Blog overzicht

/ Oplossingen Price Hack Friday 2021

Voor het derde jaar op rij hebben jullie ons weer weten te verrassen met jullie uitmuntende hackingskills tijdens Price Hack Friday. Om de uitdaging erin te houden hebben we extra hard ons best gedaan om nog creatievere hacks te verzinnen. Maar voor de echte hackers die jullie zijn bleek zelfs dat geen brug te ver en heeft vrijwel iedereen de extra hoge kortingen weten te scoren! Lees snel verder om alle officiële oplossingen van de Price Hacks te bekijken en te ontdekken of je alle referenties naar retrogaming hebt begrepen. ;)

70% en 80% korting op VPS

Voor onze VPS’en was standaard een korting van 60% te krijgen, gedurende 6 maanden voor BladeVPS en 3 maanden voor PerformanceVPS. Dit percentage kon verhoogd worden naar 70% en maar liefst 80% met de volgende Price Hacks.

In de headerimage van de VPS-pagina’s was linksboven binaire code te lezen, die na tekstconversie doorverwees naar onze API-pagina

Price Hack Friday 2021 Banner

Wanneer je een API-call uitvoerde met de specifieke request ‘ItsDangerousToGoAlone’ kreeg je een response met een link naar de kortingspagina. Je kon deze request ontcijferen vanuit onze hints op Twitter en in de nieuwsbrief. De request was gebaseerd op de bekende zin uit The Legend of Zelda (1986): “It’s dangerous to go alone! Take this.” en gelijk ook de eerste referentie naar die retrogame.

Price Hack Friday 2021 response messageHet klikken op de link in de response bracht je naar de pagina’s waar je 70% korting kreeg voor onze VPS’en in plaats van de standaardkorting van 60%. In de response werd ook gelijk een hint gegeven om een hogere korting te krijgen via de cloud-config-installatiemethode. Tijdens het bestellen van een VPS diende je voor deze methode te kiezen, waarna je vervolgens het zwaard in de tekstbox moest plaatsen. 

Price Hack Friday 2021 cloud-config

Hints op Twitter:

Hint 1: 01001010 01100101 00100000 01111010 01101111 01100101 01101011 01110100 00100000 01100101 01101110 01100101 01101110 00100000 01100101 01101110 00100000 01101110 01110101 01101100 01101100 01100101 01101110 (Geconverteerd naar tekst: je zoekt enen en nullen)

Hint 2: Het gebeurt maar zelda dat iemand zich solo door Price Hack Friday heen kan vechten. Voel je niet bezwaard om een request te maken voor een call for help.

Hint 3: Well excuuuuse me, princess! Je dacht dat je er al was, met je dikke 70% korting op je Blade- of PerformanceVPS? Think again! Bewapen jezelf voor de eindbaas aller eindbazen. Zit je vast? Joh, take a stab. Kan geen kwaad.

Core-webhostingpakket voor 1 euro

Dit jaar kon je standaard een jaar lang 60% korting pakken op onze webhostingpakketten. Via een Price Hack was ons Core-pakket echter nog goedkoper te krijgen, een jaar lang voor de aantrekkelijke maandprijs van 1 euro!

Hiervoor diende je eerst de PHP-error bovenin de webhostingpagina te onderzoeken. Met ‘line 404’ doelden we natuurlijk op onze 404-pagina, die we tijdens Price Hack Friday hadden voorzien van een nieuwe headerimage. 

Price Hack Friday 2021 PHP errorIn deze image was het retrospel Gradius van developer Konami te zien, wat toevallig ook het eerste spel was waar een populaire cheatcode voor het eerst gebruikt werd, beter bekend als de ‘Konami Code’. Bij het intypen van deze cheatcode op onze 404-pagina werd je automatisch doorverwezen naar de kortingspagina voor het Core-webhostingpakket.

Price Hack Friday 2021 404 pagina

Hints op Twitter:

Hint 1: Voor tip 3 geven we je een klein muzikaal geheugensteuntje: https://bit.ly/3nOf2Lw

Hint 2: Soms gaat het wel eens verkeerd. Gelukkig zijn er altijd nog cheatcodes om je een handje te helpen.

