Blog overzicht

/ TransIP Weekly #52

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Om de week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

Raspberry Pi 4
De nieuwe versie van de populaire minicomputer is er dan eindelijk! De Raspberry Pi 4 brengt veel nieuws: een drie keer snellere processor, 4 GB werkgeheugen, USB-C, dual display en veel meer.

Track This
Deze nieuwe tool van Mozilla opent 100 browsertabs gericht op een bepaald onderwerp en leidt daarmee adverteerders om de tuin. Hierna ben je weer een weekje verlost van (te) persoonlijke advertenties tijdens het browsen.

WYSIWYG Web Builder 15
In versie 15 van deze drag & drop-websitebuilder zijn maar liefst 200 nieuwe features toegevoegd. Denk aan Unsplash-integratie, notificatietoasts, SVG-animaties, SFTP-support en shape dividers.

Lunacy 4.0
Een gratis grafische editor voor Windows met ingebouwde assest uit de icons8 library. Volgens de makers een echt Sketch-alternatief.

Darkmode.js
Voeg een dark modus toe op elke website met dit handige script. Op je website verschijnt een toggle waarmee je van licht naar donker switcht.

De beste verhalen

HTML can do that?
Wist je alles?

Things I Learnt The Hard Way
Wijze developmentlessen dankzij 30 jaar ervaring.

Google’s new reCAPTCHA has a dark side
Welk doel heeft de dienst nou echt?

Is Medium in a downward spiral?
From hero to zero.

Building the most inaccessible site possible with a perfect Lighthouse score
Een score zegt niet alles.

TransIP Blog

Na de vele online berichten over de oprichting van team.blue, duiken we wat dieper in de achterliggende redenen achter het nieuwe team in ons nieuwe blogartikel.

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een liveversie)

Tutorials & guides

Fuchsia.dev
Een geüpdatete website over het nieuwe besturingssysteem van Google is in stilte gelanceerd. De belangrijkste documentatie vind je nu op één plek, inclusief zoekfunctie!

5 top LinkedIn tips for developers
Op zoek naar iets nieuws of wil je niet lastiggevallen worden met willekeurige uitnodigingen door recruiters? Misschien is het dan tijd om je profiel op te frissen.  

11 form design guidelines
Doe jezelf en je bezoekers een plezier met een goed overdacht formulier.

Volgwaardig

The Old Internet Again
Ga terug in de tijd en verken opnieuw de jaren 90 met deze browser die dankzij de API van de Wayback Machine zoveel mogelijk werkende links verzamelt en samenvoegt tot een website.

What do you do with your Raspberry Pi?
Als je er nog niet helemaal uit bent waar je de nieuwe Raspberry Pi 4 voor gaat gebruiken, dan kan je in deze thread vast en zeker wat inspiratie opdoen.

Computerphile
Dit YouTube-broertje van het populaire Numberphile is meer gericht op technische onderwerpen. De juiste plek om algemene kennis op te doen dankzij een breed scala aan onderwerpen. 

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.