Blog overzicht

/ TransIP Weekly #56

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Om de week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

Responsive Viewer
Een Chrome-extensie om binnen één venster jouw website of applicatie te bekijken op verschillende apparaten. Vooral handig om te testen of jouw responsive design in alle gevallen goed werkt.

Illustrations.co
100 illustraties ontworpen tijdens de ‘100 days of illustration challenge’. Nu gratis te gebruiken voor jouw persoonlijke of commerciële projecten. Een linkje op je website richting Illustrations.co plaatsen wanneer je de illustraties gebruikt, is niet verplicht maar wel zo netjes.

Divi 4.0
Een van de meest uitgebreide thema’s voor WordPress heeft een grote update gekregen. Nieuw is onder andere de Theme Builder die de mogelijkheid geeft om headers en footers aan te passen naar eigen smaak.

Buy me a Coffee
De vrijblijvende tegenhanger van Patreon: je lezers of kijkers kunnen je eenmalig trakteren op een kop koffie (of thee, of bier, of zelfs een cocktail). Het platform draait al een tijdje, maar er worden de laatste tijd veel mooie updates doorgevoerd.

CAA Record Helper
Met een CAA record leg je vast welke CA’s SSL-certificaten mogen uitgeven voor jouw domein. Deze tool maakt het aanmaken van je CA records heel makkelijk en overzichtelijk.

De beste verhalen

The new dot com bubble is here: it’s called online advertising
Het selectie-effect vs het advertentie-effect.

Web Almanac 2019
Alle ins en outs over de staat van het web dankzij data van het HTTP Archive-project.

What Is BERT? - Whiteboard Friday
Wie is toch die nieuwkomer in SEO-land?

Passwords are a design problem
UX-design en veilige wachtwoorden gaan meer hand in hand dan je denkt.

How the Dumb Design of a WW2 Plane led to the Macintosh
De gedachtegang achter gebruiksvriendelijke computers begon bij een simpele aanpassing in een B-17 Flying Fortress.

TransIP Blog

Een eigen VPN op je VPS installeren heeft zo zijn voordelen tegenover het aanschaffen van een kant-en-klare VPN via een VPN-provider. Lees in ons nieuwe blogartikel wat deze voordelen zijn en hoe je jouw eigen privé-VPN werkend krijgt.

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

Tutorials & guides

Let’s Get Graphic: A Few Ways To Draw On The Web
Het web is meer dan ooit klaar voor jouw creativiteit. Via verschillende manieren komen jouw tekeningen, animaties en 3D-modellen tot leven in het browservenster. Dit artikel geeft een mooi overzicht van wat er allemaal mogelijk is.

The best Chrome Flags to Enable for Better Browsing
Voordat een feature aan Chrome wordt toegevoegd, is hij vaak al optioneel te gebruiken via chrome://flags. Dit artikel bekijkt een aantal van de meest veelbelovende recente toevoegingen.

The Shift Key Kicks your Keyboard Shortcuts Into Reverse
De shift-toets zou zomaar eens je favoriete nieuwe shortcut-toets kunnen worden.

Volgwaardig

WPCOM
Met al die duizenden WordPress-resources is het een hele klus om te achterhalen welke het best geschikt zijn voor jouw project. Op WPCOM wordt dit uitzoekwerk voor je gedaan door experts en de community. Scheelt jou weer kostbare tijd!

Pod Hunt
Een lijst van de beste podcasts die er te vinden zijn. Dagelijks worden er drie tot acht podcast voor je geselecteerd waarmee je jouw kennis op online gebied uitbreidt.

TwoFactorAuth.org
TwoFactorAuth.org biedt een handige lijst met websites en platformen die wel, of geen tweestapsauthenticatie aanbieden. Klik op een categorie om websites te vergelijken. Staat jouw favoriet er niet tussen, submit dan een pull request op hun Github repo.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.