Blog overzicht

/ TransIP Weekly #53

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Om de week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

listmonk
Een opensource-alternatief voor diensten als MailChimp waarmee je een self-hosted nieuwsbrief- en mailinglijstmanager opzet. PostegreSQL wordt gebruikt voor de dataoplag.

Snapboard
Een gratis all-in-one-dashboard voor het bijhouden van metrics uit onder andere Twitter, Stripe, Google Analytics, HTTPS en Sentry. Helemaal in te richten naar eigen smaak.

AdInboxMe
Blijf op de hoogte van de Facebook-advertenties van je concurrenten en krijg een e-mail wanneer een nieuwe advertentie live staat. Free forever.

Affinity Publisher
Naast Affinity Designer en Affinity Photo is sinds kort ook Affinity Publisher verkrijgbaar voor een eenmalige prijs van 55 euro. Deze versie richt zich op desktoppublishing en wordt dankzij de uitgebreide features gezien als volwaardig alternatief voor Adobe InDesign.

Sup
Maak binnen no time een statuspage voor je start-up zodat klanten gelijk zien of je website of applicatie downtime ondervindt. Geeft jou weer de rust en tijd om het probleem zo snel mogelijk te fixen.  

De beste verhalen

TheHistoryOfWeb.Design
Terug naar 1990. 

Use plaintext email
Waarom en hoe je plaintext-mail moet sturen.

The world’s most-advanced AI can’t tell what’s in these photos. Can you?
Bijna goed! 

How I Created a Code Beautifier in Two Days
Een productief weekend.

The Man Who Built The Retweet: “We Handed A Loaded Weapon To 4-Year-Olds”
"Oh no, we put power into the hands of people.”

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

Tutorials & guides

How to Section Your HTML
<nav>, <aside>, <article>, <section> en <body>: welke sectie-elementen gebruik je waar en wanneer in je HTML-document? In dit artikel wordt het haarfijn uitgelegd en krijg je zelfs antwoord op de twijfelgevallen.

HTTP Security Headers - A Complete Guide
Je komt al een heel eind met het beveiligen van je website door de juiste security-headers toe te voegen. Ontdek welke headers het waard zijn en wat ze precies voor doel hebben.

Shape Up e-book
Een guide voor snelgroeiende bedrijven die de snelheid en effectiviteit in het ontwikkelen van hun product even helemaal kwijt zijn. Lees in zes hoofdstukken hoe Basecamp dit vraagstuk heeft opgelost.

Volgwaardig

No CS Degree
Ontdek in deze inspirerende interviews hoe coders zonder opleiding hun succes hebben gevonden. Op het moment staan er vijf interviews op de site, maar we kunnen niet wachten op meer.

Really Good Emails
De plek om duizenden voorbeelden van de beste en meest creatieve nieuwsbrieven te bekijken en inspiratie op te doen voor jouw eigen nieuwsbrief. De dienst heeft net een redesign gehad wat het browsen nog makkelijker maakt.

Nomad List 5.0
Na vijf jaar nog steeds een van de beste websites om je volgende bestemming als digitale nomade te plannen. Bekijk van vrijwel elke grote stad in de wereld onder andere het klimaat, het gemiddelde inkomen, de internetkwaliteit en de huurkosten.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 5 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.