Blog overzicht

/ TransIP Weekly #45 (Surfcheck)

De Weekly van deze week staat in het teken van creator Surfcheck en het ontwikkelen van apps! Veel leesplezier!

Ontwikkeltools voor gevorderden en voor beginners

Prototyping on Paper
Heb jij een fantastisch idee voor een geweldige app? Met deze handige tool kan je het idee voor je app tekenen op papier en daarna tot leven laten komen. Alle knoppen, plaatjes, schuifjes en andere elementen zijn interactief te maken zodat je een goed beeld krijgt van wat jouw app-idee in de praktijk doet.

Adobe PhoneGap
PhoneGap is een open source cross-platformomgeving voor het ontwikkelen van mobiele apps. De tool maakt het mogelijk om apps te bouwen in HTML, CSS en JavaScript voor alle mobiele OS’en. 


ARKit & ARCore
In juni 2017 presenteerde Apple naast iOS 11 ook de mogelijkheden van ARKit. Met deze SDK werd het voor ontwikkelaars een stuk makkelijker om Augmented Reality-apps te bouwen met de mogelijkheden die elke iPhone vanaf de 6S te bieden heeft. Google volgende al snel met ARCore wat een SDK is voor AR-apps voor Android.


Xamarin
Microsoft kocht Xamarin in februari 2016 en met een goede reden. Met een gedeelde C#-codebase kunnen ontwikkelaars native apps bouwen voor Android, iOS en Windows in Visual Studio voor Mac of Windows. 


Buildfire
Niet iedereen is al direct een held met coden, maar dat wil niet zeggen dat die personen geen goede app-ideeën kunnen hebben. Met Buildfire kan iedereen zijn eigen app bouwen. Gewoon met een drag-and-dropinterface. De tool is gratis te gebruiken totdat je jouw app wil publiceren in de App Store of Google Play. 

Guides & tutorials

Adding Amazon Alexa Voice Services to Your iOS App with Swift
Een uitgebreide guide over hoe je Alexa kan toevoegen aan je iOS-app. Waarom je dit wil? Volgens de ontwikkelaar is het vooral erg leuk en leer je gaandweg veel over de Amazon-ontwikkelplatformen. 

Benefits of Progressive Web Applications (PWAs) and How to Build One
Een zeer uitgebreide how-to over hoe je je eerste PWA kan bouwen. De tutorial gaat dieper in op Service Workers, IndexedDB, manifest.json en Web Push notificaties. 

How to Estimate What You Can’t Predict: Web App Development Cost
Hoeveel kost het om een app te bouwen? Die vraag is volledig afhankelijk van wat voor soort app je verwacht. Met deze uitgebreide handleiding wordt het makkelijker om een gedegen inschatting te doen van de kosten van het idee tot realisatie.  

De beste verhalen

Progressive Web Apps(PWA) vs Native Apps
Is het tegenwoordig verstandiger om een PWA of een Native app te ontwikkelen? 

Mobile app development process – rocket science or a piece of cake?
Een goed idee alleen is niet meer genoeg om je app op te laten vallen in de overvolle App Store.

What’s the Best Tech Stack for Mobile App Development?
De juiste keuze aan het begin van het ontwikkelproces zorgt voor tijdwinst en kostenbeperking.

Dark Patterns And Other Design No-Nos For Mobile
Een overtuigend verhaal over wat je absoluut niet moet doen op designgebied tijdens het ontwikkelen voor mobiel.

The inside story of the most successful startups
De grootste partijen op dit moment zijn vaak ook maar op een zolderkamertje begonnen. 

Volgwaardige podcasts over app-development

The More Than Just Code podcast
Niet alleen de laatste nieuwtjes uit developersland komen aan bod. Ook problemen, adviezen en tips aan nieuwe developers passeren de revue in deze al langlopende podcast. 

Swift by Sundell
Wekelijks worden bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen binnen Swift? Volg dan de podcast Swift by Sundell voor een portie tips, adviezen en informatie over handige frameworks. 

Constant Variables
Constant Variables kijkt niet met techie-ogen naar iOS en Android app-development. In de show leggen ze technisch jargon uit en presenteren ze concepten om zelfs de minst technische mensen te helpen bij het ontwikkelen van hun idee.

Heb je zelf nog leuke verhalen, tips of bijzondere apps gebouwd waar iedereen van moet weten en wil je die delen met andere lezers? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:

Deel dit blog artikel

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.