Nieuw: AVX voor VPS nu beschikbaar!

Datum:

We willen graag dat jouw VPS nog sneller presteert. Daarom zijn we continu bezig met het innoveren van ons VPS-platform. Zo hebben wij onlangs de CPU-modellen op ons platform een upgrade gegeven waardoor je nieuwe CPU-instructies ter beschikking hebt. Hierdoor kun je in bepaalde scenario's kosteloos een nóg betere performance ervaren. In dit nieuwsbericht lichten we toe wat deze upgrade voor jou betekent en hoe jij gebruik kunt maken van deze nieuwe CPU-modellen.

De nieuwe CPU-modellen maken gebruik van CPU-instructies zoals AVX (Advanced Vector Extensions). AVX is een set van instructies die de verwerkingssnelheid van vectorgeoriënteerde berekeningen aanzienlijk verbeteren. Dit betekent dat rekenintensieve applicaties zoals beeld- en videobewerkingssoftware en machine learning-algoritmes sneller presteren. Let wel dat het exacte CPU-model licht kan verschillen afhankelijk van het cluster waar jouw VPS zich in bevindt, maar in alle gevallen AVX ondersteunt.

Nieuwe CPU-modellen gebruiken

Om gebruik te maken van het nieuwe CPU-model is het nodig om jouw VPS een harde reset te geven. Dat doe je door op de 'Reset'-knop te drukken in het controlepaneel. Na de reset maakt jouw VPS direct gebruik van de nieuwe CPU-modellen.

We raden aan om voor de reset eerst je werk op te slaan en je VPS uit te zetten vanuit het besturingssysteem zelf. Zo voorkom je dat niet opgeslagen wijzigingen verloren gaan. Mocht je naar aanleiding van deze mail nog vragen hebben, aarzel dan niet om een bericht te sturen vanuit het TransIP-controlepaneel.

Deel dit artikel