NVMe voor BladeVPS in RTM0

Datum:

We hebben groot nieuws! Op 10 mei nemen wij ons gloednieuwe datacenter voor RTM0 in gebruik. Dataplace Alblasserdam vervangt het huidige datacenter in Delft. Deze verhuizing betekent een flinke performance- en betrouwbaarheidsupgrade voor VPS'en in RTM0.

/ De tijdlijn

Vanaf 10 mei leveren we nieuwe VPS-bestellingen voor RTM0 op in Alblasserdam. Op 10 mei starten we met het migreren van bestaande VPS’en. Deze migraties ronden we af voor 28 juni.
 

/ Hoe werkt de migratie?

Op ons VPS-platform vinden continu automatische migraties plaats om de performance van jouw VPS te optimaliseren. De migraties naar het nieuwe datacenter verlopen volgens hetzelfde proces. We verwachten tijdens de migratie geen impact op jouw VPS en je hoeft hier zelf geen verdere actie voor te ondernemen. Na de migratie blijft de naam van de availability zone RTM0.
 

/ Wat betekent de migratie voor jou?

Tijdens de migratie van RTM0 nemen we meerdere onderdelen van onze platformen onder handen. We upgraden de hypervisors en vernieuwen ook een deel van de netwerkinfrastructuur. Als kers op de taart upgraden we bovendien alle storageservers voor BladeVPS en SandboxVPS in RTM0 van SSD naar NVMe.
 

/ AMS0

Later dit jaar nemen we ook een nieuw datacenter in gebruik voor AMS0, met ook hier flinke upgrades voor hypervisors, netwerkinfrastructuur en storage servers. Hierover ontvang je uiteraard tijdig meer informatie.

We zijn erg enthousiast over de positieve impact van deze verhuizing op onze VPS-platformen. Mocht je verdere vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, helpen we je graag via het TransIP-controlepaneel.

Deel dit artikel