Blog overzicht

/ TransIP Weekly #48

De TransIP Weekly is een blogpost waarin we de beste content buiten TransIP met je delen. Om de week publiceren we een lijst met de voor ons meest interessante artikelen, tools, tutorials en andere nieuwtjes. Doe er je voordeel mee!

Tools & resources

Verifier
Bescherm je online diensten met een extra controle op tijdelijke of foutieve e-mailadressen en zorg ervoor dat nieuw ingeschreven klanten daadwerkelijk ‘echt’ zijn. 

Codebanca
Interesse in verschillende developer-nieuwsbrieven, maar bang voor een te volle mailbox? Volg het laatste nieuws in dat geval via deze app.

CSSeffectsSnippets
Enkele originele hover states en CSS-animaties, klaar om overgenomen te worden op je eigen website. Klik op een effect om de CSS-code gelijk te kopiëren.

Pomy
Dat coden en designen de hele dag is natuurlijk niet optimaal voor je ogen. Vandaar dat er regels als 20-20-20 bestaan. Pomy helpt je er ook daadwerkelijk aan te houden.

Tim
Hou de tijd van je dagelijkse werkzaamheden in de gaten vanuit je macOS-menubar. Data blijft lokaal opgeslagen en een export naar CSV is mogelijk voor een verantwoording van je uren.

De beste verhalen

Worried about Huawei? Take a closer look at Tencent
Nederlandse hacker toont innige samenwerking met Chinese overheid aan.

Bias deep inside the code; The Problem with AI ethics within Silicon Valley
AI-projecten werken nauwelijks samen met groepen die last hebben van onbewust geprogrammeerde vooroordelen.

Which programming lanquages use the least electricity?
Vertelt het energiegebruik iets over de kwaliteit van programmeertalen?

No, data is not the new oil
Je moet wel weten wat je met de dataset kan doen om het waardevol te laten zijn.

Ransomware forces two chemical companies to order hundreds of new computers
LockerGoga vindt nieuwe slachtoffers na aluminumproducent Norsk Hydro.

De leukste 1 aprilgrappen

Google lanceert op 1 april een revolutionaire tool genaamd Google Tulip in samenwerking met Wageningen University. Met deze tool is het mogelijk om te praten met jouw tulpen en ervoor te zorgen dat ze niets meer tekortkomen. Google liet het daar niet bij en kwam ook met een implementatie van het spelletje Snake in Google Maps. Ovulation Calculator kondigt een revolutionaire stap naar makkelijkere zwangerschapstesten aan. Je hoeft alleen maar een plasje op je mobiel te doen. 

Schoolkinderen worden in het ootje genomen door Kidsweek. Volgens de weekkrant voor kinderen is het vanaf 1 april nodig om een nepnieuws-examen af te leggen. Als je het niet haalt, heb je geen toegang meer tot internet. Andere grappenmakers kondigen de wijziging van de structuur van IPv6-adressen aan. Deze zouden meer op IBAN-rekeningnummers moeten lijken omdat iedereen die blijkbaar wel kan onthouden. Deze adressen gaan dan voortaan door het leven als IPAN. Ook IGN doet een duit in het zakje met een wel heel echt lijkende Nintendo Direct. De laatste in dit rijtje komt van CMS-bouwer Drupal dat met een Brexit-module komt waardoor jouw website helemaal Brexit proof te maken is. 

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een live-versie)

Tutorials & guides

How To Align Things In CSS
Een uitgebreid kijkje in de verschillende css-alignment-methodes. De schrijver geeft geen uitgebreide uitleg hoe alles werkt, maar wijst je juist op belangrijkste eigenschappen voor elke methode en verwijst door naar complete guides.

The Boolean Game
Leer op speelse wijze de regels van Boolean Method. In een simpel spelletje geef je steeds aan of de waarde true, of false is. Op de site zijn ook nog designspelletjes te vinden.

All about mailto: links
Een linkje voor een mailto: is natuurlijk gesneden koek, maar er is veel meer mogelijk dan je op het eerste gezicht zou denken. Mensen laten zich niet graag verrassen, dus kijk naar deze guide, om onverwacht gedrag uit te sluiten.

Volgwaardig

Medium top 100
Van Hacker Noon tot freeCodeCamp.org in deze adaptieve top 100 zie je welke artikelen het meest gevolgd worden op Medium. Dat scheelt weer een hoop browsen langs stukken waar je niet op zit te wachten.

Generative.fm
Muziek die continu verandert aan de hand van een systeem, dat is generative.fm. Het systeem blijft de muziek genereren, zolang er iemand aan het luisteren is. Gezien het genre ambient is, is het misschien wel de meest originele achtergrondmuziek ooit.

Ethical.net
Een ethisch verantwoord alternatief voor je browser, social media, mobiele telefoon of zelfs boeken en accomodaties. Op deze site vind je een up-to-date lijst met de meest ethische alternatieven voor de mainstream opties. 

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 5 minuten
    • Leestijd: 5 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.