Blog overzicht

/ TransIP Recommends #93

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Het laatste technieuws 

Google realiseert recordomzet dankzij bloeiende onlinereclamemarkt

GitLab lanceert Package Hunter

Bekende deepfaker in dienst genomen door Lucasfilm

Ziggo schakelt analoge radio uit in Den Haag en Flevoland 

EU scherpt regels voor cryptotransacties aan

Spoofing leidt tot 40 miljoen euro schade in 2021

Pandemie blijft groeimotor voor techgiganten

Datalek laat valse reis- of toegangsbewijzen binnenstromen in CoronaCheck app

Tools & resources 


GitHub Copilot
GitHub Copilot is een door OpenAI aangedreven assistant die je helpt bij het schrijven van code. In tegenstelling tot andere AI-codehelpers doet Copilot veel meer dan alleen het automatisch invullen van een simpele regel code. Het begrijpt veel meer context en kan op basis daarvan veel complexere en uitgebreidere wijzigingen voorstellen.


SVG Gobbler
Met deze handige browserextensie kan je alle vectorcontent vinden op een webpagina en kan je deze downloaden, optimaliseren, kopiëren, de code bekijken, of exporteren als een afbeelding.


Iconoir
Iconoir is een van de grotere opensource-bibliotheken die je op het internet kunt vinden. Er zijn momenteel ongeveer 940 SGV-iconen. Een groot voordeel is dat Iconoir een lage toegangsdrempel heeft: geen premium iconen, geen e-mailregistratie en geen nieuwsbrieven.


Jitsu
Jitsu is een open source alternatief voor data-analysesoftware waarmee gebruikers snel hun eigen dataverzamelingspijplijn kunnen opzetten. Gebruikers kunnen hun gegevens ook in realtime streamen naar elke gewenste locatie, inclusief externe partijen.


Radix-UI
Radix is een open-source UI-componentenbibliotheek voor het bouwen van een breed scala aan ontwerpsystemen en webapplicaties. Het richt zich op toegankelijkheid en personalisatie zodat ontwikkelaars gemakkelijk met de componentenset kunnen werken.

De beste verhalen 

All the data WhatsApp and Instagram send to Facebook

Integreren met de facebook borg.

How do mass drone displays work?

Rise of the machines.

Biometrics: An evolving industry with unique risks

Next-gen, of legacytech?

Understanding Cyber Attackers: Who They Are and How They Work

Niet altijd een puber in een donker kamertje. 

Bezos vs. Branson vs. Musk: A reality check on the billionaire space race — and space station sci-fi

Een strijd van woorden en daden.

Inspiratie 

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)
Tutorials & guides 

Global vs. Local Styling In Next.js
Deze tutorial neemt je mee door een reeks werkwijzen die de beste CSS-praktijken aanmoedigen in lijn met de filosofieën van Next.js. Lees mee terwijl de auteur een theewinkelwebsite bouwt om zijn aanpak te demonstreren.

How to Improve Your Website’s Page Load Speed
Een gids die je alle basisbeginselen geeft om de laadsnelheid van je pagina te verhogen. Net als andere JavaScript in Plain English artikels is het duidelijk en uitgebreid geschreven, dus je zult hier niet veel missen.

Coding with Character
Coderen met comic sans, waarom niet? Een heel ander perspectief op coderen, minder functioneel, en misschien wel een manier om je aan het denken te zetten over hoe je je tijd besteedt, op meer dan één manier.

Volgwaardig 

Developer Tea
Een podcast die in alle opzichten is ontworpen voor developers, inclusief een runtime die is aangepast om in een kleine theepauze te passen.

Awwwards Academy
Awwwards is een van de beste inspiratiebronnen op het web. Met een enorme en groeiende reeks online webdesigncursussen is het ook een uitstekende plek om iets bij te leren.

Hackdesign
Hackdesign stuurt je elke week een nieuwe ontwerp- of ontwikkelingscursus in je inbox. Of je besluit om het op te pakken of niet is aan jou, maar de inhoud staat er altijd op je te wachten.


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 15 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.