Blog overzicht

/ TransIP Recommends #78

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

DigitalOcean App Platform
Met het App Platform, ontwikkeld door DigitalOcean, kunnen je apps worden ingezet en geschaald door naar je GitHub repository te wijzen. Het doel van het platform is om het extra gedoe van infrastructuur weg te nemen en het zo eenvoudig en pijnloos mogelijk maken om een applicatie te implementeren. Niet alle functies zijn gratis, maar het startpakket heeft wel veel waarde en je kunt er veel uit halen zonder een cent te betalen. 

Plausible.io
Een alternatief voor Google Analytics zonder banden met de Adtech-wereld. Dat is hoe Plausibel zich positioneert, als een veiligere en betrouwbaardere optie voor diegenen die niet tevreden zijn met Google, of simpelweg iets anders willen proberen. Plausible maakt geen gebruik van cookies en heeft een duidelijke prijsstelling op basis van verkeer met zeer lage instapkosten.

Screego/server
Als je ooit problemen hebt gehad met het delen van je scherm met collega's die gebruik maken van zakelijke chatoplossingen zoals Microsoft Teams, dan kan dit een geweldig tool zijn om uit te testen. Het oorspronkelijke doel van Screego was om code te tonen via screensharing, omdat veel oplossingen ofwel lag tonen ofwel niet genoeg detail tonen. Deze open source tool probeert daarom maar één ding te doen; je scherm delen met een lage latency en een hoge beeldkwaliteit.

Probability & Statistics with Applications to Computing
Dit gratis boek is een uitstekende bron voor alles wat met computing te maken heeft, met name op het gebied van statistiek. Iedereen die zich wil verdiepen in computational probability, machinelearning en nog veel meer zal dit nuttig vinden. Bovendien is het boek gericht op detailgeoriënteerd design en het uitbreiden van de vaardigheden van ontwikkelaars. Een geweldige bron voor liefhebbers van statistiek of codering.


Secondstate.io
Second State heeft een suite van open-sourcetools ontwikkeld die je via hun website direct kunt downloaden. Het idee erachter is dat ontwikkelaars gemakkelijk snelle, veilige, draagbare en serverloze functies kunnen schrijven en deze kunnen inzetten als webservices zonder al te veel hindernissen te hoeven overbruggen. Onder de verschillende open source projecten is een nieuwe bètaversie van Second State 'High-performance Function as a Service' (FaaS) voor Rust-ontwikkelaars. Voor de huidige bèta is alles gratis, met een tarieflimiet op aanvraag/ gebruiker/min.  

De beste verhalen

De destructiviteit van ddos-aanvallen
Steeds vaker en steeds groter

TIME for a WTF MySQL moment
Als AI beslist wat relevant is.

Gamer Installs Crysis 3 On GeForce RTX 3090's VRAM - And It Runs
Wie heeft er een harde schijf nodig als je V-Ram hebt? 

In the Covid-19 jobs market, biased AI is in charge of all the hiring
Computer says no.

Excel: Why using Microsoft's tool caused Covid-19 results to be lost
Het verhaal achter 16.000 ongemelde coronavirusgevallen.

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

Tutorials & guides

It’s 255:19AM. Do you know what your validation criteria are?
Een grondige analyse van de validatiecriteria voor systemen voor digitale handtekeningen, de manier waarop ze werken, de huidige problemen en risico's en de mitigatiemaatregelen. Bereid je voor op heel wat formules en principes die naar je toe gegooid worden. Als je er al een beetje mee bekend bent is het waarschijnlijk een geweldige gids!.

Let's build a Cloudflare Worker with WebAssembly and Haskell
Het is niet altijd vanzelfsprekend om tutorials te vinden die je ook nog eens weten aan te spreken’. Deze tutorial laat zien hoe je Haskell naar WebAssembly kunt compileren met behulp van Asterius voor gebruik op Cloudflare.

Principles of Data Oriented Programming 
Een boek over data-georiënteerd programmeren dat is omgezet in een interactieve tutorial. Het is nuttig voor verschillende vaardigheidsniveaus en neemt je mee in elk principe in de vorm van een set interactieve codeervensters. Het wordt nog steeds opgebouwd en meer van de inhoud van het boek zal hier in de loop van de tijd worden weergegeven.

Volgwaardig

4sysops
Thuis voor DevOps en SysAdmins. 4sysops is een online blog en community met tutorials, artikelen en meer. De community is zeer open en gastvrij, dus het is een geweldige plek om te leren en te zien wat de hype van de dag is.

DevOps SoundCloud
Een podcast die aandacht besteedt aan beveiliging, softwarelevering, het beste van open source en meer. Je kunt alles wat je nodig hebt op soundcloud vinden, maar als je liever leest dan luistert is veel van deze inhoud ook te vinden op DevOps.com.

TechCrunch YouTube Channel
TechCrunch is een bekende technologienieuws- en informaticapublicatie. Net als hun geschreven content behandelt hun YouTube-kanaal allerlei onderwerpen, van de economische impact van een tech-merger tot het beoordelen van de bijgewerkte logo's van Google. Het kanaal heeft ook opnames van grote evenementen zoals de huidige TC Sessions: Mobility. Kortom, als je een Techie of IT nerd bent dan zul je dit geweldig vinden.


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 15 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.