Blog overzicht

/ TransIP Recommends #74

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

Unscreen
Geen greenscreen nodig? Dat is wat Unscreen belooft met zijn gif- en videobewerkingssoftware. Neem video's op en wis of verwijder achtergronden zonder gebruik te maken van complexe technieken en software.

Papercups
Een opensource-liveklantenchatapp gemaakt voor bedrijven die geen gebruik kunnen of willen maken van diensten van derde partijen vanwege privacy- of veiligheidsredenen.

Papyrs
Papyrs stelt je in staat om eenvoudig een bedrijfsintranet of teamwiki maken met de focus op een prettige gebruikerservaring met widgets en drag-and-dropfunctionaliteit.

Revkit
Als je een middel zoekt om gemakkelijk en snel ideeën voor webdesign te ontwikkelen, dan ben je wellicht geïnteresseerd in Revkit. Deze design UI-kit heeft een grote collectie componenten en symbolen. Als bonus draagt het een publiekdomeinlicentie, dus er is geen drempel om het uit te proberen.

Privado
Moe van advertenties die zich op jou richten met alles wat op je verlanglijstje staat? Privado is een optie om te ontsnappen van cookies en misschien wat impulsaankopen. Een zoekmachine die van privacy een prioriteit maakt, zonder tracking, IP-opslag en opslag van zoekgegevens.

De beste verhalen

Top Programming Languages 2020
Python is nog steeds heersend en Cobol is in opkomst.

GitHub preserves open source code in the Arctic (just in case…)
Opensourcecode diep in de Arctische permafrost.

How do you control an AI as powerful as OpenAI's GPT-3?
AI begint eng te worden, maar kunnen we er nog steeds mee spelen?

Traffic vanaf dark social groeit, dat vraagt om strategie
Zet je proactief in om onmeetbaar verkeer aan te pakken.

Why there’s so little left of the early internet
Wie had geweten dat de online geschiedenis van een land kon verdwijnen.

TransIP Blog

Juli is inmiddels voorbij, wat betekent dat een hele reeks updates voor onder andere WordPress, Digikam en Unbound voorbijgekomen zijn. Bekijk alle highlights in onze software-updates voor juli. Daarnaast leggen we je in ons nieuwste artikel uit waar je op moet letten als je voor je thuiswerkplek nog op zoek bent naar een mechanisch toetsenbord.

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

Tutorials & guides

How SHA-2 Works Step-By-Step (SHA-256)
Als je nieuwsgierig bent naar hashfuncties behandelt dit artikel zowel de basis als een stap-voor-stapuitleg van SHA-2, een van de meest populaire hashalgoritmes.

How to write a good commit message
Een snelle blik op hoe een goede structuur veel hoofdpijn kan besparen bij het bijhouden van bestandswijzigingen.

High relevancy and volume link building: Barnacle SEO at scale
Een kort artikel van een proces dat handmatig werk verlicht zodat je highrelevancy-links sneller kunt uitbouwen.

Volgwaardig

SkillTube
Een lijst van gratis online cursussen, van ethisch hacken tot blockchain. Kortom, alles wat een uitgehongerd intellect nodig heeft.

High Output Founders Library
De beste bronnen van het web vol met tactische en praktische adviezen om je te helpen op je ondernemersreis. De guide is deze zomer in elkaar gezet, dus verwacht veel actuele hulpmiddelen in de 8 secties waar uit te kiezen valt.

SitePoint Blog
Naar eigen zeggen de beste bron voor webontwikkelaars en -ontwerpers over JavaScript, CSS, UX, WordPress, PHP en meer.


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minutes
    • Leestijd: 15 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.