Blog overzicht

TransIP Recommends #115

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. In deze editie duiken we in de wereld van AI-gestuurde fotobewerking met DragGAN en leer je alles over Web Platform Baseline en hoe dit jouw browserondersteuningsbeleid kan vormgeven.

Daarnaast hebben we inspirerende bronnen en tutorials voor je klaargezet. Ontdek de mogelijkheden van geheugenallocatie, leer hoe je video's transformeert met Stable Diffusion en ontdek de kracht van documentatie.

Beste verhalen

This AI-powered Photoshop rival is the end of photography as we know it
Ontdek de ongelooflijke mogelijkheden van DragGAN, een AI-gestuurde fotobewerkingstechnologie die wordt gedemonstreerd in een demo van een onafhankelijk onderzoeksteam. Deze baanbrekende tool verlegt de grenzen van fotobewerking en daagt onze perceptie van wat een foto kan zijn uit. 

What Is Web Platform Baseline?
Luister naar de aflevering van de Smashing Podcast met expert Rachel Andrew, waarin ze ingaat op het Web Platform Baseline. Leer hoe dit concept je kan helpen bij het effectief vormgeven van je browserondersteuningsbeleid. 

Marion werd opgelicht met stem van zoon: 'Hij liep net op tijd de woonkamer binnen'
Een verontrustend verhaal van een frauduleuze poging om Marion op te lichten, een moeder die een telefoontje ontving van iemand die zich voordeed als haar zoon, die betrokken was bij een fataal ongeval. De oplichter gebruikte de stem van haar zoon om geld af te persen voor de begrafenis van de overledene. 

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)
  

Tutorials and guides

Memory Allocation
Dompel jezelf onder in de grondbeginselen van geheugenallocatie in deze informatieve post. Verken verschillende allocators, hun voor- en nadelen en de technieken om het geheugengebruik te optimaliseren. Je kan zelfs leren hoe je je eigen allocator kan ontwerpen. 

Video to video with Stable Diffusion (step-by-step)
Transformeer video's in verbluffende animaties met Stable Diffusion. Deze tutorial biedt stapsgewijze handleidingen voor drie video-to-video technieken, waaronder ControlNet-M2M script, ControlNet img2img en Mov2mov-extensie. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek nieuwe mogelijkheden voor je marketingcampagnes en videoprojecten.

The Surprising Power of Documentation
Verken het belang van documentatie in dit inzichtelijke artikel. Leer hoe documentatie langetermijnwaarde biedt, de productiviteit verbetert en efficiënte onboarding mogelijk maakt. Gebruik de theorie en praktisch advies om een goed documentatiebeleid in de praktijk toe te passen.

Tools en resources


Database Options For Web Development in 2023

Als software engineer is het begrijpen van verschillende databases cruciaal. Dit artikel verkent bekende databases, hun functies, soorten Database Management Systems (DBMS) die worden gebruikt, bedrijven die ze gebruiken en prestatie-inzichten. 


CanIUse
Blijf op de hoogte van de browserondersteuning voor front-end webtechnologieën met CanIUse. Deze waardevolle bron biedt uitgebreide browserondersteuningstabellen voor desktop- en mobiele webbrowsers. 


Regex101
Vereenvoudig het testen van regularexpressions met syntaxhighlighting, uitleg en spiekbriefjes voor verschillende programmeertalen. Gebruik Regex101 bij het testen voor PHP/PCRE, Python, GO, JavaScript, Java, C#/.NET en Rust. 


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 9 minuten
    • Leestijd: 9 minuten

Blog overzicht

Auteur: Robert Hoekman

Een copywriter en storyteller die graag de laatste trends en ontwikkelingen in tech volgt en iedereen erover wil vertellen. Hoewel dit ook veel van zijn vrije tijd in beslag neemt, kun je hem toch vaak met zijn camera in het bos vinden, op zoek naar een hert, eekhoorn of lichtschacht. Zo niet, dan is hij waarschijnlijk aan het gamen op zijn pc.