Blog overzicht

/ TransIP Recommends #72

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

The 2020 UX Research Tools Map
Dit overzicht, geïnspireerd op klassieke metrokaarten, is voor UX-pro’s te gebruiken om de juiste tools te kiezen, gegroepeerd op functionaliteit. De lijnen vertegenwoordigen een feature of functionaliteit en elke halte levert logo’s voor tools die deze features leveren. Gratis te downloaden in diverse formats.

Runme
Met Runme bouw, implementeer en start je in één klik een applicatie vanaf elke public Git-repo. Je bent ready to go zodra je een URL en een paar commando's invoert. Deze opensourcetool is nog in bèta, bijdragen zijn welkom.

Big Heads
Combineer gezichtsexpressies, kleding, haarstijlen en kleuren en genereer je eigen unieke karakters. Implementeer je favorieten op je website, gebruik ze in je favoriete designsoftware of importeer ze uit de React-library.

Instatus
Met de statuspages van Instatus hou je jouw sitebezoekers ook tevreden tijdens downtime. Het starterspakket met unlimited team en subscribers is gratis.

Color Palette Generator
Gebruik je spatiebalk om een nieuw kleurenpalet te genereren en druk op C zodra je tevreden bent met je keuze en deze naar je klembord wilt kopiëren. Door op een individuele kleur te klikken kopieer je alleen die keuze naar je klembord.

De beste verhalen

In space, no one can hear you kernel panic
Voor NASA is redundantie van levensbelang.

The top 10 best hacking documentaries of all time
Dat wordt bingewatchen.

A Terrible, Horrible, No-Good, Very Bad Day at Slack
Dit verhaal beschrijft de technische details van de problemen die op 12 mei 2020 bij Slack de aanleiding waren voor een van hun grootste storingen sinds lange tijd.

Investigating Infrastructure Links with Passive DNS and Whois Data
Lees hoe DNS, Passive DNS en Whois-gegevens worden gebruikt om een infrastructuur te onderzoeken.

The algorithm behind Ctrl + F
In een groots document één woord vinden: de reis naar een algoritme voor pattern matching.

TransIP Blog

En alweer is er een maand voorbijgevlogen. In de nieuwe Software-updates op het TransIP-blog komen onder andere de GitHub-refresh, Bootstrap 5 alpha en Krita 4.3.0 aan bod.

Vers van de pers ons nieuwe blogartikel SEO: leren van andermans fouten. Een gastartikel van niemand minder dan digitale nomade Romano Groenewoud.

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

Tutorials & guides

Uncommon CSS Properties
Geen onnodig gebruik van JavaScript en tijdsbesparing met minder CSS schrijven met deze minder gebruikte CSS-properties.

Using Ghost with GitHub: The Complete Step-by-Step Guide
Het blijft een uitdaging om een lokale testsite en productiesite synchroon te houden, zelfs met Ghost. Deze guide helpt je erbij.

My website now loads in less than 2 sec! Here's how I did it!
10 tips om de snelheid van 1.8 seconden en de performance-score van 94 op Lighthouse te evenaren.

Volgwaardig

De Technoloog
Van platformisering tot electronic sports en van slimme digitale oplossingen voor het coronavirus tot een recap hoe het er nu voorstaat met de AVG: in de podcast van Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg worden technologische ontwikkelingen en de impact ervan op de samenleving besproken.

Design Calendar
Deze hub voor workshops, conferences en creative talks heeft de aandacht verlegd naar online evenementen. Volg een creatieve les, eendaags programma of korte lezing.

Adobe Coloring Book
Kleur mee met de steeds nieuw aangeboden illustraties die je kunt afdrukken of afmaken met je favoriete Adobe-apps. Voor welk thema ga jij?


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.