Blog overzicht

/ TransIP Weekly #41 (Celebrating Creators)

Sinds kort staat TransIP volledig in het teken van onze creators. Deze creatieve geesten - zoals Gearbooker, Gamebasics, uCrowds en Warp Industries - maken de mooiste producten en platformen. De komende maand lichten we nog een aantal partijen uit die een reactie in onze Knowledge Base hebben achtergelaten met hun verhaal. Helaas kunnen we niet alle partijen aan bod laten komen. Vandaar dat we speciaal voor hen deze Weekly hebben opgesteld. Bij elke partij staat een korte samenvatting over zijn of haar achterliggende doel en enkele leuke links naar tools, verhalen of gadgets die hier goed bij passen. Veel leesplezier! 

't Wylde leren


Avontuurlijk onderwijs stimuleert de persoonlijke en sociale ontwikkeling van jongeren vindt ’t Wylde Leren. Daarom organiseert het bedrijf in samenwerking met scholen educatieve reizen onder schooltijd. ‘Niet leren voor een test, maar geïnspireerd raken om te leren over licht en magnetische velden omdat je het Noorderlicht ziet’, dat is wat we doen.

Jij vs Batman. Wie is de échte held?
Iedereen schrijft zijn eigen verhaal en iedereen kan een held zijn. Uit dit persoonlijke relaas van Fynn blijkt dat hoe jong of oud je ook bent, je altijd je dromen moet najagen. Fynn sprokkelde in een kleine twee maanden genoeg geld bij elkaar om met 't Wylde Leren mee te gaan naar Noordwegen en daar de foto's van zijn leven te schieten. 

The Wild, Wild, West of the learning technology landscape
Een uitgebreid rapport dat dieper ingaat op de huidige wildwestmarkt van technologische opleidingen. Het rapport gaat dieper in op de laatste trends, innovaties en groei van de markt. Daarnaast biedt het een framework voor werknemerontwikkeling met technologische oplossingen en geeft het tips om betere aankoopbeslissingen te kunnen maken.

How African schools are using cognitive systems
Onderwijs en vooral de wijze waarop het gegeven wordt, is in elk land en elk continent een andere uitdaging. Van het gebrek aan elektriciteit tot missende boeken. In de armere regio's van Afrika zijn de problemen vaak groot. IBM werkt aan cognitieve en mobiele oplossingen om scholen te indentificeren waar de kans op falen het grootst is. Daarnaast werken ze aan een project om technologie in te zetten om het onderwijs te verbeteren.

Geen toetsfabriek
Er loopt een pilot onder acht opleidingen om te kijken of het mogelijk is om Leven Lang Leren meer mogelijkheden te laten bieden. De basis achter het expiriment Leeruitkomsten is dat de stugge wijze waarop leerdoelen, toetsingscriteria en eindtermen worden geformuleerd in het huidige onderwijslandschap slecht aansluiten bij een flexibel en toegesneden curriculum voor studenten die geen standaardprogramma hoeven of willen volgen.

Purper Uitvaartzorg


‘Een gids zijn voor de nabestaanden’, dat is wat Purper uitvaartzorg nastreeft voor haar clienten. Het draait bij Purper om de juiste begeleiding te kunnen bieden aan de nabestaanden en te zorgen dat hun rouwverwerking optimaal de aandacht krijgt.

Request memorial status Facebook
Het is mischien niet het eerste waar je tijdens het lezen van deze Weekly aan moet denken, maar wat gebeurt er met jouw Facebookaccount na jouw overlijden? Facebook biedt de mogelijkheid om na je overlijden het account in herdenkingsstatus te zetten. Het is dan niet meer mogelijk voor anderen om zich aan te melden op jouw account, terwijl er nog wel een plekje is waar nabestaanden hun rouw online kunnen verwerken. 

