Blog overzicht

/ De drijvende krachten achter team.blue NL

Het is al meer dan een jaar geleden dat team.blue is opgericht. En wat was het een bewogen jaar! Naast de Italiaanse Register Group hebben ook het Bulgaarse Superhosting en het Turkse Natro zich aangesloten bij het team.

Hiermee komt team.blue weer een stap dichterbij om het grootste Europese powerhouse te worden waarbinnen vooraanstaande techbedrijven hun kennis, expertise en middelen met elkaar delen. De ruim 1400 medewerkers zijn zo in staat in hoog tempo te innoveren en de beste tools te creëren waarmee ruim 2 miljoen klanten in 13 Europese landen het maximale uit hun digitale bestaan kunnen halen.

Elk nieuw lid versterkt niet alleen dit proces, maar brengt ook nieuwe inzichten en ervaringen met zich mee uit landen die voorheen onbekend gebied waren. En dit zijn precies de juiste ingrediënten om (letterlijk) de grenzen te blijven verleggen. Hierbij moeten echter niet de nationale samenwerkingen vergeten worden. Hoe sterker deze zijn, hoe makkelijker een Europese samenwerking in de nabije toekomst verloopt.

team.blue NL

team.blue NL is voorloper in de nationale optimalisatieslag en heeft met alle Nederlandse team.blue-leden het afgelopen jaar enorm veel bereikt. Er zijn platformen met elkaar gedeeld, succesvolle migraties afgerond en vele websites op de schop genomen ter bevordering van een uniforme stijl. Hierdoor hebben honderdduizenden Nederlandse klanten een nog betere gebruikerservaring en de best-in-class-tools tot hun beschikking gekregen. Dit was natuurlijk nooit gelukt als alle team.blue NL-leden niet optimaal van elkaars expertises gebruikgemaakt hadden, en uiteraard nog steeds blijven doen.

In dit stuk willen we een blik werpen op deze expertises en alle losstaande Nederlandse leden van dit veelbelovende powerhouse. Zo worden niet alleen de redenen achter (toekomstige) gezamenlijke handelingen duidelijker, maar krijg je ook een beter beeld van de potentie die schuilgaat achter al deze enthousiaste samenwerkingen. Laten we snel kennismaken met de drijvende krachten achter team.blue NL.

TransIP – Creëer zonder grenzen op de krachtigste servers

TransIP is gevestigd in Leiden en telt rond de 100 collega’s. Elke dag zetten zij zich in om iedereen de mogelijkheid te bieden zich vrij en zelfstandig te kunnen bewegen in de digitale wereld. Het is dan ook niet gek dat de dienstverlening volledig unmanaged is: TransIP biedt de beste tools voor de job, en jij bepaalt wat je ermee doet! Deze focus op zelfstandigheid en vrijheid zie je overigens niet alleen terug in de aangeboden tools. Het controlepaneel is bijvoorbeeld zo ingericht dat jij de volledige controle hebt over je bestelde producten, inclusief een krachtige API waarmee je alle functies automatiseert. Ook wordt er elke dag hard gewerkt aan het uitbreiden van de Knowledge Base, waar jij snel zelf een antwoord op je vragen vindt.

Alhoewel TransIP zich vanouds ook op webhosting en WordPress richt, ligt de focus op de tech-savvy klant die in alle vrijheid aan zijn websites of applicaties sleutelt op een VPS. De BladeVPS’en van TransIP zijn dan ook een van de krachtigste servers op de markt. Met regelmatige feature-updates en infrastructuurverbeteringen staat er op de dieharddeveloper veel moois te wachten. Onlangs zijn bijvoorbeeld Fast Installs geïntroduceerd, waardoor je in het bestelproces via cloud-configuserdata en de optie om SSH-keys toe te voegen makkelijk tijdrovende stappen in de installatie en configuratie van je VPS’en overslaat!

Inspiratie nodig voor jouw BladeVPS? Bekijk hier de creatorstories van TransIP-klanten!

