Blog overzicht

/ TransIP Recommends #94

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Het laatste technieuws 

Kentekencamera's scanden gezichten van automobilisten zonder wettelijke basis

Mozilla gaat een privacypakket als abonnement aanbieden

Facebook bant academici die onderzoek deden naar advertentietransparantie en misinformatie

Twitter-gesteund onderzoek toont aan dat algoritmen racistisch, ageist, ableist en islamaphobic zijn

In de Android 12 beta kan je met gezichtsbewegingen je telefoon controleren

Nvidia's GPU cryptoblocker is al gehackt

Schiphol stapt volledig over op satellietnavigatie

Google en Facebook investeren in 190Tbit/s-onderzeekabel tussen Japan en Zuidoost-Azië

Tools & resources 


Mapus

Mapus is een realtime- en collaboratieve-kaart. Je kunt tekenen, markeringen, gebieden en routes toevoegen en andere gebruikers observeren. Geschikt voor allerlei doeleinden, van het plannen van een filmroute voor meerdere drones, andere creatieve projecten of zelfs gewoon een groepsvakantie.


EvidentlyAI

Een opensource-tool om je machine learning modellen (MLM’s) te visualiseren en te monitoren op hun gezondheid tijdens validatie en productie. Reports zijn interactief en intuïtief gepresenteerd. Het belangrijkste doel is om onnodige hoofdpijn te verminderen bij het debuggen en monitoren van MLM's op datadrift.


Berowra

Berowra is een opensource-CMS voor hobbyisten dat je in staat stelt om zelf te hosten en in een paar uurtjes je CMS draaiende te hebben. Het project is gebouwd met Python & Flask met Tailwind CSS voor styling.


Silex

Websites bouwen wordt met de dag eenvoudiger. Silex is nog zo'n opensource-tool in de steeds grotere keuzelijst voor mensen die zich niet druk willen maken over details, maar wel snel een website in mekaar willen flatsen.


Fugu

Slack is leuk, maar voor sommigen mag er best wat meer opensourcesaus over het chatplatform heen gegooid worden. Fugu chat wordt onderhouden door het Jungleworks techteam in samenwerking met hun community. Omdat het open source is, kunnen ontwikkelaars naar hartelust workflows en integraties bovenop het basisplatform bouwen, met volledige controle over hun gegevens.

De beste verhalen 

Pfizer Gang Is Pfinished
Nog een meme gezonken in de digitale zee.

What do Engineers Really Think About Technical Debt?
De kist wordt geopend, we zijn klaar.

Why machine learning models fail
Net blind rijden.

Deepfakes Are Now Making Business Pitches
Ghosts in the machine.

Amazon zet steeds meer stappen op Nederlandse webwinkelmarkt
Steeds dichterbij, maar nog niet zover.

Inspiratie 

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

Tutorials & guides 

Pimbook
A Programmer's Introduction to Mathematics laat je je bestaande ervaring met concepten uit programmeren en development gebruiken om wiskundige concepten te leren. Je behandelt fundamentele zaken zoals grafieken, calculus, lineaire algebra, eigenwaarden, optimalisatie, en meer.

Email Authenticity 101: DKIM, DMARC, and SPF
In deze tutorial komen de drie belangrijkste onderdelen van moderne email-domeinbeveiliging aan de orde: DKIM voor ondertekening, SPF voor zenderverificatie, en DMARC voor strengere handhaving. Houd in gedachten dat het nodig is om een beetje basiskennis te hebben van DNS voor deze tutorial.

Dear Developer: This Is How You Center a DIV
One does not simply center a div. Pak de meme aan in deze walkthrough. Je wordt door vier methodes van centreren geleid met een meme als beloning voor het succesvol afronden van elk onderdeel. Als je daar toch bent, kijk dan ook even naar meer handige tutorials van Java Script in Plain English.

Volgwaardig 

Producthunt Radio
Nog een manier om op de hoogte te blijven van alle nieuwe techproducten en tools - met daarnaast een overzicht van de huidige stand van tech en wat we van de toekomst kunnen verwachten.

SiliconAngle
Een blog die iets meer weggestopt is in vergelijking met de grotere techblogs op de markt, met een focus op innovatie en onderzoek.

Bloggingfordevs Trends
De blogs op Trends worden verzameld uit alle hoeken van het internet. Ontwikkelaars schrijven en bevelen ze aan, cureren ze, en herordenen en beoordelen ze voortdurend op hun kwaliteit. De lijst is altijd up-to-date. dus het is een uitstekende bron om af en toe eens te checken.


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 15 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.