Blog overzicht

TransIP Recommends #114

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. In deze editie hebben we interessante artikelen gevonden over de toekomst van smartphones in het metaverse, een blog die draait op zonne-energie en de noodzaak van clean code. Ook hebben we handige tools en resources gevonden, zoals een DevOps threatmatrix en een tool om disassembly code te lezen.

Beste verhalen

Is There Still a Place for the Smartphone in a Future Dominated by the Metaverse?
Met de komst van het metaverse rijst de vraag of smartphones nog wel relevant zijn. Welke rol zouden smartphones kunnen spelen in een wereld waarin we steeds vaker niet uitloggen?

Booting modern Intel CPUs
Hoe werkt het opstartproces van een Intel CPU precies? Een CPU kan namelijk niets doen zonder instructies. Het begint bij een reset-vector en stroom. De microcode in de CPU controleert vervolgens of de authenticatiecode goed is voordat deze wordt uitgevoerd. Maar er zit natuurlijk veel meer achter.

I Made My Blog Solar Powered, Then Things Escalated
Een inspirerend verhaal over hoe iemand zijn blog draaiende houdt op zonne-energie. Het artikel beschrijft de uitdagingen en technologieën die hij heeft gebruikt om zijn blog zo duurzaam mogelijk te maken en hoe het een uit de hand gelopen hobby is geworden. 

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)


Tutorials and guides

Why Clean Code Is Important and How You Can Maintain a Clean Code
Dit artikel bespreekt de waarde van clean code en hoe je dit kunt bereiken. Het geeft praktische tips om code leesbaar te houden en te voorkomen dat het chaotisch wordt. Clean code is van groot belang om bijvoorbeeld onderhoud te vereenvoudigen en om de samenwerking binnen een team soepel te laten verlopen.

Some Cross-Browser DevTools Features You Might Not Know
Een collectie handige DevTools-functies die niet iedereen kent. Het artikel gaat in op tools om het ontwikkelingsproces te verbeteren en tijd te besparen bij het oplossen van veel voorkomende problemen.

Even if you can't write assembly like a poet, you can read disassembly like a hunter
Dit artikel bespreekt de basisprincipes van disassembly code. Het biedt een inleiding in hoe disassembly werkt en hoe je het kunt gebruiken om inzicht te krijgen in de werking van software.

Tools and resources


RS-OJICT

RS-OJICT is een technisch georiënteerd Open Access Journal met een hybride aanpak. Het biedt een geweldige kans voor wetenschappers en onderzoekers om hun werk te delen en een breed publiek te bereiken. 


Cryptographic Best Practices

Cryptografie is niet bepaald gemakkelijk. Gelukkig zijn er een hoop mensen die je voorgingen, die een bron hebben samengesteld uit jarenlang onderzoek van ontwikkelaars en cryptografen.


DevOps Threat Matrix

Dit is een handige threatmatrix voor DevOps-teams van het Microsoft Security Blog. Het bevat een overzicht van bedreigingen en kwetsbaarheden die relevant zijn voor de DevOps-praktijk, met aanbevelingen voor hoe je deze kan voorkomen.


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 9 minuten
    • Leestijd: 15 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.