AlmaLinux 9 nu beschikbaar voor OpenStack

Datum:

Goed nieuws voor alle OpenStack-gebruikers! Vanaf vandaag is AlmaLinux 9 beschikbaar voor ons OpenStack product: Virtual Datacenter.

De voordelen van AlmaLinux

AlmaLinux is een open source Linux-distributie gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux. Het besturingssysteem staat bekend om zijn hoge mate van stabiliteit en betrouwbaarheid, waardoor het geschikt is voor bijvoorbeeld bedrijfsapplicaties.

De nieuwste versie, AlmaLinux 9, biedt daarnaast een hogere verwerkingssnelheid en betere systeemprestaties dan eerdere versies. Bovendien is AlmaLinux 9 uitgerust met nieuwe functies en verbeterde beveiliging, waardoor het een ideale keuze is voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbaar en veilig besturingssysteem voor hun cloudomgevingen.

AlmaLinux en CentOS

Sinds Red Hat heeft aangekondigd dat CentOS 8 na eind 2021 geen ondersteuning meer krijgt, groeit de populariteit van AlmaLinux. Het is relatief eenvoudig om van CentOS over te stappen naar AlmaLinux en er is geen groot verschil tussen de twee besturingssystemen, omdat beide een één-op-één binary compatible fork zijn van Red Hat Enterprise editie.

AlmaLinux installeren

Bij het selecteren van een nieuwe OpenStack-instance kun je kiezen voor de AlmaLinux 9 image. Heb je vragen over de installatiemethode? Neem dan contact op met onze support.

Nog geen OpenStack bij TransIP? Ga dan gratis 1 maand aan de slag. Vraag proefperiode aan.

Deel dit artikel