Blog overzicht

/ TransIP Recommends #77

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

ItsMyData
Deze handige en kleine tool kan worden geïnstalleerd als een plug-in voor Google Chrome en helpt je snel de weg te vinden om je uit te schrijven voor eventuele gegevensverzameling op websites. Een website moet dan wel een opt-out-mogelijkheid bieden, wat helaas nog niet wereldwijd het geval is. Wanneer de optie er echter is, bespaart het jouw wat tijd en moeite.

Frontendor
Een visueel aantrekkelijke verzameling van herbruikbare HTML-sjablonen die gebruikt kunnen worden om landingspagina's te bouwen met een snelle copy-pastewerkwijze. Het volledige pakket is verkrijgbaar via een eenmalige aankoop en bestaat uit vier HTML-sjablonen en 56 blokken.

GitHub CLI 1.0
GitHub CLI is uit bèta en nu beschikbaar. Het is een noemenswaardige release omdat GitHub nu direct toegankelijk is vanaf jouw terminal, op Windows, macOS en Linux. Het zal een grote tijdsbesparing zijn die je helpt om je te focussen en contextswitching te verminderen. Het is nu ook veel gemakkelijker om te scripten en zelf workflows te maken. Je kan aangepaste aliassen voor opdrachten instellen, verbinding maken met de GitHub Enterprise Server en de hele GitHubworkflow uitvoeren vanaf je terminal.

Nova
Nova is een native codebewerker voor Mac. Het platform is “buy-to-own” en is ontworpen om te kunnen inspelen op macOS. Het heeft onder andere een interface met themakeuze, flexibele workflows, robuuste uitbreidingen en extensieve instellingen en aanpassingen. Het is visueel gezien erg leuk en de ontwikkelaar heeft duidelijk veel liefde in het platform gestoken, door zelfs een splinternieuwe tekstopmaakmanager te maken na het vinden van een aantal bugs in de native oplossing van Apple.

Polypods
Op zoek naar een aantal interessante podcasts? Polypods is een platform waar je de best beoordeelde podcasts van de dag kunt vinden en kunt bijdragen aan de community door zelf podcasts in te sturen. Het is een manier om door de meer algemene lijsten te breken die je online of ter plaatse kunt vinden en om nog meer onbekende juweeltjes te vinden.

De beste verhalen

Free VPNs are a privacy nightmare. You shouldn’t download them
Zijn gratis VPN's zo veilig als men denkt?

How algorithms are changing what we read online
Als AI beslist wat relevant is.

Most favorited Hacker News posts of all time
Geliefde Hacker News-berichten van de meest actieve gebruikers.

The tangled webs we weave
Een strenge blik op moderne webontwikkeling.

WEB HISTORY by Jay Hoffmann
Het ontstaan van het internet, van de oorsprong tot aan websites en web search.

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

Tutorials & guides

How HTTPS Works
Een komische uitleg over de basis van HTTPS in de vorm van een paar stripfiguren. Als je zelf niet zeker bent van een aantal van de basisprincipes of als je op zoek bent naar een makkelijke manier om ze uit te leggen aan vrienden en familie is dit een geweldige gids om door de fundamenten te lopen.

Title Tags SEO: When to Include Your Brand and/or Boilerplate
Helpt meer of minder informatie jouw SEO? Het opnemen van een merk of boilerplate in titletags is iets wat veel websites automatisch doen. Volgens deze handleiding is dat niet altijd vanzelfsprekend. In dit artikel krijg je een diepgaande blik op de relevantie van jouw merknaam- en boilerplategebruik in titletags en als bonus is er een gratis webinar over hetzelfde onderwerp.

Learn CSS Centering
Alles wat je moet weten over het centreren binnen CSS is hier te vinden. Je kunt een afbeelding kiezen van een bepaald bord voedsel dat je lekker vindt en die afbeelding vervolgens in de hele tutorial gebruiken. Het is een leuke manier om je bezig te houden en de inhoud is voldoende uitgebreid, zodat de meesten hier iets zullen vinden wat ze leuk vinden.

Volgwaardig

The daily WTF
De Daily WTF is een amusante kijkje in hoe je software niet moet ontwikkelen. De website beschrijft rampen in het projectbeheer en springt in de code om het soort bizarre syntaxiskeuzes toe te lichten die tot een ramp hebben geleid.

Letterstack
Letterstack opent de poort naar een gemeenschap van ontwikkelaars en ontwerpers, met talloze artikelen en gidsen over alle details van het maken van nieuwsbrieven. De inhoud neemt je mee van het bouwen van een nieuwsbrief, naar de groei van je abonnees en uiteindelijk de monetisatie. Je kunt je aanmelden voor een wekelijkse contentblast of de site raadplegen voor gidsen en tutorials.

The Internet Portal
Het internet is de laatste decennia zo gigantisch geworden dat de websites die we bezoeken het kleinste deel uitmaken van een fractie van wat er werkelijk is. Deze site is een manier om de horizon te verbreden en misschien zelfs enkele nieuwe en interessante plekken op het web te ontdekken. Het is nog steeds in ontwikkeling en zeker niet perfect. Terwijl alle pagina's evenveel gewicht hebben, worden er bijvoorbeeld nog steeds parkeerpagina's weergegeven. Toch is het een geweldig project om te volgen en een leuk tool om te testen.


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 15 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.