Blog overzicht

/ TransIP Recommends #67

In TransIP Recommends verzamelen we elke editie de beste, leukste en interessantste nieuwtjes, artikelen, tutorials, tools en content van buiten TransIP in een handig overzicht. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

Cryptomator
Cryptomator is een handige opensourcetool waarmee je jouw data gemakkelijk en veilig kunt versleutelen en opslaan in de cloud.

Keyword Surfer Extension
Keyword research kan veel makkelijker, zoals met deze slimme browserextension. Zie direct resultaat tijdens je zoekopdrachten zodat je jezelf goed in de kijker kunt spelen.

FlutterX
Bouw je ook flutter apps en ben je vaak op zoek naar resources? FlutterX is een community-driven verzamelbank van resources en inspiratie.

Codewars
Of je nu een complete newbie bent in programmeren, je kennis wilt verbreden, of jezelf wel eens op de proef wilt stellen, op codewars.com kun je terecht voor allerlei dev challenges die je uitdagen niet alleen de beste, maar ook de mooiste oplossingen te vinden.

Hero Generator
Zijn mooie headers ook niet echt jouw forte? De Hero Generator maakt snel mooie headers die je in één klap in kunt zetten dankzij de gegenereerde code.

De beste verhalen

How a nonprofit you’ve never heard of made the web safer for everyone
Let's Encrypt gaf onlangs hun 1 miljardste certificaat uit. Hoe is deze kleine partij zo belangrijk geworden voor de SSL-markt?

Free and Open-Source vs Proprietary Software
Hoe kan het toch dat opensourcesoftware kan bestaan? In deze prachtig geanimeerde video wordt het je uitgelegd.

Your dark mode toggle is broken
Een pleidooi voor het niet alleen mooi, maar vooral ook functioneel maken van je darkmode toggles.

Virtualization on the Linux desktop—Gnome Boxes vs virt-manager
Virtual machine interfaces op een Linux machine hebben nogal hun specifieke voors en tegens. Wat heeft Gnome Boxes dat virt-manager niet heeft?

What You Need to Know About Snaps on Ubuntu 20.04
Ubuntu 20.04 is onlangs gereleased en kwam met een wijziging in de manier waarop installaties afgehandeld worden.

TransIP Blog

Nu we allemaal thuiswerken, zouden we eens moeten gaan nadenken over onze security. In dit blogartikel duiken we daar wat dieper in en geven we je tips, tricks en zelfs wat hobbyprojectideeën.

En het is alweer het einde van de maand dus dat betekent: de nieuwe software-updates is live! Met hierin onder andere Ubuntu 20.04 Focal Fossa en PHPStorm 2020.1.

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

Tutorials & guides

Docker: getting started
Wil je leren werken met containers? In deze tutorial wordt het je haarfijn uitgelegd.

SVG, Favicons, and All the Fun Things We Can Do With Them
Favicons zijn misschien niet het meest impactvolle element van jouw design, maar in dit artikel leer je hoe je SVG-bestanden kunt gebruiken als jouw favicon en wat daar het voordeel van is.

Saving your Linux machine from certain death
Deze handige troubleshooting guide geeft je een overzicht van het soort problemen die je tegen zou kunnen komen als je Linuxdistributie de geest lijkt te hebben gegeven.

Volgwaardig

GameMode 2020
Deze developers zetten hun normale werkzaamheden voor één maand opzij en gaan een game bouwen! Je zou zelfs nog mee kunnen helpen ook.

The Next Web Couch Conferences
The Next Web breidt hun eventkalender uit met een bult Couch Conferences, met onderwerpen van online marketing tot business strategie. En het beste nieuws: de meeste Couch Conferences zijn helemaal gratis.

Deserted Island DevOps
Eerlijk waar: we hadden nooit kunnen inschatten dat Animal Crossing zo'n hit zou gaan worden, maar al helemaal niet als onconventionele tool voor online presentaties! Niet alleen worden er podcasts en gameshows in gehost, nu kun je zelfs een complete DevOps conferentie terugkijken die gepresenteerd is op een Animal Crossing eiland!

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.