Hint 3: Kom je er niet uit? Tja. Je krijgt ook nauwelijks advies, maar idee: combineer ook de eerste letters en wie weet kun je een beetje valsspelen. Of je krijgt een foutmelding. Kan ook. (Als je alle eerste letters van de woorden in deze tweet naast elkaar legt, is er halverwege Konami Code te lezen.

12 maanden korting op STACK

In tegenstelling tot vorig jaar was onze STACK-opslagdienst weer van de partij, met een fikse standaardkorting van 50% gedurende 6 maanden. Via een Price Hack bleef dit percentage hetzelfde, maar werd de kortingsduur verhoogd naar een heel jaar. Hiervoor diende je een hack bestaande uit twee delen uit te voeren.

Het eerste deel was te vinden in de vergelijkingstabel van de STACK-pagina. Daar was een nieuw groen vinkje te zien die niet bij de andere opslagdiensten stond. Wanneer je met je muis op dit vinkje bleef staan kreeg je een titelattribuut te zien met de inhoud: ‘HowAreYouGentlemen’.

Price Hack Friday 2021 STACK pricing table

Voor het tweede moest je in de broncode van de STACK-pagina duiken. Daarin was geneste code te vinden waarmee je na een paar keer uitklappen de letters ‘A Y B A B T U’ kon maken. Via een zoekopdracht kom je er gauw achter dat dit hoort bij de in Jenglisch geschreven zin ‘All your base are belong to us’, wat net als ‘How are you gentlemen’ onderdeel uitmaakt van de populaire intro uit het arcadespel Zero Wing. Onder de letters was overigens nog de volgende zin te vinden: ‘Combineer de twee STACK hacks voor de ultieme korting! https://pricehackfriday.stack.storage/s/??????/’

Price Hack Friday 2021 source codeWanneer je de vraagtekens in de gegeven URL verving met ‘aybabtu’ kwam je in een shared STACK-folder terecht die beveiligd was met het wachtwoord ‘HowAreYouGentlemen’. In deze folder was een afbeelding te vinden met de URL en laatste referentie naar Zero Wing: ‘transip.nl/somebody-set-up-us-the-bomb’. Via deze URL was de 12 maanden aan korting binnen!

Hints op Twitter:

Hint 1: Op Price STACK Friday is het belangrijk dat je altijd-tle alles checkt. De kleinste eigenaardigheden kunnen worden geattribueerd aan hints!

Hint 2: What happen? Om dat te achterhalen moet je soms gewoon even terug naar de bron.

Hint 3: Is het echt hacken als je gewoon het wachtwoord weet? Asking for a friend.

Price Hack Friday-alarm

Naast de hints op Twitter, kon je dit jaar ook een voorsprong krijgen op andere hackers via het Price Hack Friday-alarm. Iedereen die zich hiervoor had ingeschreven, kreeg op donderdag al het volgende bericht in zijn inbox:

Hey listen!

Deze Price Hack Friday zijn er weer hacks op te lossen voor webhosting, STACK en VPS. Omdat we hopen dat je, net als wij, al staat te popelen om te beginnen met hacken, krijg je van ons een kleine voorsprong op de rest van de hackers in de vorm van wat tips en tricks. 

Allereerst: Let goed op de hints die we op vrijdag op ons twitterkanaal plaatsen. Elke productgroep heeft zijn eigen thema die we in de hints verwerken. Voor elke productgroep worden er in de loop van de dag drie hints geplaatst. Soms is de hint letterlijk, soms moet je tussen de regels doorlezen, soms zit de daadwerkelijke tip in de hashtags verstopt. #allyourhintsarebelongtous? Misschien wel dus!

Denk je vast te zitten met een hint? Check de #pricehackfriday hack op twitter of vraag eens rond op Tweakers. Wie weet kunnen andere Price Hackers je verder helpen! Maar ook de productpagina’s zelf geven vaak een hint weg. Kijk boven, boven, onder, onder, links, rechts, links, rechts, binnenin en achterin de pagina’s voor elementen of attributen die niet op hun plaats lijken. Test cheat codes uit, voer commando’s uit of in. 

Succes met puzzelen!

Good job!

Geen gebrek aan hints dit jaar lijkt ons! In combinatie met jullie uitmuntende hackingskills verbaast het ons dan ook niet dat we zoveel tienen met griffels hebben mogen uitdelen. Applaus voor jezelf en grote dank vanuit ons voor je deelname. Game over. Thank you for playing!


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.