Blog overzicht

/ TransIP Weekly #54

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Om de week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

100,000 Faces
Honderdduizend gezichten waar je uit kan kiezen voor je volgende landingspagina, nieuwsbrief, applicatie of een ander project. Omdat elk gezicht is gegenereerd met behulp van AI, hoef jij je geen zorgen te maken over eventuele copyrightschendingen.

Scrnrcrd.
Neem je scherm op vanuit je browser zonder installatie, watermerk of browserextensie. Start gelijk met opnemen en download het resultaat na afloop.

Isometric
39 kwalitatieve isometrische SVG-illustraties voor je website of app gepubliceerd onder de MIT-licensie: gratis te gebruiken voor persoonlijke en commerciële doeleinden zonder het vereiste om de bron te vermelden.

Strikefree Music
Voorkom copyrightstrikes op je YouTube-kanaal en genereer je eigen unieke muziek met een druk op de knop. Krijg vijf gratis nummers in je inbox of betaal eenmalig $ 1,- voor onbeperkte downloads.

Spider Pro
Enkele maanden na de gratis versie komt nu de verbeterde Pro-versie uit van deze serverless scraper. Betaal eenmalig $ 38,- en exporteer eenvoudig (AJAX loaded) HTML-elementen op meerdere pagina’s.

De beste verhalen

Every new Android 10 feature: The in-depth changelog for Google's latest OS
Dat noemen we een complete lijst.

Lifi komt eraan
Wifi-aanvulling ziet het licht.

We Asked 30+ Marketing Experts: How Would You Grow Your Social Following From 0?
De groei is er nog lang niet uit.

Here’s How the Illustration Design Trend Caught Fire and Why Every SaaS Is Rebranding
Weg met die stockfoto’s.

Stop Infinite Scrolling on Your Website - Now!
Een reminder waarom ellenlange pagina’s geen goed idee zijn.

TransIP Blog

VPN-services schieten als paddenstoelen uit de grond en worden gezien als een perfecte oplossing voor het beschermen van jouw privacy en anonimiteit op het internet. In ons nieuwe blogartikel kijken we of dit klopt en duiken we dieper in de privacyaspecten van een virtual private network.

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

Tutorials & guides

A beginner's guide to scrollytelling
Gebruik de kracht van het web om jouw verhaal of brand op een aantrekkelijke wijze aan je bezoekers door te geven. Dankzij animaties, transities, full-page headers en het spelen met scrollposities komen jouw woorden tot leven. Bekijk in dit artikel de beste voorbeelden van ‘scrollytelling’.

VuePress: Documentation Made Easy
Een goede handleiding maakt of kraakt een product en dankzij VuePress wordt het schrijven en het up-to-date houden van documentatie een stuk makkelijker. Lees waar de kracht van VuePress ligt en waarom je het als developer moet overwegen.

SEO Cheat Sheet for Devs
Een beknopte maar complete SEO-lijst voor webmasters bij de lancering of migratie van een website. Bekijk welke stappen je moet overwegen voor en na het proces en vergeet niet de comments te checken voor wat extra tips.

Volgwaardig

Caniuse + MDN-data
Caniuse is een van de beste websites om browsercompatibiliteit te controleren en sinds kort is het nog beter. Mozilla heeft namelijk besloten om MDN’s compat-data toe te voegen aan de database van caniuse. Hiermee springt het aantal support-tabellen van 500 naar 10.500! 

Ultra List: One List to Rule Them All
Een maandelijkse lijst op dev.to met onder andere freebies, iconen, producten en libraries. Bovenin elke post staan verwijzingen naar andere edities.

Paged Out!
Een nieuw tijdschrift met één artikel per pagina voor developers door developers. Enkele onderwerpen die behandeld worden zijn programmeertips, securityhacks en retrocomputers. Download gratis de eerste editie.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 7 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Recommends.