Blog overzicht

/ TransIP Weekly #49

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Om de week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

Plumbr
Benieuwd wat jouw gebruikers echt ervaren en wat een goede ervaring op jouw site het meest in de weg zit? Met Plumbr-agents monitor je PHP-applicaties en krijg je inzicht in de prestaties en bereikbaarheid van jouw diensten.

Spider
Organiseer data van websites zonder een letter code te gebruiken. Met Spider hoef je alleen maar te klikken en de data wordt toegevoegd aan een selectie onderin je scherm. Het is zelfs mogelijk om voor iedere soort data een eigen kolom aan te maken.

Awesome Stacks
Een tech-stack nodig om te beginnen aan je nieuwe project? Met Awesome Stacks beschik je over een door de community samengestelde lijst met stacks die continu worden verbeterd en aangepast.

Mirror voor Trello
Samenwerken binnen Trello kan natuurlijk allang. Toch is Mirror een superhandige tool. Met de app van Unito is het namelijk mogelijk om specifieke kaarten over meerdere borden te spiegelen. Een wijziging op het ene bord wordt automatisch ook meegenomen op het andere.

Jumbo Privacy
Ben je het zat dat je continu moet kijken of de instellingen van jouw socialmedia-accounts nog wel goed staan na de zoveelste update? Dan is Jumbo wat voor jou. In de app regel je snel al je privacysettings voor onder andere Facebook en Twitter.

De beste verhalen

Want to build a better democracy? Ask Wikipedia
De besluitingvorming binnen de Wikipedia-gemeenschap is een mooi staaltje democratie op zijn best.

For some small business, Instagram has replaced word-of-mouth
Het gaat er niet meer om wie je kent maar om wie je volgt.

From bare-metal to Kubernetes
Een diepgravend verhaal over hoe een kledingwinkel zijn digitale infrastructuur overzette naar een Kubernetes-cluster en daar diverse problemen mee oploste.

Katie Bouman: The woman behind the first black hole image
Een 29-jarige IT-wetenschapper leidde het onderzoek naar het creëren van het algoritme dat het eerste beeld van een zwart gat wist vast te leggen.

How Spotify saved the music industry (but not necessarily musicians)
Spotify-oprichter Daniek Ek vertelt uitgebreid over zijn bedrijf en de gevolgen voor de muziekindustrie.

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een live-versie)

Tutorials & guides

Bouw nostalgische games in Basic
Een collectie van games voor Vintage Basic. Ga aan de slag met de klassiekers uit het boek BASIC Computer Games en begin met het programmeren van jouw favorieten. 

Tinker with your Tyk Gateway
Leer hoe je aan de hand van deze uitgebreide guide de latency van je Tyk Api Gateway tot een mininum kan beperken en dat alles op een huis-tuin-en-keukenserver.

Random Forests for Complete Beginners
Altijd al willen leren hoe je werkt met machine learning, maar heb je er echt nul verstand van? Dan is deze guide iets voor jou. De schrijver neemt je mee langs 'random forests', de betekenis erachter en hoe ze werken.

Volgwaardig

Met nerds om tafel
Een podcast waar de liefde voor techniek vanaf straalt. Er wordt niet alleen gesproken over techniek, ook andere zaken die interessant zijn worden uitgebreid besproken. Inmiddels vordert het vierde seizoen al gestaag.

Victor Zhou
Neurale netwerken, machine learning en waarom je Webpack moet gebruiken in plaats van JavaScript. Princeton-student Victor Zhou's blog staat vol met leuke, nuttige en vooral zeer leesbare en toegankelijke guides en blogs.

LevelUpTuts
Verbeter je programmeerskills met de honderden video's op dit leuke YouTube-kanaal. Scott Tolinski en Ben Schaaf nemen je mee in een grote diversiteit aan onderwerpen die niet altijd even mainstream zijn. 

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 5 minuten
    • Leestijd: 5 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.