Blog overzicht

TransIP Recommends #97

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Het laatste technieuws 

Een nieuw socialmediaplatform van Trump bleek Mastodon-code te gebruiken

Zoom lanceert advertenties voor gratis gebruikers

Squid Game cryptoscammers verdwijnen met $3,3 miljoen

Google verlaagt Play Store-tarief voor meer developers

Facebook is nu Meta en richt zich meer op virtual reality

Nederlandse politie draagt bij aan vangst internationale ransomwarebende

Defensie ervaart interne strijd over gegevensprivacy

De apptrackingfunctie van Apple heeft socialmediaplatforms $10 miljard gekost

Tools & resources 


Twake

Twake is een Frans opensource-alternatief voor Microsoft Teams. Het wordt uitsluitend in de EU gehost en valt onder de AVG (GDPR). Het is een gebruiksvriendelijk en intuïtief platform met een eenvoudige designtaal.


3D Icons

Een handige bron met een uitgebreide bibliotheek van 3D-iconen. Alles hier is open source en vrij voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik. Meer dan 1440 hoge resolutie-afbeeldingen zijn binnen handbereik, dus maak er iets moois van!


Bit

Bit is een platform dat gebruikmaakt van een componentgebaseerde aanpak voor ontwikkeling. Door alles op te splitsen in componenten kunnen ontwikkelaars worden verdeeld in teams die consistente gebruikerservaringen produceren over meerdere applicaties. 


Venngage

Goede visualisaties zijn belangrijk: of je nu grafieken en diagrammen nodig hebt voor een presentatie, een rapport, of voor je persoonlijke financiën. Venngage heeft een groot aantal sjablonen die gebruikers kunnen bewerken, aanpassen en downloaden. Gratis gebruikers kunnen 5 ontwerpen creëren die ze kunnen aanpassen aan verschillende datasets.


Jiga

Supply is snel een bottleneck aan het worden voor online e-commerce en e-business. Jiga is een van een aantal platforms die de stap tussen het ontwikkelen van een product en het opzetten van een productielijn proberen te vergemakkelijken.

De beste verhalen 

How to Build a Low-tech Website?
De klok terugzetten.

A Software Tester’s Life in the Form of Jokes
QA Memes voor elke gelegenheid.

Are Star Wars-like Holo Calls Coming in the Near Future?
Nee, maar ook ja?

What is the “Metaverse”?
Meer mogelijke antwoorden dan metaverses.

Display Spooky Animations and Faces with This Live Newspaper Project
Je eigen editie van de De Ochtendprofeet.

Inspiratie 

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)
Tutorials & guides 

When Pwned Passwords Bloom!
Een demonstratie van hoe nuttig Bloom Filters kunnen zijn bij het doorzoeken van grote datasets, door gebruik te maken van Pwned Passwords data van Have I Been Pwned.

SSH alternatives for mobile, high-latency or unreliable connections
Deze tutorial is een bijna academische benadering van een aantal van de beste SSH-alternatieven. Iets dat van pas kan komen voor iedereen die verbinding maakt met servers via slechte netwerken.

Creating A Magento PWA: Customizing Themes vs. Coding From Scratch
Dit artikel onderzoekt Magento PWA's (Progressive Web Applications) en bespreekt waarom ze zo vaak worden gekozen boven native-applicaties. Er worden verschillende manieren van PWA-development besproken, maar ook hun pro's en con's. 

Volgwaardig 

CoRecursive Podcast
In deze podcast richt elke aflevering zich op het verhaal van één gast. De interviews zijn technisch maar informeel, en het publiek (en de uitgenodigde gasten) zijn voornamelijk professionele softwareontwikkelaars.

Alligator.io
Alligator is een contentplatform dat door een grote community wordt aangedreven. Het begon met een focus op webplatforms en het JavaScript-ecosysteem, maar is nu uitgebreid naar het bredere domein van webontwikkeling. Er wordt voortdurend nieuwe content gepost en het is een geweldige manier om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen.


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.