Blog overzicht

/ TransIP Weekly #51

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Om de week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

Windows Terminal
Microsoft heeft Windows Terminal geïntroduceerd. De app is later dit jaar te downloaden via de Microsoft Store in Windows 10 en belooft gebruikers een efficiënte, snelle en krachtige terminalapplicatie voor gebruikers van commandline-tools. De Terminal is nu via GitHub verkrijgbaar.

Hourly
Vergeet jij ook vaak je uren bij te houden en ben je dan achteraf aan het terugrekenen hoe lang je ergens mee bezig bent geweest? Dat hoeft niet langer, want met de gratis app Hourly houd jij je gewerkte uren in stijl bij.

Mokup Frames
Maak jouw bewegende mock-up in stijl. Met Mokup Frames creëer je video’s voor elk device dat jij je kan wensen, of het nou een iPhone, Android-telefoon of pc is. Selecteer je video, kies een device, sla op als MP4 of GIF en je bent klaar.

Open Spelling Bee
Een opensource-port van het puzzelspel Spelling Bee van de New York Times. Het volledige spel draait in de command line. Het enige dat je nodig hebt is Python 3.x en de standaard Python libraries.

CSS Scan 2.0 Controleer jouw code met een app volgepompt met steroïden. Visualiseer de CSS van alles dat je in beeld ziet met mouse hovers en kopieer met een click de bijbehorende CSS-code.

De beste verhalen

How to join a social network in 1998
Een terugblik naar de jaren 90 en het eerste sociale netwerk.

Why are people modding Thomas the tank engine into video games?
Hoe een icoon uit de jaren 80 een obsessie werd voor de modcommunity.

PHP in 2019
Een deep dive in de (positieve) veranderingen binnen PHP de afgelopen jaren.

Why Google believes machine learning is its future
Google’s I/O conferentie stond grotendeels in het teken van machine learning.

The origin of the Script Kiddie – Hacker Etymology
De term werd volgens dit geinige onderzoekje voor het eerst in 1994 gebruikt.

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een live-versie)

Tutorials & guides

Derive yourself a Kalman filter
Altijd al willen weten hoe je een Kalman-filter moet gebruiken om meetgegevens realtime van ruis te ontdoen? Check deze guide waarin de auteur het uitlegt, zoals hij het zelf uitgelegd zou willen hebben. 

Off the beaten path: Less well-known features of PostgreSQL
Deze opensource-databaseserver zit vol met handige features. Met deze guide verken je een aantal van de wat minder bekende functionaliteiten van de server.   

Update your BIOS: Utilities from Top Motherboard Makers
Wanneer dacht jij voor het laatst aan het updaten van het BIOS van jouw computer? Met de laatste MDS-kwetsbaarheden in Intel-processoren is er een BIOS-update nodig om volledig beschermd te zijn. In deze guide zie je hoe je dat doet voor jouw moederbordleverancier.

Volgwaardig

Chips with Everything
Jordan Erica Webber ontvangt in deze tech-podcast wekelijks experts die antwoord geven op vragen als: Is AI te vertrouwen? Hoe vang je een katvanger? En waarom ontwerpen mensen games in oorlogsgebieden?

Online life is real life
Ons online leven is ons echte leven, althans dat is wat de makers van deze podcast beargumenteren. Host Manoush Zomorodi van Mozilla Firefox neemt je mee langs verhalen over het web en graaft naar de achtergronden van online zaken die iedereen aangaan.

Android Authority
Ben je fan van Google’s mobiele besturingssysteem en wil je altijd het naadje van de kous weten? Zoek niet verder en volg Android Authority’s YouTube-kanaal voor de laatste weetjes, review en hands-ons.

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 15 minuten
    • Leestijd: 5 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.