties op voor de gratis bèta. Het tariefmodel na de lancering in nog onbekend.


Botpress
Als je geen kant-en-klare opensource-chatbot wilt gebruiken, maar ook geen tijd wilt besteden aan het in elkaar zetten van alle infrastructuur en code voor basisfunctionaliteiten, kan botpress een interessante tool zijn.


CanIRank
CanIRank is in feite een AI-gedreven en slim SEO-platform. Het geeft dus specifieke actie-aanbevelingen in plaats van alleen maar data. De tool heeft een premiumplan maar biedt ook een gratis versie, niet een trial waar je een creditcard moet registreren. Die is beperkt tot 5 keywordrapporten en vijf SEO-rapporten.


Gradio
Gradio is een tool waarmee je snel volledig aanpasbare UI-componenten kunt maken rond je ML-model, functie of API, zoals TensorFlow of PyTorch. Daarnaast kan je het ook gebruiken voor willekeurige Pythonfuncties. Je kunt componenten toevoegen en verwijderen om een bepaalde combinatie van inputs en outputs te ondersteunen. De kernbibliotheek is beschikbaar op GitHub en volledig open source.


 


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 15 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.