Blog overzicht

/ TransIP Weekly #46 (De AudioFabrique)

De Weekly van deze week staat in het teken van creator De AudioFabrique en alles wat met (web)audio te maken heeft! Veel leesplezier!

Tools voor audioproductie en -consumptie

AG Audio Watermark Generator
Met deze tool voeg je een watermerk toe aan jouw audioproducties. Er wordt een geluidsfragment over je originele werk heen geplaatst waardoor het origineel goed te beluisteren valt, maar het niet bruikbaar is zonder jouw toestemming.

BOSE audiobril
Oordopjes zijn niet meer van deze tijd vind audiomerk BOSE. Met deze nieuwe manier van luisteren hoor je alles om je heen, terwijl je geniet van jouw favoriete tunes via je zonnebril. 

HOWLER.JS
Een handige bibliotheek om werken met audio in JavaScript een stuk makkelijker te maken over diverse platformen. HOWLER.JS gebruikt standaard de Web Audio API en valt terug naar HTML5 Audio.

Auditus
Kom jij ook niet toe aan het lezen van alle Engelstalige boeken die je nog op je leeslijst hebt staan? Auditus kan je daarbij helpen. Heb je een epub van het boek dat je graag wilt lezen? Upload hem en Auditus maakt er een audiobook van. 

Clyp
Clyp is ooit begonnen als een makkelijke manier om kleine stukjes audio te delen. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een gemeenschap van audioprofessionals die het gebruiken in hun creatieve workflow. 

Guides & tutorials

Building a Single Song Player
Om je website een meer immersieve ervaring aan je bezoekers te geven kan je gebruikmaken van audio. Hoe je een muziekspeler bouwt speciaal voor dat bijzondere stuk audio, leer je in deze tutorial. 

Create Electronic Dance Music with JavaScript!
Wat valt je op feestjes altijd op aan de muziek? Het is vaak erg eentonig. Wat doen we het liefst met dingen die zichzelf herhalen? Die moet je automatiseren natuurlijk! Met deze guide creëer je je eigen muziek met JavaScript. 

Machine Learning for Drummers
Deze guide is niet alleen voor drummers interessant want je wordt op een toegankelijke manier meegenomen in de wereld van machine learning. Aan de hand van de verschillende drums bouw je een tool die verschillende soorten drumgeluiden kan onderscheiden.  

De beste verhalen

Music for Tiny Airports 2/1
Een hommage in 256 bytes aan Brain Eno's Ambient 1: Music for Airports.

How We Almost Gave Up a 50%+ Increase in Conversion Rate
Door niet blind te vertrouwen op de eerste niet volledige resultaten, bleek een audio-advertentie veel meer op te leveren dan gedacht.

Gasp! First audio map of oohs, aahs and uh-ohs spans 24 emotions
De oohs, aahs en oopsies zeggen meer over onze gevoelens dan we misschien wel denken.

Your Own Professional-Grade Audio Amp on the Sort of Cheap
Vind jij jezelf audiofiel en is alleen het beste geluid goed genoeg? Verdiep je dan in dit verhaal en misschien bouw je binnenkort je eigen high-end versterker.

An Interactive Introduction to Fourier Transforms
Van heel erg nuttig, tot zinloos maar erg leuk. Deze interactieve introductie neemt je mee naar de wereld van Fourier transformaties. 

Inspirationeel gebruik van audio  

(klik op de afbeelding voor achtergrondinformatie)

Spectra Doze

De AudioFabrique

Chirp: Send data with sound

WOMB: Lucid onderwater music

Make me Pulse

Volgwaardig 

Podhut
Leren programmeren aan de hand van uitgebreide podcasts? Dat kan met de cursussen die te vinden zijn op Podhut. Van Swift basics tot Deep into React. Er is voor ieder niveau genoeg te vinden. 

Why We Bleep
Maandelijks wordt er in deze podcast voor en door muzikanten gepraat over muziek, muzikanten en instrumentenbouwers. De focus ligt op de toekomst van muziekmaken en wat er de komende jaren allemaal mogelijk wordt.  

Warren Huart
Wil je graag beter worden in het produceren van muziek? Kijk dan eens op het YouTube-kanaal van Warren Huart. Deze produceren deelt regelmatig interessante filmpjes waar hij verschillende mix- en opnametechnieken in deelt. 

Heb je zelf nog leuke verhalen, tips of bijzondere audiotools in gebruik waar iedereen van moet weten en wil je die delen met andere lezers? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:


Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

    • Leestijd: 5 minuten
    • Leestijd: 5 minuten

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.