Blog overzicht

/ Ervaringen met PerformanceVPS: Sooda Internetbureau

Vandaag een nieuw gastartikel op het TransIP Blog door Marnix de Munck, oprichter van Sooda Internetbureau B.V. Sinds 1999 is hij internetondernemer en oprichter van verschillende vergelijkingswebsites voor consumenten. Hij vertelt graag meer over zijn ervaring met TransIP PerformanceVPS.

Sooda is al meer dan 7 jaar een tevreden klant van TransIP. Onze domeinnamen en websites waren een lange tijd verspreid onder diverse hostingpartijen, maar inmiddels varen al onze producten onder één vlag. We zijn gestart met eenvoudige hostingpakketten, maar zijn al vrij snel overgestapt naar een BladeVPS, voornamelijk voor de extra performance en vrijheid. Een jaar geleden zijn we gestart met de redesign van internetvergelijk.nl. BladeVPS leverde al goede prestaties, dus we waren niet actief op zoek naar meer performance. Toch konden de vele nieuwe tools en plugins op de site net wat meer power gebruiken. 

Een artikel over de ontwikkeling van de nieuwe PerformanceVPS heeft ons uiteindelijk overtuigd om over te schakelen. De timing was perfect! Ik ben vooral enthousiast over het feit dat TransIP het platform heeft ontwikkeld en verbeterd aan de hand van feedback van testgebruikers. Alles werd uit de kast gehaald om de concurrentie te kunnen verslaan, tot een heroverwogen prijs aan toe.

Performance

Voldoende snelheid en bandbreedte is voor ons belangrijk om de website soepel te laten draaien. PerformanceVPS gebruikt krachtige CPU's, maar ook NVMe SSD's. Deze zijn vele malen sneller dan normale SSD's en daarmee perfect voor onze WordPress-omgeving met zijn vele API-koppelingen en maatwerkplug-ins. Gecombineerd met ons dagelijkse verkeer was de keuze dan ook snel gemaakt.

De extra snelheid van de adminomgeving in WordPress alleen al is in mijn ogen de investering waard, terwijl dit voordeel vaak over het hoofd wordt gezien. Daarnaast heeft de snelheid van je website impact heeft op je conversie. Eén seconde vertraging leidt tot gemiddeld 7% vermindering in conversies! Het soepel kunnen gebruiken van ons CMS levert ook enorm veel tijdwinst op: de drempel om even wat kleine aanpassingen te maken wordt weggenomen. 

Naar mijn mening is TransIP nog bescheiden over de kracht van de PerformanceVPS. Mijn ervaring is dat je dit product moet kiezen wanneer je serieuze topprestaties wilt neerzetten met je bedrijf. Ik had zelf verwacht dat we de verbeterde performance alleen in benchmarks konden terugzien, want onze testomgeving draaide al op een krachtige VPS. Ik was na livegang dan ook verbijsterd over de snelheid. Alsof je een 10 jaar oude computer vervangt voor een nieuwe met de beste hardware! 

Wanneer kiezen voor PerformanceVPS

PerformanceVPS is denk ik vooral interessant wanneer een website meer resources nodig heeft. Het zwaardere werk dus, zoals maatwerkapplicaties met grotere databases. BladeVPS blijft daarnaast een betrouwbare oplossing voor onze informatieve websites. Twijfel je tussen een BladeVPS en een PerformanceVPS, dan zou ik een PerformanceVPS kiezen met de laagste specs. Je kunt dan altijd nog upgraden, mocht je achteraf meer resources nodig hebben.

Overstappen naar PerformanceVPS

De switch van BladeVPS naar PerformanceVPS verliep erg soepel. Met een snapshot kan je de boel zo goed als naadloos overzetten. Toch kozen wij voor een ‘clean install’ van het besturingssysteem en DirectAdmin. Na de schone installatie hebben we een back-up van DirectAdmin teruggeplaatst op de nieuwe server. De hele nieuwe omgeving op de PerformanceVPS ging snel live na het overzetten. We konden direct weer aan de slag, met indrukwekkend veel power!

We liepen ook niet tegen problemen of bugs aan tijdens of na de overstap. TransIP is een transparant bedrijf dat je goed informeert over nieuwe ontwikkelingen en mogelijke uitdagingen. Erg prettig vind ik de openheid in de ontwikkeling van nieuwe producten. Zo ook met de PerformanceVPS. Ik vind TransIP’ers overkomen als vakidioten die goed naar de klant luisteren. Je kunt TransIP ook gerust een community noemen met de vele handleidingen en informatieve artikelen vol behulpzame reacties. We vinden praktisch alles wat we nodig hebben op de website.

We zijn dan ook zeer tevreden, omdat PerformanceVPS onze verwachtingen dik heeft overtroffen, het is echt een beest van een server!


Sooda is eigenaar van internetvergelijk.nl, een vergelijkingssite voor providers in Nederland. Internetvergelijk.nl biedt diensten aan om consumenten te helpen overstappen naar de best passende aanbieder, zoals een speedtest en postcodecheck.


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minutes
    • Leestijd: 15 minutes

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.