Blog overzicht

/ TransIP Recommends #79

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Het laatste technieuws

AMD bereikt 22,4% van de X86-markt, het hoogste punt sinds 2007 

Google brengt zijn eigen vpn-service uit op Google One

Apple wil misschien een eigen zoekmachine

D66 en CDA roepen voor onderzoek naar algoritmes in de strijd tegen fake news

Brave heeft nu 20 miljoen gebruikers per maand en 7 miljoen per dag

Een boodschap van Voyager 2 vanuit de diepten van interstellaire ruimte

Het wordt steeds lastiger om toezicht te houden op grote techbedrijven

750 miljoen genetisch gemanipuleerde muggen worden vrijgelaten in Florida

Tools & resources


Raspberry Pi 400

De nieuwe Raspberry Pi is een eerbetoon aan de klassieke computers van voor 2000. Een kleine en compacte PC ingebouwd in een toetsenbord. Het heeft 4GB RAM en is momenteel geprijsd tegen $ 70,-voor de computer alleen en $ 100,- voor een volledige kit. Deze kleine gadget kan functioneren als een betaalbare en zeer mobiele pc - en het is nog steeds een Raspberry Pi.


Fun DuckDuckGo tricks
DuckDuckGo, meer en meer bekend als opensource-alternatief voor Google. Het is ideaal voor iedereen die zich zorgen maakt over privacy en het online delen van gegevens omdat het je gegevens niet verkoopt. Het wordt gedreven door een leuke en actieve community en heeft toevallig ook nogal wat easter eggs voor degenen die weten waar en hoe ze te vinden zijn. Deze lijst laat je een aantal van de beste trucs, grappen en nuttige hulpmiddelen zien.


Phosphor
Iconen voor iedereen! Phosphor is een flexibele iconenbibliotheek voor interfaces, grafieken en alles wat je maar kunt bedenken. Het is open source en gratis te gebruiken onder de MIT-licentie. Op zoek naar nog meer iconen? Probeer dan Bootstrap Icons 1.1.0 of Radix Icons die ook recent zijn uitgebracht. Net als Phosphor dragen ze de MIT-licentie, en zijn dus volledig open source en vrij te gebruiken. 


OX_Editor
Als je op zoek bent naar een nieuwe code editor, of gewoon iets anders wilt proberen dan is OX iets leuks. De editor biedt je verschillende hulpmiddelen om het coderen te versnellen en is zeer licht in vergelijking met veel zwaardere editors. Het draait zelfs in je terminal! De ontwikkelaar waarschuwt wel dat je er niet op moet vertrouwen dat het je go-to-tool is, want het blijft een persoonlijk project en hij kan dus niet onbeperkt ondersteuning of stabiliteit garanderen. The Good Line-Height
Deze tool is gemaakt voor degenen die graag alles perfect willen realiseren, tot in het kleinste detail. Als je ooit extra tijd hebt moeten besteden aan het uitzoeken van wat de juiste regelhoogte is voor elke tekstgrootte in schaal, dan kan dit je een hoop hoofdpijn besparen. Het berekent het exacte aantal en de juiste grootte zodat elk baselinegrid een perfecte match is met je inhoud. 

De beste verhalen

We Hacked Apple for 3 Months: Here’s What We Found
Ethische wormpjes maandenlang in appel komen met $ 288,500,- terug.

Is the Internet Different?
Op zoek naar de waarheid in een complex internetecosysteem.

Nerdy Show and Tell - HP 100LX / 200LX MS-DOS Palmtop
Vier nerds en technostalgie - drink thee en geniet mee.

How I got 10k post karma on reddit with (and without) fast.ai
De toekomst is voor de karma-bots.

Why Engineers Cannot Estimate Time
Een meme-volle manier om deadlines in engineeringprojecten uit te leggen.

TransIP Blog

Cybersecurity Month is net voorbij maar bij ons blijft security het hele jaar een punt van aandacht!. Als je meer wil weten over een van de gevaarlijkste online aanvallen, lees dan ons nieuwe artikel over web cache deception op ons blog!

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)


 

Tutorials & guides

How to remember what you learn
Voor de meesten van ons zonder een fotografisch geheugen kan leren een uitdagend en in veel gevallen vermoeiend proces zijn. Het optimaliseren van onze tijd en energie is geen gemakkelijke taak en deze guide probeert dat te doen. Onder de vele andere basisprincipes leert het je hoe je metacognitie en actieve herinneringsoefeningen effectief kunt toepassen. 

Build Machines with MockMechanics
MochMechanics is een bijzonder cool persoonlijk project waarbij de ontwikkelaar het mogelijk heeft gemaakt om complexe en interactieve machines te maken en te manipuleren die bestaan uit simpele elementen. Met andere woorden, dit is visueel programmeren! Je kunt je ideeën fysiek ( in 3D op een computer in ieder geval) uitbouwen en testen. Je kan onder andere: een werkende piano bouwen, prototypemachines, games en nog veel meer. Veel hiervan is te zien op het YouTubekanaal dat zowel als handleiding werkt en een showcase is van wat je kan doen.

Solving a stupid JavaScript problem
Soms kunnen sollicitatiegesprekken best wat vreemde vragen bevatten. Vragen die op geen enkel moment aan de orde komen in de functie waarvoor je solliciteert. Waarom dit zo is weet de mens niet, maar wat deze gids wel doet is illustreren hoe deze vragen interessant en uitdagend kunnen zijn om op te lossen.

Volgwaardig 

Optimize Smart Blog
Een blog die alles over Digital Analytics behandelt. Van Google Studio tot ROI-strategieën is dit een informatieparadijs voor alle aspirant- en ervaren digitale marketeers. Het is zeer uitgebreid en wordt regelmatig geüpdatet, dus zorg ervoor dat je dit toevoegt aan je wekelijkse of dagelijkse content.

The Markup
The Markup is een non-profitnieuwsorganisatie die zich richt op de overheid en het institutionele gebruik van technologie. In tegenstelling tot veel andere newsrooms hanteert het een datagedreven en wetenschappelijke aanpak, waarbij eigen onderzoek de leidraad is voor elke publicatie. Dat kan omdat journalisten die voor de organisatie werken zeer ‘data literate’ zijn. Het is bovendien zeer transparant over het onderzoeks- en rapportageproces en privacyvriendelijk. 

The Mega Full-Stack Web Development Resource Guide
Full-stackontwikkeling staat niet bekend als een gemakkelijk onderwerp of een onderwerp waar iedereen zomaar in kan springen. Voor velen is het nogal intimiderend, en vooral als je zelf leert, is het moeilijk om te weten waar je moet beginnen. Deze bron wordt regelmatig bijgewerkt, met momenteel meer dan 600 links, en omvat alles van HTML tot de cloud. 

 


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 15 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.