Blog overzicht

TransIP Recommends #90

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Het laatste technieuws 

Nederland, Duitsland en Frankrijk eisen strengere EU-controles op Big Tech 

Softwareprobleem leidt tot te lage uitkeringen voor bijstandsgerechtigden 

Spoedbezorging van medicijnen via drone wordt getest door ANWB en PostNL

Valse sms over pakketje veroorzaakt duizenden ‘flu-bot’ slachtoffers

Breachaggregator Have I Been Pwned gaat samenwerken met FBI

Duitsland geeft groen licht voor volledig autonome voertuigen op de weg in 2022

Twitter bevestigt betaald abonnement Twitter Blue

Telecomproviders mogen zonder toestemming geanonimiseerde gegevens delen

Tools & resources 


Boringavatars

Als je op zoek bent naar iets nieuws: geef je creativiteit de vrije loop en genereer je eigen persoonlijke avatar. Boringavatars is een JavaScript Reactlibrary die op maat gemaakte, SVG-gebaseerde, ronde avatars genereert van elke gebruikersnaam en kleurenpalet.


StGit

Stacked Git, of StGit, is een opensource-applicatie waarmee je je Git-commits als een patch-stack kunt beheren. Het idee is om je te helpen tot een schone Git-commithistory en betere productiviteit te komen.


NocoDB

Voor mensen die hun zakelijke workflow willen stroomlijnen en in de opensourcepool willen blijven, is NocoDB een verademing. Het platform verandert elke database in een slimme-spreadsheet, waardoor alle bewerkingen en interacties geen codering vereisen. 


Ugly Duckling

Ugly Duckling is een opensource-webscanningtool, ontwikkeld voor ethicalhackers van Detectify. Het structureert het rapporteringsformaat voor de efficiënte implementatie van fixes in JSON-bestanden, die beschrijven welk verzoek vereist is en welke analyse het antwoord moet volgen.


Yor.io

Yor is een opensourcetool die je kunt gebruiken om infrastructure as code (IaC)-sjablonen te voorzien van attributie- en eigendomsgegevens, unieke ID's en alle andere informatie die je nodig hebt.

De beste verhalen 

Thought 3D printing was dead? Think again
Driemaal is scheepsrecht.

Screenshots are the gremlins of the internet
Geen licht, geen eten, geen water.

Technical debt horror stories shared by developers
Verhalen om te lezen, niet te beleven.

25 years of CSS
Oud genoeg om uit huis te gaan.

Why we need to rethink the computer ‘desktop’ as a concept
De basis opnieuw bekijken.

Inspiratie 

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

Tutorials & guides 

How to set up a React.js project with Next.js
Deze uitgebreide handleiding laat zien hoe je React.js aan de praat krijgt met Next.js. Het is geen korte gids, dus pak een snack en enjoy the ride.

Improving The Performance Of An Online Store (Case Study)
Een diepgaande casestudy over de ins en outs van hoe je een hoge prestatiescore van Google krijgt op zowel mobiel als desktop.

Responsive Web Design
Deze zelfstudiebibliotheek is iets waar je steeds op terug kunt vallen. Een gratis certificeringscursus van Freecodecamp die je kennis bijbrengt over de talen die ontwikkelaars gebruiken om webpagina's te bouwen, met een focus op HTML en CSS.

Volgwaardig 

The Tech.eu podcast
De Tech.eu podcast brengt een vanzelfsprekend EU-centrische beeld van de techwereld. Elke week worden nieuwe podcasts gepost, met interviews met stakeholders die actief zijn in de ontwikkeling van de techindustrie op het Europese continent.

Hashnode
Hashnode is een community gebouwd op twee poten. Ten eerste is het een gratis blogplatform voor ontwikkelaars, waarmee je artikelen kunt publiceren op je eigen domein. Ten tweede houdt het je verbonden met de wereldwijde dev community, omdat je andere Hashnode communitycontent, bijvoorbeeld guides en artikelen, ontdekt.

ITNEXT
ITNEXT is een veelbezocht platform waar softwareontwikkelaars, IT-architecten en systeemingenieurs kennis delen in de vorm van guides, blog posts en andere content. 


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 15 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.