Blog overzicht

/ TransIP Recommends #89

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Het laatste technieuws 

Amerikaanse brandstofpijpleiding platgelegd door ransomware-aanval

Dogecoin-gefinancierde maansatelliet komt er echt aan

Nokia ontwikkelt blockchain-gefinancierde marktplaats voor datasets

Ziggo-klanten mogen binnenkort zelf modem kiezen

Nieuwe technologie zorgt voor cybercriminaliteit op industriële schaal

AMD EPYC-CPU's grootste marktaandeel in 15 jaar

Enschede krijgt boete van 600.000 euro vanwege wifitracking

EU overweegt eigen chipfabrikant op te richten

Tools & resources 


GoodManWen
Deze handige website wordt gebruikt als een projectdemonstratietool. Het simuleert de Linux systeem-GUI, en gebruikt als thema het Deepin-distributiepakket.


Daily.dev
Deze browserextensie verzamelt het nieuws op basis van jouw interesses. Je kunt je nieuwsfeed aanpassen aan jouw wensen en ervoor zorgen dat je up-to-date blijft. Het platform gebruikt meer dan 350 nieuwsbronnen, dus er is altijd meer content.

Kubewarden
Kubewarden is een opensource-policyengine voor Kubernetes. De belangrijkste functie is om het adopteren van policy-as-code eenvoudiger te maken. Het zorgt ervoor dat gebruikers policies kunnen schrijven in hun voorkeurstaal, en snel kunnen experimenteren met policies in bestaande infrastructuur en processen. 

W3techs
W3Techs streeft ernaar om de meest betrouwbare en meest uitgebreide bron van informatie over het gebruik van webtechnologie te bieden. Het is een goudmijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in technologie en die meer inzicht willen in markten en productadoptie.

 
Iconduck
Iconduck is een opensource-platform met 117,271 iconen die je kunt gebruiken voor je website en merk. Het geheel van Iconduck wordt gepubliceerd onder een reeks van 14 verschillende opensource-licenties. Let dus wel op onder welke voorwaarden het gekozen icoonpakket valt.

De beste verhalen 

An obituary for the internal combustion engine
Tot ziens CO2!

Confusing the What with the How
Begin met de basics.

The human-focused startups of the hellfire
Smart crowdsourcing inzetten om levens te redden.

The global chip shortage is starting to have major real-world consequences
Het raakt snel op.

Who is “Public” Data Really For?
Vage definities en verborgen gegevens.

TransIP Blog

Er waren in april een hoop nieuwe software-updates. Kijk snel of een applicatie die je gebruikt, of een die je misschien wilt gebruiken, een fantastische nieuwe feature heeft gekregen.

Inspiratie 

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)
Tutorials & guides 

How Kubernetes works
Kubernetes: wat, hoe en waarvoor? Als je op zoek bent naar een tech-deepdive, dan is deze tutorial ideaal.

How to enforce password complexity on Linux
Duidelijk geschreven en makkelijk te volgen. Alle informatie die je nodig hebt om de kwaliteit van je wachtwoorden op Debian-gebaseerde Linux-servers te controleren. Bescherm je gebruikers en leer onderweg nog iets bij. 

Teeing, a hidden gem in the Java API
Wat is teeing, en wat heeft het te maken met een custom Stream Collector? Als deze vraag alleen maar meer vragen bij je oproept, lees dan verder.

Volgwaardig 

JavaScript in Plain English
Hier kan je alles lezen over Javascript. Met howto-guides, tutorials en meer technische breakdowns kan je als JavaScript-gebruiker of enthousiast zeker je ei kwijt op dit blog. 

Scotch.io
Scotch.io omschrijft zichzelf als dé hub voor leuke en effectieve webdevelopment-training. Er worden regelmatig nieuwe webdevelopment-tutorials gepost dus hou het in gedachten als je iets nieuws wilt leren.

Hackernoon-podcast stories
Een van de beste tech-podcasts die je kunt vinden. De Hacker Noon redactie praat met technologen over alles wat met de techwereld te maken heeft, of het nou gaat om specifieke ontwikkelervaringen of gesprekken over tech en dictatoriale regimes. Er is voor ieder wat wils.


 

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 15 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.