Blog overzicht

TransIP Recommends #98

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Het laatste technieuws 

Rusland vernietigt een satelliet en creëert een gevaarlijke wolk van ruimteafval

Google moet boete van 2,4 miljard euro betalen

1,2 miljoen GoDaddy-websites gehackt

DuckDuckGo voorkomt verborgen trackers in Android-app

Het tekort aan chips zal blijven oplopen tot 2022

IBM onthult 'breakthrough' quantumcomputer met 127-Qubits

Youtube verwijdert dislikes voor iedereen

Apple kritisch op EU Commissie-voorstel om USB-C te verplichten 

Tools & resources 


Tolgee

Tolgee is een opensourcetool ontworpen om softwarelokalisatie te vereenvoudigen. De tool vertaalt je web-basedproject naar elke taal die je maar wilt. Er zijn ook meer geavanceerde functies voor gebruikers die met meerdere talen moeten werken per project.


Sandboxed API

Sandboxed API is een tool waarmee je sandboxes kunt bouwen voor C/C++ bibliotheken. Na het instellen van securitypolicies en het genereren van library-interfaces maakt Sandboxed een bijna identieke stub-API, die oproepen doorstuurt via een aangepaste RPC-laag naar de sandbox-omgeving.


Refine

Refine is een React-gebaseerd framework voor het bouwen van data-intensieve applicaties. De toolset biedt 'out-of-the-box'-functionaliteit die ontworpen is voor snelle ontwikkeling en iteratie, zonder dat dit ten koste gaat van de hoge mate van aanpasbaarheid.


DevLake

DevLake is een opensourceproduct voor ontwikkelaars gebouwd om ongelijksoortige of chaotische data te verenigen en te categoriseren. Het integreert populaire tools zoals GitLab, GitHub, Jira en meer. Gegevens worden geanalyseerd en weergegeven in customdashboards.


Free logos van Tenscope 

Opensourcelogo's gemaakt om zowel commercieel als privé gebruikt te worden. Deze logo's zijn echter bedoeld als placeholders voordat je de tijd neemt om je eigen logo te ontwikkelen, maar je kunt je ze natuurlijk ook in je nieuwe product gebruiken.

De beste verhalen 

How Processing And P5 Got Newbies Into Coding
Coderen met een doel.

The Story Of The Max Headroom Incident, America’s Creepiest Unsolved TV Hack
Ghost in the machine.

The Perfect System Doesn't Exist
Eeuwig gezocht, maar nooit bereikt.

Duff’s device in 2021
Wisdom of the ancients.

What's the Future of IDEs?
Het nieuwe mainframe.

Inspiratie 

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

 

Tutorials & guides 

Code Coverage: How to Measure You've Done Enough Testing
Wat is Code Coverage, hoe bereken je het, hoeveel Code Coverage heb je eigenlijk nodig? Op al deze vragen en meer wordt hier antwoord gegeven. 

Build a Dark Mode Toggle with JavaScript and localStorage
Deze tutorial legt je uit hoe je een darkmodeschakelaar kunt maken voor apps en websites met behulp van JavaScript en localStorage.

Tracking Personal Finances using Python
Een praktische toepassing van je Python-skills: leer hoe je een eenvoudige, privacy-bewuste en developer-vriendelijke workflow met behulp van Python kunt bouwen om je persoonlijke financiën in de hand te houden.

Volgwaardig 

Belay the C++
Belay the C++ heeft als doel de lezer te informeren over de slechte praktijken vaak gezien in C++, inclusief manieren om te voorkomen dat je dezelfde fouten maakt.

Mahesh's blog
De teksten van een ubernerd nemen je mee in distributed systems en zijn meningen daarover. Een nieuwe blog met meerdere posts in de afgelopen maand, hou deze in de gaten.

Ardan Labs Podcast
Een frisse en goedlachse podcast waarin ook intieme gesprekken worden gevoerd met ingenieurs die voorop lopen in het bouwen of onderwijzen van technologie. De podcast behandelt zowel de persoonlijke ontwikkelingsverhalen van de gasten als de technologie waar ze aan werken.

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 14 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.