Hoe regel je je digitale erfenis?
Een herdenkingsstatus op Facebook is natuurlijk leuk, maar daar staan niet de enige digitale bestanden die voor nabestaanden van belang kunnen zijn. Denk aan de online foto-opslagdienst, de wachtwoorden van jouw computers, smartphone en online diensten en andere zaken waar nabestaanden niet zomaar toegang toe krijgen. De oplossing hiervoor is bijvoorbeeld een (digitaal) testament wat je af kan sluiten bij de notaris. Daar kan je online je wachtwoorden netjes in bijwerken en dat wordt na je overlijden aan je nabestaanden overgedragen.

EVE Online Monument
Niet alleen in de echte wereld laten we herinneringen achter, ook in de digitale wereld hebben we vrienden en kennissen die ons gaan missen als we er niet meer zijn. Ter ere van het 10-jarig bestaan van de game EVE Online hebben de makers een groot monument in Reyjavik in IJsland neer laten zetten om stil te staan bij de miljoenen spelers die de game, nog steeds, dagelijks spelen. 

Online monument voor bevrijding van de Veluwe
Oorlog laat vele slachtoffers na en Bevrijding van de Veluwe is met de herdenking van de Canadese soldaten die omkwamen in de laatste periode van de Tweede Wereldoorlog als eerste in Nederland begonnen met een digitaal monument. Op de website worden alle soldaten geëerd die zijn gesneuveld.

Bouwgezond.nl


Bouwgezond.nl streeft ernaar mensen kennis te laten maken met gezonde bouwmaterialen. Ze zetten zich in om het leven aangenaam en gezond te maken zonder dat hun klanten daarvoor de hoofdprijs moeten betalen. Een duurzaam en gezond huis, hoeft niet duur te zijn volgens deze duurzame bouwers.

How much money can you save with a Wi-Fi smart thermostat?
Het isoleren en gezond laten bouwen van je huis is natuurlijk niet de enige manier waarop je op lange termijn geld kan besparen. Er is tegenwoordig bijvoorbeeld een hele range aan slimme thermostaten verkrijgbaar die je helpen je stookkosten zo laag mogelijk te houden. Nooit meer vergeten de kachel uit te draaien. Je pakt je telefoon en het is gefikst. Daarnaast leren al deze systemen ook nog eens van jouw gebruik, waardoor je na een tijdje nooit meer koude voeten hebt bij het opstaan.

Slimme verlichting zorgt voor lager energieverbruik
Een lage rekening voor de stookkosten is fijn, maar als je daarnaast ook nog serieus elektriciteit kan besparen is dat mooi meegenomen. Met slimme verlichting in huis branden de lampen alleen als ze echt nodig zijn en kan je ze op afstand eventueel uitzetten mocht je dit toch onverhoopt vergeten zijn. Veel modellen zijn zelfs zo in te stellen dat als je buiten een bepaalde cirkel vanaf huis komt, alle lampen zichzelf uitschakelen, want als je er niet bent, hoeft die lamp ook niet aan te staan natuurlijk. 


Deze huizen kwamen uit 3D-printers
Beter omgaan met de resources die we hebben kan op verschillende manieren. Een van de manieren is door zuiniger te gaan bouwen. Dit kan worden gerealiseerd door woningen te printen. Met speciale 3D-printers verschijnen volgend jaar in de Eindhovense nieuwbouwwijk Meerhoven vijf betonnen woningen. Deze manier van bouwen is goedkoper, kost veel minder materialen en is bijvoorbeeld volgens de Universiteit van Nantes de groenere manier van bouwen. 

Keramische zonnedakpannen die energie opwekken
Zonnepanelen zijn onderdeel van het straatbeeld geworden. Toch vinden veel mensen, zeker de eerdere modellen, ze niet mooi. Lennert van den Berg vond dit ook en begon aan de ontwikkeling van buigbare zonneceltechnologie om van traditionele dakpannen zonnepanelen te maken om daarmee het straatbeeld te ontdoen van de grote zwarte vlakken die nu steeds vaker op de daken te zien zijn.

