Blog overzicht

/ Weekly #42 (Happy New Year!)

In deze TransIP Weekly blikken we terug op 2018 en kijken we vooruit naar 2019. We stappen immers over een paar dagen het nieuwe jaar in. Wij wensen iedereen het allerbeste voor 2019! Veel leesplezier!

Tools & resources die opvielen in 2018


1.1.1.1
Cloudflare komt met 1.1.1.1, een privacyvriendelijke DNS-directory. Daarnaast claimt het bedrijf dat het ook nog eens een van de snelste DNS-services ter wereld is. Ook te gebruiken op iOS en Android via een handige app.


krisp
Ben jij ook vaak slecht te verstaan doordat je noodgedwongen in een drukke omgeving aan het bellen bent? Krisp lost dit probleem voor je op door een virtuele microfoon tussen jou en de daadwerkelijke microfoon te plaatsen die de hinderlijke geluiden wegfiltert. 


Buy Me A Coffee!
Buy Me A Coffee! is een laagdrempelige manier om geld voor je creatieve werk te vragen. Het platform houdt zelf 5 procent in van elke betaling, dus maar liefst 95 procent van de opbrengst van je werk blijft voor jou.


Ubersuggest
Wil je meer data over een keyword? Of het nu voor SEO of PPC is, je krijgt overal een overzicht van te zien. Van volume tot periodes en cost-per-click data, de Ubersuggest keyword tool laat je dit allemaal zien, helemaal voor niks.


No More Google
Firefox, Qwant, BitWarden, ProtonMail, Authy en vele anderen diensten die je volgens ontwikkelaar Pieter Levels niet volgen, zijn te vinden op de site No More Google. Zo biedt de website meerdere alternatieven voor onder andere Maps, Chrome en Search.

De beste verhalen van 2018

How the Raspberry Pi was created: A visual history of the $35 board
De Raspberry Pi heeft het idee van wat een goedkope computer is volledig op zijn kop gezet.

Using Google Maps costs more than you think
Een inkijkje wat je allemaal precies prijsgeeft bij het gebruik van Maps. 

Why are we so surprised by Facebook’s data scandals?
Een jaar van privacyschandalen voor het sociale netwerk.

Why we will probably never have a perfect clock
Relativiteit geldt ook voor onze eigen tijd.

People lost their damn minds when Instagram accidentally went horizontal
Een wijziging in de feed van Instagram zorgt voor een hoop geërgerde gebruikers.

Inspiratie in 2018

De tutorials & guides in 2018 die je niet mag missen

Edabit: learn to code with real world challenges 
Een nieuwe taal leer je het snelst door de taal te spreken met mensen voor wie het de moedertaal is. Dit geldt ook voor programmeren. Je leert het sneller door het te doen. 

FreeCodeCamp: learn to code and help nonprofits
Met FreeCodeCamp leer je programmeren door bij te dragen aan open source projecten die worden ingezet door nonprofit organisaties. Zo wordt jouw kennis vergroot terwijl je een nuttige bijdrage levert aan een nonprofit. 

Machine Learning Crash Course
Bouw ervaring op met het werken met machine learning met deze handige guide van Google. De guide neemt je mee langs alle fundamentele concepten die bij machine learning van toepassing zijn.

Volgwaardig in 2018 (en 2019)

This Week in Tech
This Week in Tech is een van de meest bekende PodCasts over technologie. Wekelijks neemt Leo Laporte je mee langs de laatste nieuwtjes op techgebied en discusieert met zijn gasten over alles wat met elektronica te maken heeft. 

MKBHD
MKBHD staat voor Marques Brownlee en die heeft maar liefst 7.6 miljoen volgers op YouTube. Waarom je hem moet volgen? Hij reviewt alles wat los en vast zit op techgebied.

Accidental Tech Podcast
De hosts van deze PodCast zijn allemaal ontwikkelaar. Ze weten waar ze het over hebben en het voelt alsof je een kijkje krijgt in de keuken van de ontwikkelingen van morgen.

Bonus: Een blik op 2019

Komend jaar staan ons weer talloze verrassingen op web- en techgebied te wachten. Sommige zaken kunnen we echter wel al met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid voorspellen. Zo wordt 2019 het jaar waarin de eerste opvouwbare telefoons haar intrede gaan doen. Daarnaast durven we ook wel de voorspelling aan dat er nog meer zal worden geïnvesteerd in machine learning en artificial intelligence en zien we 2019 als het jaar waarin steeds meer mensen gebruik gaan maken van een JAMstack.  
In 2019 zal ook de optimalisatie van websites voor Voice Search bij steeds meer bedrijven op de agenda komen. Siri, Google Assistant en Amazon Echo zijn allemaal in Nederland verkrijgbaar en zorgen voor een enorme toename in zoekopdrachten via deze kanalen. 
Maar naast de toenemende technische mogelijkheden is er ook een hernieuwde focus onder het grote publiek voor privacy. Schandalen bij Facebook en Google zorgden voor een hoop ophef en dat is voor privacyvriendelijke zoekmachines als DuckDuckGo en het Nederlandse StartPage goed nieuws. 

Geen behoefte aan vouwbare telefoons, meer privacy of nieuwe ontwikkeltools? The Elder Scrolls komt in maart met een heus kookboek. Het boek staat vol recepten uit de games. 

Heb je zelf nog iets gelezen, gebruikt of ontwikkeld dit jaar wat de moeite van het vermelden waard is? Laat het weten in de comments hieronder!

Tags:

Deel dit verhaal

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.