Blog overzicht

/ TransIP Weekly #43 (Inventeers)

De eerste Weekly van dit jaar wijden we compleet aan creator Inventeers en uitvindingen. Naast de slimme oplossingen van deze creator, zijn we op zoek gegaan naar meer spannende uitvindingen en daaraan gerelateerde nieuwsitems, verhalen, websites en meer. Klikken maar!

De leukste en handigste uitvindingen voor consumenten

Monkii
Heb jij ook een goed voornemen om dit jaar meer te gaan sporten? Vanaf nu is tijdgebrek geen excuus meer. Met Monkii kan je namelijk overal jouw workout doen en de set is zo klein dat je hem altijd bij je kan hebben. Monkii is een ultraportable fitnessapparaat voor iedereen die komend jaar fit wil blijven.

Pebbles
Pebbles interactieve speeltegels zijn educatief en didactisch waarbij kinderen hun rekenvaardigheid, geheugen en cognitieve vaardigheden spelenderwijs ontwikkelen. Het biedt eindeloos veel speelplezier. Door middel van licht en geluid trekken de tegels de aandacht van de kinderen en ondersteunen het spelen.


FinalStraw
Dit opvouwbare en herbruikbare rietje komt in een handig bewaardoosje en probeert een steentje bij te dragen aan de vermindering van wegwerpplastic. Na deze heb je namelijk nooit meer een andere nodig beweren de makers.


Anki Vector
Anki Vector helpt je mee met de kleine klusjes in huis. Of het nou het opvragen van het weerbericht, het zetten van een timer, of het maken van een foto is; Vector doet het allemaal. Daarnaast is deze kleine robot te koppelen aan Alexa waarmee er nog meer smarthome-mogelijkheden vrijkomen.


UnoBrush
Je tanden poetsen in slechts 6 seconden in plaats van 2 minuten? Dat kan met de UnoBrush. Deze Deense uitvinding belooft betere resultaten in veel minder tijd.

Tools voor uitvinders

SimpleMind
Het uitwerken van een goed idee gaat vaak makkelijker wanneer je het uittekent. SimpleMind is een uitstekende commerciële applicatie voor het maken van mindmaps op meerdere besturingssystemen. Heb je liever een opensource-programma? Probeer dan de fork van FreeMind, genaamd Freeplane.

Velocity
Een wekelijkse nieuwsbrief met het laatste technieuws en onderaan een afdeling vol met gratis innovatieve ideeën voor je volgende project: een restaurant met gratis eten dat geld verdient met advertenties!

Eerste hulp bij uitvindingen
Bij je eerste uitvinding krijg je te maken met allerlei zaken waar je misschien nog helemaal niet over na hebt gedacht. Om je de weg te wijzen door de uitvindingenjungle heeft de overheid dit e-book beschikbaar gesteld met tips, uitleg van belangrijke rechten en een checklist voor een octrooiaanvraag.

Preview Hunt
Het promoten van je nieuwe product of dienst op Product Hunt brengt de nodige voorbereiding met zich mee. Maak op deze website een volledige preview om er zo zeker van te zijn dat je inzending er gelikt uitziet bij livegang.

Submit Checklist
Product Hunt is natuurlijk niet de enige plek waar je jouw fantastische uitvinding moet promoten. Bekijk daarom deze uitgebreide checklist met de populairste promotiekanalen. Alhoewel veel kanalen gericht zijn op het promoten van software, zitten er voldoende tussen waar je ook met hardware terecht kan.

De beste verhalen over uitvinden

The invention, slow adoption and near perfection of the zip
Een sluitend achtergrondverhaal over het ontstaan van de rits.

List of inventors killed by their own inventions
Uitvinden is niet altijd zonder risico's. 

My Fellow Engineers, It Is Time For the Greatest Invention of All
Hoe kunnen ingenieurs hun kennis en kunde beter inzetten voor de maatschappij?

Why the invention of the fridge could be responsible for our love of fake news
Mensen redeneren graag naar hun eigen mening toe omdat lui zijn fijner is dan actief naar de waarheid op zoek gaan.

Building a great startup requires more than genius and a great invention
Er komt meer kijken bij een goed lopende start-up dan alleen goed idee. 

Tutorials & guides 

The Essential Guide to Crowdfunding
Breng je idee tot leven met deze gratis guide van Indiegogo die in samenwerking met campagnestrategen is geschreven om jou te voorzien van de beste tips en best practices voor crowdfunding.

How to Launch on Product Hunt
Met een succesvolle campagne op Product Hunt kan je al in een vroeg stadium veel aandacht trekken. Voor de meeste impact is het raadzaam deze uitgebreide gids goed te bestuderen.

Everyone should invent
Een inspirerende TED Talk van Mark Champkins waarin hij ingaat op zijn bizarre uitvindingen en je vraagt om het innerlijke kind weer naar boven te halen.

Inspirerende uitvindingen

(klik op de afbeelding voor achtergrondinformatie)

Volgwaardig

Quickstarter
Een goed idee valt al langer te pitchen via Kickstarter. Nu is er voor de kleinere goede ideeën Quickstarter bijgekomen. Houd je aan de basisregels als projectduur, campagnetijd en rewards en launch jouw Quickstarter.

Indiegogo
Een van de grotere crowdfundplatformen is Indiegogo. Op dit platform ontdek je nieuwe technologie en designitems voordat ze mainstream worden. Voordeel ten opzichte van Kickstarter? Veel producten zijn al direct te bestellen.

Show HN:
Op Hacker News kan je niet alleen terecht voor interessante tech-artikelen, maar ook voor het ontdekken van 'digitale' uitvindingen. Dit doe je door op het kopje 'show' in het menu te klikken. Voor de meest recente inzendingen klik je op 'shownew'.

Heb je zelf nog leuke verhalen, tips of bijzondere uitvindingen waar iedereen van moet weten en wil je die delen met andere lezers? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:

Deel dit verhaal

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.