Blog overzicht

TransIP Recommends #68

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

Raveberry
Even je collega's irriteren met dat ene foute liedje of samen een kneiter van een playlist maken voor de virtuele VrijMiBo kun je nu doen via Raveberry!

The Future is No-Code
Wat is No-Code coding en hoe werkt het precies? Dit project legt het je exact uit.

HumbleBundle Learn to make games
In deze geweldige Bundle vind je allerlei resources waarmee je leert jouw eerste eigen game te ontwikkelen.

The Elevation of Privilege Threat Modelling Card Deck
Dit kaartspel is ontwikkeld om je de beginselen van threat modelling aan te leren. Het is sinds kort beschikbaar via een online interface, zodat ook internationale teams hiermee aan de slag kunnen. Meer informatie over Threat Modelling vind je hier.

This Word Does Not Exist
Leer nieuwe woorden die hiervoor niet eens bestonden en help tegelijkertijd een algoritme om taal te leren.

De beste verhalen

The Confessions of Marcus Hutchins, the Hacker Who Saved the Internet
Marcus Hutchins wist in 2017 de allesverslindende cyberaanval WannaCry te stoppen toen hij een ingebouwde killswitch neutraliseerde. Kort daarna werd hij opgepakt. Dit is zijn verhaal.

Stop Importing Multiple Fonts and Start Using Variable Fonts
Stop met het importeren van stapels fonts voor hetzelfde effect en gebruik variabele fonts: een pleidooi.

Andy Jones: Extinction event
Cyberaanval NotPetya raasde in 2017 in korte tijd door de wereld. De toenmalige CISO van Maersk vertelt in dit half uur durende audioboek over zijn ervaringen tijdens deze aanval.

Write Libraries, Not Frameworks
Wanneer een developer een idee heeft voor een stuk software die voor anderen ook waardevol zou kunnen zijn, zou dit dan een library moeten worden, of een framework?

So you've written a bad design take
Je mening verkondigen op het internet kan soms aardig riskant zijn. Leer van andermans fouten, bijvoorbeeld van die van deze designer.

TransIP Blog

In de afgelopen jaren sprong het ene na het andere grote bedrijf over van fotografie naar illustratie, het liefst zo abstract mogelijk, om hun websites vorm te geven. Waar vind je dat soort illustraties? In ons blogartikel analyseren we de trend en geven we je een aantal bronnen om gratis mooie of sprekende illustraties te downloaden.

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

Tutorials & guides

Stream your events live using the free version of Zoom and Twitch
Als je een event in de planning had staan, is er grote kans dat die nu in het water is gevallen. Door Zoom en Twitch slim te combineren, kun je jouw roundtable of keynote toch door laten gaan.

How to make a CSS-only carousel
Geen Javascript held, geen zorgen: deze tutorial leert je hoe je puur in CSS een foto-carousel in elkaar kunt draaien.

Write a calendar plugin with Javascript
En voor de handigen onder ons die wel Javascript-helden zijn leer je in deze tutorial hoe je een handige kalender-plugin kunt maken.

Volgwaardig

DevDiscuss
De oprichters van Dev.to zijn een podcast begonnen!

What's your quarantine side project?
De vraag was simpel, de antwoorden blijven binnenstromen: waar werken jullie devs zoal aan, nu we in quarantaine zitten?

Accidental Tech Podcast
Misschien had je al eerder gehoord van de Accidental Tech Podcast, misschien is hij voor jou helemaal nieuw. Elke week praten de drie hosts elkaar de oren van het hoofd over tech en alles wat ze daaronder verstaan.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 8 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.