CloudVPS – Pionier in OpenStack

Een ander team.blue-lid dat helemaal fan is van VPS’en is – de naam zegt het al – CloudVPS! Het in Rotterdam gevestigde bedrijf is in 2006 opgericht. Met een focus op cloudcomputing was het een van de eerste providers in Europa die OpenStack omarmde. Met dit populaire opensource-cloudplatform is het mogelijk om gemakkelijk private en publieke clouds te deployen en op te schalen. CloudVPS heeft door de jaren heen verschillende verbeteringen aangebracht aan OpenStack waar bedrijven van profiteren. Zo is bijvoorbeeld high availability standaard ingebouwd, waardoor een instance wordt herstart op een andere node bij hardware-uitval. Verder zijn alle componenten redundant uitgevoerd, wordt je data drie keer opgeslagen en heb je de keuze uit drie availability-zones. Deze toevoegingen en de jaren aan ervaring maken dat CloudVPS vandaag de dag dé specialist is op het gebied van OpenStack. 

Tot voor kort kon je ook voor een VPS terecht bij CloudVPS, maar om alle energie op OpenStack te richten, is er besloten om de VPS-dienst te laten verlopen via een team.blue-lid die op zijn beurt alle energie steekt in zijn VPS-platform. Vanzelfsprekend is dit TransIP geworden.

Benieuwd naar het cloudplatform van CloudVPS? Bekijk de casestudy over Groupon.

Signet – Het begint allemaal bij connectiviteit

Signet is in 1996 opgericht en op het kantoor gevestigd op het moderne en inspirerende bedrijventerrein Strijp-T in Eindhoven tref je rond de 30 collega’s aan. Waar andere team.blue-leden zich richten op het bieden van een stabiel en veilig platform voor het deployen van websites, applicaties of gehele office-omgevingen, vind je Signet een stapje eerder in de internetketen. Je kan er namelijk terecht voor al je connectiviteitswensen op het gebied van zakelijk internet, zakelijke telefonie en slimme netwerkoplossingen om onder andere meerdere bedrijfslocaties met elkaar te verbinden. 

Een interessante oplossing is bijvoorbeeld Fiber Care, waarmee in het geval één van de primaire verbindingen uitvalt, automatisch het inkomend én uitgaand verkeer via een back-upverbinding wordt getransporteerd. Zo blijft jouw locatie of dienst online, zonder dat je daarvoor zelf voorzieningen hoeft te treffen. Ook het benoemen waard zijn de oplossing voor anti-DDoS en de unieke manier waarop Signet middels meerdere netwerken kantoorlocaties aan elkaar kan verbinden, veilig gescheiden van het internet.

Iets waar Signet vooral trots op is, zijn de vele partnerships die door de jaren heen gesloten zijn met Nederlands en Europa’s beste connectiviteitsproviders. Zo put Signet uit maar liefst 40 lokale, nationale en internationale partners om netwerkoplossingen bij af te sluiten en adviseert het altijd de beste infrastructuur(combinatie) bij de behoeften van de klant. Door deze unieke werkwijze wordt het zelfs mogelijk om meerdere providers te combineren en zo maximale beschikbaarheid in je netwerk te creëren of verschillende (internationale) locaties aan elkaar te koppelen.

Lees hier hoe Signet ruim 8.000 leerlingen voorzien heeft van betrouwbaar internet.

Proserve – Samen werken aan morgen

Vanuit het kantoor in Rotterdam ontwerpt, bouwt en beheert Proserve al meer dan 20 jaar innovatieve managed IT-oplossingen. Altijd op maat, op basis van bewezen technologieën, gestandaardiseerde bouwblokken en gebruikmakend van best practices. De aangeboden oplossingen zijn secure by design en platformonafhankelijk met zowel de public als private cloud in mind.

Proserve staat erom bekend actief betrokken te zijn waardoor ze meedenken met de doelen en uitdagingen van hun klanten. Ze streven naar een nauwe samenwerking met hun klanten en naar de opbouw van langdurige strategische partnerships, waarbij persoonlijke relaties en wederzijds vertrouwen de basis vormen.