Tippr


Individuele professionals binnen de voedingsindustrie verdienen meer aandacht, vindt Tippr. Daarom creëerden ze een platform wat het best kan worden omschreven als een soort Tinder voor de horeca waarin leveranciers hun producten aan horecaprofessionals kunnen laten zien. Deze hoeft maar te swipen om een indruk van het aanbod te krijgen.

Augmented Reality Food
De ontwikkelingen in de voedingsindustrie staan niet stil. Kabaq ontwikkelt een augmented reality tool om eten te bekijken zoals het wordt opgediend. Restaurants kunnen de tool gebruiken om hun eten optimaal te presenteren aan hun gasten en cateraars kunnen clienten helpen met het samenstellen van het perfecte menu voor de gelegenheid. 

Uber Plans To Launch Food-Delivery Drones
Amazon test al een tijdje drones voor de bezorging van pakketjes, maar nu is Uber met zijn dienst UberEats ook van plan om eten te gaan bezorgen door de lucht. Uber is van plan om vanaf 2021 deze vorm van bezorging aan te gaan bieden aan zijn klanten. Ze hebben echter nog wel wat hobbels te nemen. De grootste uitdagingen liggen niet op het technische vlak maar op het gebied van regulatie. 


Top 25 #Foodporn Accounts on Instagram
Eten fotograferen en delen via social media heeft een eigen naam, #Foodporn. Sommigen van ons zijn daar zelfs zeer bedreven in geworden en hebben daarmee honderdduizenden volgers vergaard. Vooral Instagram leent zich goed voor de verheerlijking van lekker eten. Daarom achter de link de 25 beste #Foodporn-accounts op Instagram. 

Overcooked! 2
De opvolger van Indiehit Overcooked! is uit. Een portie chaotische kookactie die te spelen is in singleplayer- of in multiplayermodus. Zorg dat je vriendschap tegen wat bestand is, want deze gezamelijke kookactiegame zorgt voor een hoop consternatie, lol en als iemand jouw keuken echt overhoop haalt, verbroken vriendschappen. Red naast het maken van de meest bijzondere gerechten op de vreemdste plaatsen ook nog even de wereld en geniet van de pure waanzin van deze overheerlijke game.

Scubaya


'Reiswebsites zijn er genoeg' staat er in de Knowledge Base-reactie van Scubaya. Waarom dan toch nog een nieuwe reiswebsite beginnen? Het bedrijf zegt graag te werken aan het verbeteren van de lokale plastic- en marinelife-problemen. Een stuk van de winst geeft het terug aan lokale NGO’s die zich voor deze problemen inzetten.

Ameo Powerbreather, swimming will never be the same
Snorkelen zoals je dat nog nooit gedaan hebt. Met deze bijzondere tool krijg je nooit meer water binnen door de buis door de slimme kleppen die er aan zitten. Daarnaast gaat de lucht aan de ene kant naar binnen en aan de andere kant naar buiten. Dit zorgt ervoor dat je altijd frisse lucht inademt en niet last krijgt van lucht die je al een paar keer hebt uitgeademt. 

Put your fins on as easy as your skis
Volledig bepakt en bezakt klaar voor je duik, maar je moet je flippers nog aantrekken. Het is niet de meest comfortable situatie waar je als duiker op zit te wachten. Een aantal professionele duikers was er klaar mee en besloot leentjebuur te spelen bij skiers. Ze kwam met deze slimme oplossing met een clip die ervoor zorgt dat je alleen maar in je flippers hoeft te stappen en lekker kan gaan duiken.


SEABIKE
Vergeet de elektrische scooters voor snelle verplaatsing onder water. De SEABIKE is hier. Met deze onderwaterfiets vlieg je als een speer door de oceaan op eigen kracht. De ontwikkelaar zeggen dat een uurtje met de onderwaterfiets duiken net zo inspannend is als een uurtje wandelen dus dat hoeft het probleem niet te zijn. Daarnaast is hij volledig in te klappen en dus makkelijk te vervoeren.

