Blog overzicht

/ TransIP Weekly #47

Na vele TransIP Weeklies te hebben gewijd aan alle fantastische creators van de afgelopen maanden, is het weer tijd om terug te gaan naar de normale gang van zaken! Weeklies met actueel tech-nieuws, interessante tools en leerzame artikelen zoals je van ons gewend bent.

Wel één kleine wijziging: om meer ruimte en tijd te creëren voor andere contentformaten hebben we besloten om voorlopig de publicatiefrequentie van de Weekly terug te schroeven naar tweewekelijks. Bovendien hebben veel lezers aangegeven dit fijner te vinden. Zoals altijd, veel leesplezier toegewenst!

Tools & resources

Text Trail Effect
Vijf verschillende teksteffecten voor slideshows gemaakt met Flexbox, blend modes en rotaties. In de demo zijn ze alle vijf uit te proberen.

30 Seconds of Knowledge
Selecteer je programmeertalen en krijg bij elke nieuwe tab in je browser zinvolle snippets die je een betere developer maken. Het doornemen van een snippet duurt ongeveer 30 seconden en je hebt de keuze uit: JavaScript, React, CSS, Python en PHP.

Absurd Design
Onderscheid je (landings)pagina’s van de concurrentie met deze ‘perfecte imperfecte’ illustraties. Door de surrealistische aard is elke illustratie in te zetten voor meerdere doeleinden. Commercieel gebruik is toegestaan.

Unreadit
Unreadit stuurt het beste van Reddit elke week richting je inbox. Er hebben zich al honderden mensen aangemeld voor de nieuwsbrieven in 18 verschillende categorieën, waaronder Tech, Self Improvement, Frontend en Photography.

Multrin
Een app-organizer, gemaakt met Electron, React en TypeScript, waarmee je desktopapplicaties in tabs ordent door ze in het Multrin-venster te slepen. Goed voor meer productiviteit en overzicht. Momenteel alleen verkrijgbaar voor Windows, maar support voor macOS en Linux staat op de planning.

De beste verhalen

We Analyzed 912 Million Blog Posts. Here’s What We Learned About Content Marketing
Bevindingen om in het achterhoofd te houden tijdens het schrijven van je volgende blogpost.

What Content Marketing Metrics Actually Matter?
En vergeet na publicatie van je post ook niet om na te denken over de metrics die ertoe doen.

The text of Article 13 and the EU Copyright Directive has just been finalized
Artikel 11 en 13 van de EU Copyright Directive: is er nog een weg terug?

You Do Not Need Blockchain: Eight Popular Use Cases And Why They Do Not Work
Een goed idee dat in de praktijk niet altijd zal werken.

6 not so obvious things about Elasticsearch
Stop maar met zoeken naar relevante vragen over deze populaire search engine.

TransIP Blog

Op 14 februari hebben enkele TransIP’ers Utrecht bezocht om rond te kijken op de Tweakers Developers Summit. Een bijeenkomst waar honderden developers samenkomen voor interessante talks op het gebied van webdevelopment, security en veel meer. Lees ons blogartikel voor een samenvatting van deze geslaagde dag.

Inspiratie

(Klik op de afbeelding voor een live-versie)

Tutorials & guides

Six tips for better web typography
Een leesbare website brengt veel voordelen met zich mee en helaas besteden mensen er vaak te weinig aandacht aan. Typografie-geek Robin Rendle geeft daarom enkele tips die volgens hem grote impact hebben op leesbaarheid.

A Beginner’s Guide To User Journey Mapping
Hoe leid je een gebruiker op de juiste manier door je website en product? Een user journey map helpt enorm om deze vraag te beantwoorden. Bekijk de stappen die nodig zijn om een uitgedachte map te creëren. 

Look Ma, No Media Queries! Responsive Layouts Using CSS Grid
Media queries zijn tegenwoordig niet meer zo belangrijk als een jaar geleden voor het maken van responsive layouts. In dit artikel wordt er ingegaan op CSS Grid als krachtig alternatief en leer je waarom media queries toch nog een functie hebben.

Volgwaardig

GitNews
Bespaar tijd met het zoeken naar interessante repositories en bezoek deze website voor populaire kandidaten afkomstig van GitHub, HackerNews en Reddit. Een filter voor programmeertalen is aanwezig.

Startup Cemetery
Niet elk start-up heeft een succesverhaal en moet helaas de deuren eerder sluiten dan gehoopt. Gelukkig is er ook voor zulke bedrijven een plek op het internet, een waar anderen kunnen leren van gemaakte fouten. Klik op een start-up om erachter te komen wat de reden was om er een punt achter te zetten.

Web Accessibility Guide
Een verzameling aan tips, tricks en best practices voor de toegankelijkheid van je website en applicaties. Waar mogelijk met verwijzingen naar handige resources. Heb jij overal aan gedacht?

Heb je zelf nog iets interessants gevonden in de afgelopen week? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 5 minuten
    • Leestijd: 5 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.