In de Proservecultuur heeft niemand “de wijsheid in pacht” en dagen collega’s elkaar voortdurend uit. Het team bestaat uit 50 gedreven professionals, die beschikken over veel kennis, vakmanschap en ervaring. Meedenken, betrokken zijn en een bijdrage leveren aan het succes, de innovatie en de groei van klanten. Dit doen ze met passie, korte lijnen en een persoonlijke aanpak; op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau. 

Deze persoonlijke aanpak werkt. Dit zie je terug in de hoge klanttevredenheid en het groeiend aantal klanten. In 2018 en 2019 waardeerden klanten Proserve met een 8,6 voor klanttevredenheid in het jaarlijkse Giarte-benchmarkonderzoek. In 2020 zelfs met een 8,9 waarmee Proserve tot één van de best beoordeelde managed serviceproviders van Nederland behoort.

Ontdek waarom klanten zo tevreden zijn in deze casestudy over Otherside at Work.

VDX – De webhostingprovider voor iedereen

VDX, met 20 collega’s opererend vanuit Zwolle, is sinds haar oprichting in 2000 uitgegroeid tot een van de beste providers op het gebied van webhosting. Ongeacht of je een zakelijke gebruiker, een echte techie of thuisgebruiker bent, de supporters van VDX weten altijd jouw taal te spreken. Naast de meerwaarde van klantsupport is betrouwbaarheid minstens net zo belangrijk. Dit uit zich onder andere in een telefonische bereikbaarheid van maar liefst zeven dagen en 100% uptime in het afgelopen jaar (updates uitgezonderd). De hoge TrustPilotscore van 4,8/5 is hiermee dan ook welverdiend.

De werkwijze van VDX is niet onopgemerkt gebleven bij een paar andere team.blue-leden, die in de hostingprovider een geschikte partner zagen om hun webhostingpakketten aan toe te vertrouwen. Hierdoor ontstaat er voor deze leden meer ruimte om zich nog beter te richten op hun specialismen terwijl de webhostingklanten er alleen maar op vooruit gaan. Een win-win voor iedereen!

Vergeet naast de TrustPilot-ervaringen ook niet even de ervaringen op Webhosters.nl en Google Reviews te bekijken.

Vimexx – De reviews spreken voor zich

Vimexx is gevestigd in Deventer en drie jaar op rij weet het de nummer 1-positie te veroveren op reviewwebsite Webhosters.nl, waar klanten vooral te spreken zijn over de scherpe prijzen en kwalitatieve supportantwoorden. Naast webhosting voor de grootste CMS’en zoals WordPress, Joomla en Drupal heeft Vimexx ook een sterke focus op webshops gebaseerd op Magento, WooCommerce en Prestashop. Daarnaast is sinds kort "performance hosting" geïntroduceerd waarbij Vimexx alles uit de kast heeft gehaald om de allersnelste server in elkaar te zetten en zo de hoogst mogelijk haalbare performance en snelste laadtijden te garanderen.

Bekijk de nummer 1-positie van Vimexx op Webhosters.nl.

Hypernode – Het laatste e-commerceplatform wat je nodig zal hebben

E-commercespecialist Hypernode onderscheidt zich van anderen door zich met 35 collega’s vanuit Amsterdam volledig te richten op het hosten van webshops. Hierbij staat de nauwe samenwerking met e-commerce-developmentagencies centraal. Het platform van Hypernode is volledig managed en de provider is trots op haar automatische slimme processen die de security en performance van webshops stelselmatig verbeteren. Hypernode is al jaren marktleider in e-commercehosting in de Benelux en is nu in rap tempo de internationale markt aan het bestormen. Omdat Hypernode founder is van de gratis securityscan MageReport.com, die wereldwijd dagelijks gebruikt wordt door Magentodevelopers, is een sterke internationale uitbreiding helemaal geen gek streven!   