Biki, World's First Bionic Underwater Drone
Het Chinese Robosea bouwde deze schattige onderwatervis die tot een diepte van wel 60 meter kan zakken. De bouwmaterialen zorgen ervoor dat de robotvis bestand is tegen tropische temperaturen en het koude water rondom de poolcirkels. Verder kan Biki filmen in 4K, beschikt hij over twee felle ledlampen en is hij ook nog eens gestabiliseerd voor haarscherpe resultaten. Een ingebouwde GPS-chip zorgt ervoor dat Biki op tijd weer terugkeert naar waar hij te water is gelaten. Bonusoptie: Biki kan als extra ogen in het zwembad worden gebruikt. 

1Stalling


Websites die niet meeschalen, contactgegevens in een afbeelding; de oprichters van 1Stalling kwamen het allemaal tegen in een zoektocht naar een stalling voor hun caravan. Dat kan beter bedachten ze toen. Zij ontwikkelden 1Stalling op een VPS en zorgden ervoor dat degenen die na hun op zoek gaan naar een stalplek, deze makkelijker kunnen vinden. Hierbij verbindt 1Stalling aanbieders van ruimte met mensen die op zoek zijn naar specifieke stalplekken.

Samenwerken aan innovatie opslag warmte 
Buiten het opslaan van auto's, caravans en andere grote objecten ligt er ook een groot opslagvraagstuk op het gebied van duurzaamheid. De provincie Zuid-Holland is daarom gaan participeren in een samenwerkingsverband dat onderzoek doet naar de ondergrondse opslag van warmte. Deze warmte, in de vorm van warm water, zou dan bijvoorbeeld deels kunnen worden geproduceerd door de glastuinbouw. De verbranding van fossiele brandstoffen voor verwarming kan daarmee met ongeveer 50 procent worden teruggebracht, is de verwachting.  

Sla je bestanden veilig online op met STACK
Voor het stallen van al je digitale goederen kan je natuurlijk terecht bij onze STACK-pakketten. Sinds kort hebben we zelfs een nieuw pakket geïntroduceerd. Voor een maandelijks bedrag van € 2,50 (exclusief btw) geniet je van maar liefst 250 GB aan online opslag. Daarnaast heb je toegang tot alle features die beschikbaar zijn in onze 2.000 GB- en 10.000 GB-pakketten: automatische back-ups, verdubbelde up- en downloadsnelheden en toegang tot de SFTP-beta.

Gratis STACK-gebruikers die ook deze features willen gebruiken en voor een betaald pakket kiezen, behouden uiteraard hun 1.000 GB aan gratis opslag die ze in het verleden hebben gekregen!


Innovatieve contourcontrole maakt conveyors overbodig
Jungheinrich heeft een bijzonder automatisch magazijn opgeleverd. Voor het invoeren van pallets in de automatische opslag zijn voor het eerst geen conveyors meer nodig er wordt namelijk gebruik gemaakt van een innovatief overgavestation. Dankzij een special contourcontrolesysteem zorgen de sensors op de overgavestations voor een soepele en veilige handling van de pallets.

Verhuur van opslagruimte toch vrijgesteld van omzetbelasting
De Hoge Raad heeft onlangs besloten dat de verhuur van opslagruimtes niet is belast met btw maar dat deze presatatie kwalificeert als verhuur van een onroerende zaak die van rechtswege is vrijgesteld van btw. De verhuurder vond dat hij meer deed dan alleen verhuren, denk aan bewaking en dergelijke, maar de Hoge Raad vond deze dienstverlening ondergeschikt.  

Heb je zelf nog leuke verhalen, tips of inspiratiebronnen en wil je die delen met andere creatievelingen? Laat je horen door het plaatsen van een comment, of laat jouw creatieve verhaal hier achter!

Tags:

Deel dit verhaal

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.