Blog overzicht

TransIP Recommends #113

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. In deze editie beantwoorden we belangrijke vragen als: hoe definieer je cybercrime, hoe meet je werkervaring als developer en nog veel meer. Bekijk ook de nieuwste tools en tutorials!

Beste verhalen

Over 60% of Writers Already Use AI in Their Writing Workflow
Blijkbaar gebruikt meer dan 60% van de schrijvers al AI in hun werk. Maar wat betekent dit precies voor creatief schrijven? Voor de goede orde wordt de vraag ook aan de AI zelf gesteld.

5 Years of Development Experience or Just 1 Year of Experience Repeated 5 Times
Ervaring is soms een illusie in de software-industrie. Een sollicitant kan op papier meer dan 5 jaar ervaring hebben, terwijl hij eigenlijk slechts 1 jaar ervaring heeft die hij 5 keer heeft herhaald door alleen oude projecten aan te passen en geen nieuwe technologieën te leren. Kortom: daag jezelf uit!

The World’s Real ‘Cybercrime’ Problem
Leuk he, een longread over internationale rechten. Maar zonder duidelijke universele definities van cybercriminaliteit komen we steeds vaker in de problemen met internationale wetgeving. We doen bijna alles online, dus nuance om online misdaad te beschrijven en bestrijden hebben we hard nodig.

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)


Tutorials and guides

The Cheat Sheets: A One-Pager Guide To Conscious Digital Design
Wat is Conscious Digital Design? Waarom is het belangrijk en kan je het makkelijk toepassen? Deze "Cheat Sheet" biedt een beknopte handleiding met tips zoals het minimaliseren van de grootte van bestanden, het gebruik van duurzame kleuren en het verlengen van de levensduur van een digitaal product.

What Leonardo Da Vinci Can Teach Us About Web Design
Veel ideeën worden op papier geboren. Zo was het ook met Leonardo da Vinci. Zijn passie voor schrijven en tekenen is volgens dit artikel nog steeds relevant en toepasbaar in de hedendaagse webontwikkeling. 

Tools and resources


UI Garage
UI Garage is een verzameling van gebruikersinterfaces. Je kunt gemakkelijk door de verschillende categorieën bladeren en interfaces bekijken die passen bij jouw project. Dit maakt het een geweldige bron voor zowel beginnende als ervaren UI-ontwerpers die op zoek zijn naar handige tools


MoonRay
Een rendertool van Dreamworks is nu open source! De OpenMoonRay renderingengine is ontwikkeld door DreamWorks Animation. Met MoonRay breng je hoogwaardige animaties en visuele effecten in films en andere media tot leven.


Page Flows
Page Flows is een tool voor iedereen die geïnteresseerd is in UX-design. Met Pageflows kan je animaties en prototypes bekijken ter inspiratie. Ook vind je er tips en tricks om je eigen UX-project een niveautje hoger te tillen.


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.