Benieuwd naar de vele partners van Hypernode? Maak dan kennis met deze customerstories!

iXL Hosting – De managed hostingpartner voor het mkb

Sinds 2007 staat het 9 man tellende team van iXL Hosting in Ede klaar voor ondernemingen die op zoek zijn naar betrouwbare en persoonlijke managed hosting. Naast een persoonlijke touch spelen ook de zakelijke partnerships een belangrijke rol, waardoor klanten kunnen rekenen op hardware van de grootste merken in combinatie met strakke afspraken. Anders dan bij andere managed providers, is er bij iXL Hosting een sterke focus op het midden- en kleinbedrijf. Dat betekent dat je er niet alleen terecht kunt voor grote managed servers, maar bijvoorbeeld ook voor kleinere managed WordPress-websites inclusief een SLA.

Lees de klantencases om een beter beeld te krijgen hoe het mkb denkt over iXL Hosting.

HostingXS – E-commerce, DevOps, optimization en meer

Nadat het in het jaar 2000 is begonnen als eenmansbedrijf, is het Nijmeegse HostingXS ondertussen niet meer zo extra-small te noemen. De 5 medewerkers, die overigens nauw samenwerken met het team van iXL Hosting, zijn gespecialiseerd in het bieden van zakelijk maatwerk waarbij het niet alleen bij managed hosting blijft. Zo helpen ze ook in het opzetten van de juiste workflow voor developers met hun DevOps Toolchain. Het inrichten van Gitlab, de CI/CD (Continues Integration/Continues Deployment) setup, Slack en Jira zijn hier onder andere onderdeel van. Daarnaast kan je er ook terecht voor het opzetten van bekende en minder bekende e-commerceplatformen en het optimaliseren van de beschikbaarheid of laadtijd van je websites en applicaties.

Breedband – Het mkb op voorsprong zetten

Last but not least, het nieuwste lid van de team.blue NL: Breedband! Net als Signet richt deze internetserviceprovider zich voornamelijk op het bieden van de beste connectiviteits- en netwerkoplossingen. Breedband richt zich op het mkb-segment, waar ze ruim 600 opdrachtgevers op voorsprong zet door het bieden van de beste services gericht op internet & networking, clouddiensten en managed services. Dit doet het bedrijf met een landelijke infrastructuur die langs 22 datacenters loopt en een geheel eigen glasvezelnetwerk voor de regio Arnhem!

Alhoewel de provider pas sinds 2018 onder de naam Breedband bekend staat, is ze al veel langer actief. Binnen Breedband werken namelijk mensen van Breedband Nederland (opgericht in 2010), Breedband Arnhem (opgericht in 2007) en Aaldering ICT (opgericht in 2007); drie bedrijven die hebben besloten om de krachten te bundelen en onder één naam verder te gaan. Zo is er een enorme schat aan ervaring en expertise samengekomen waarmee het verschil kan worden gemaakt voor klanten, op een manier waarop ze het zelf ook geregeld zouden willen zien: snel, goed en bovenal leuk!

Bekijk de verhalen van enkele opdrachtgevers van Breedband.

Maar er is meer

Dit zijn alleen de Nederlandse leden van team.blue. Daarbuiten zijn er nog tientallen andere leden in Europa te vinden, die onder andere deel uitmaken van de Belgische Combell Group en de Italiaanse Register Group; twee groepen die samen met de Nederlandse TransIP Group het grootste aandeel in team.blue vormen.

team.blue NL kan niet wachten om alle Europese bedrijven beter te leren kennen en, net zoals dat in Nederland lukt, het maximale uit de samenwerkingen te halen.

Op nationaal niveau is in ieder geval bewezen dat de beste techmerken niet in elkaars vaarwater hoeven te zitten, maar elkaar juist rijkelijk aanvullen. Samen staan ze aan het begin van een Europees avontuur waar ze individueel niet van hadden durven dromen.

team.blue makes the dream come true.


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 6 minuten
    • Leestijd: 8 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.