De nieuwe TransIP REST API is live

Datum:

De compleet vernieuwde TransIP API is live en beschikbaar via ons nieuwe platform, TransIP for Developers! Onze API is de ideale manier om je controlepaneelacties te automatiseren. Voor onze nieuwe API zijn we overgestapt van SOAP naar het REST-protocol. Dit houdt onder andere in dat de API voortaan JSON in plaats van XML returnt. Ook hebben we veel functionaliteiten toegevoegd. Het authenticatieproces is aangepast naar een token-based systeem, er is een test- en demomodus toegevoegd en de whitelist staat vanaf nu ook IP-ranges toe.

Nieuwe functionaliteiten

De resources hebben een flinke aanpassing gekregen. De grootste veranderingen zijn gemaakt in de resources voor VPS en domeinnamen. We zetten ze voor je op een rijtje:

VPS:

  • TCP-monitoring. Voeg TCP-monitoring toe voor zelfgekozen ports. Stel de contactpersonen in die meldingen ontvangen en de tijden waartussen gemonitord moet worden.

  • VNC. Gebruik de VNC-console om direct verbinding te maken met je VPS.

  • Firewall. Stel een firewall in voor inkomend verkeer en combineer deze met whitelisting-regels om beperkt toegang te geven tot je VPS.

  • Mail resources. Maak gebruik van de SMTP-relayserver voor je e-mailverkeer. Haal met de mail resources belangrijke informatie op over je credentials en het verbruik van je e-mailservice.

  • Tags. Houd je VPS’en uit elkaar dankzij de custom tags.

  • Unattended installatiescripts. Installeer na het bestellen automatisch je gewenste OS en alle specifieke tweaks op je nieuwe VPS.

Domeinnamen:

  • Wijzig contacten. Het is nu ook mogelijk tech- of admincontactpersonen apart te wijzigen.

  • DNS-records wijzigen. DNS-records zijn nu ook individueel aan te passen.

  • Tags. Voeg tags toe aan de domeinnamen in je account om ze gemakkelijk uit elkaar te houden.

  • Status inzien. Haal de verhuis- of opzegstatus op van je domeinen.

Ook de andere resources zijn bijgewerkt. Allereerst is de invoices-resource toegevoegd aan de API. Met de bijbehorende functies kun je een lijst van alle facturen of juist één factuur uitdraaien, een factuur als PDF laten uitdraaien, maar ook uitlezen welke producten of diensten tot een factuur behoren. De Big Storage-resources hebben aanvullingen gekregen voor het bestellen, upgraden en annuleren van producten. Ten slotte is er ondersteuning toegevoegd om Let’s Encrypt-wildcardcertificaten voor HA-IP uit te geven via de API.

TransIP for Developers

Alle informatie over het gebruik van onze API is voortaan te vinden op het nieuwe platform TransIP for Developers. Lees hier de documentatie of check de GitHub repositories voor onze TransIP CLI-client en onze libraries. Heb je hulp nodig met de eerste stappen? Bekijk dan alle info over onze API in onze Knowledge Base. Op TransIP for Developers vind je daarnaast een handig overzicht met tools, libraries en implementaties die gebouwd zijn door onze community.

Winnen

Heb jij ook een tool ontwikkeld die gebruikmaakt van de TransIP REST API? Dan zou deze zomaar mooie prijzen waard kunnen zijn! Stuur ons vóór 23:59 uur op 29 april 2020 jouw Github repo en een korte omschrijving van je tool. Je inzending wordt opgenomen in de Community Tools-lijst en dingt mee naar mooie prijzen. Bekijk de winactie en de actievoorwaarden op www.transip.nl/developers.

Deel dit artikel