Blog overzicht

/ TransIP Weekly #6

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Elke week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

WhatRuns
Deze gratis Chrome- en Firefox-extensie helpt je om te achterhalen welke technologieën gebruikt zijn om de door jou gekozen websites te maken. Krijg inzicht in analytische software, programmeertalen en zelfs thema’s.

58 CSS Timelines
Bekijk deze voorbeelden als je op zoek bent naar een tijdlijn voor je website. Bij elk voorbeeld staan de talen waarmee de tijdlijn gemaakt is en een link naar de demo en code.

Artboard Studio
Presenteer je product op professionele wijze met deze online-editor die gespecialiseerd is in het maken van productmock-ups.

Station
Verbeter je workflow door al jouw veelgebruikte web-applicaties samen te voegen in één interface voor Mac of Windows. Momenteel zijn er meer dan 400 compatibele applicaties beschikbaar voor Station.

Prettier
Deze JavaScript formatter herschrijft je code naar een leesbaar en consistent formaat. Het ondersteunt naast JavaScript ook JSX, Flow, TypeScript, CSS, Less, SCSS, JSON, GraphQL en Markdown.

De beste verhalen

The Stack Overflow Age
Het leven voor en na Stack Overflow.

It’s time for an RSS revival
RSS is de wereld nog niet uit.

Productivity
Sam Altman deelt zijn ervaringen over productiviteit.

Not Just Nostalgia
Waarom de NES nog steeds zo populair is in de homebrew-scene.

Turning a MacBook into a Touchscreen with $1 of Hardware
Spiegeltje, spiegeltje aan het scherm …

Analysing Google’s new desktop “People also search for” box
Betere vindbaarheid in Google via een omweg.

Inspiratie

Tutorials & guides

Dappy Coin
Leer met deze semi-gedecentraliseerde Flappy Bird-kloon meer over blockchain en 30+ cryptocurrencies. Hoe meer punten je scoort, hoe meer cryptocurrencies je ontgrendelt.

13 Git tips for Git's 13th birthday
Enkele handige tips ter gelegenheid van Gits verjaardag.

Learn Bootstrap 4 for free
Leer meer over Bootstrap 4 aan de hand van 10 interactieve screencasts. Deze website behandelt ook Flexbox, CSS Grid en meer.

Volgwaardig

Feedbase
Een top 100-lijst van populaire RSS-feeds die gegenereerd is aan de hand van OPML-inzendingen van Scripting.com-lezers.

Learn X in Y Minutes
Een community-driven tutorialwebsite waar je veel populaire programmeertalen kan leren aan de hand van codegeschreven guides. Bijna alle guides beschikken over meerdere vertalingen.

Deletist
Deze website richt zich op het verwijderen van al je persoonlijke gegevens op populaire onlinediensten. Op het moment kan je er terecht voor Facebook, Google, LinkedIn, Reddit, Instagram en WhatsApp.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minutes
    • Leestijd: 15 minutes

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.