Blog overzicht

/ TransIP Weekly #40 (Gearbooker)

Deze week staat de Weekly in het teken van de Airbnb voor creative gear, creator Gearbooker. Daarom nemen we je mee in de wereld van camera's, gear en het maken van de mooiste films. Van tools die in te zetten zijn bij je eerste stappen als fotograaf of cameraman, tot de mooiste beelden die je zeker zullen inspireren. Veel leesplezier!

Tools & resources


Gimbal
Altijd smooth filmen als de beste pro's? Start dan met het gebruiken van een goede gimbal. Deze tool zorgt ervoor dat jouw filmpjes altijd strak worden opgenomen en dat je veel minder last hebt van trillingen in beeld door het handheld vasthouden van je camera. Kijk bij Gearbooker voor de mogelijkheden.


BeFunky
Een robuuste online editor om snel meerdere aanpassingen te kunnen doen aan jouw foto’s. Daarnaast biedt BeFunky ook de mogelijkheid om collages te maken en een soort ‘special effects’ toe te voegen aan jouw foto’s.


kraken.io
Optimaliseer jouw foto’s met deze slimme online tool. Jouw website laadt de sterk in grootte gekrompen foto’s vele malen sneller en dat zorgt voor een betere gebruikservaring.


The Beat

Een grote collectie gratis video-assets waarmee je jouw werk net dat beetje extra swung meegeeft. Deze assets zijn geschikt voor onder andere After Effects, Final Cut Pro, Premiere Pro, Avid Media Composer en Cinema 4D.

De beste verhalen over foto- en videografie

How Peter Jackson colorized WWI footage for his documentary
Hoe een monsterklus een indrukwekkende documentaire opleverde.

This is the first Hollywood Feature Film shot on a full frame mirrorless camera
De film zelf blijkt niet veel soeps, maar het camerawerk ziet er goed uit.

A brief history of photography and the camera
Bekijk de ontwikkelingen in bijna 200 jaar fotografie.

Cross Road Blues
Voorbijgangers krijgen de hoofdrol in een bijzonder tafereel.

A game of Shark and Minnow
Op een boot in de Zuid-Chinese Zee zitten 8 Fillipijnse militiairen met maar één doel.

Tutorials & guides 

Photocritic
Een gratis online cursus waarbij je wekelijks een huiswerkopdracht krijgt die door de beheerders van de website wordt beoordeeld. Je kunt je aanmelden met je e-mailadres en de eerst volgende vrijdag volgend op je aanmelding kan je van start.

De handigste geartips voor op reis
Creator Gearbooker deelt in een eigen blog de handigste geartips voor op reis. Ga je voor wildlifefotografie met een telelens, of heb je eerder een allroundzoomlens bij je voor die prachtige plaatjes tijdens een stedentrip.

DPReview camera guide
Op zoek naar de juiste gear voor jouw project of budget? Deze guide geeft voor elk budget en project de juiste mogelijkheden qua gear weer. Van camera’s voor jonge ouders tot de beste camera’s voor video; alles is hier te vinden.

Inspiratie in beeld

Volgwaardig

VII
VII is een wereldwijd collectief van 29 visuele storytellers die zich als doel hebben gesteld om gebeurtenissen in hun omgeving vast te leggen met fotografie en film.

Film Riot
Een YouTube-kanaal dat volledig is toegewijd aan het leren en doceren van filmtechnieken. Op het kanaal wordt twee keer per week een nieuw filmpje geplaatst.

Dave Dugdale
Dave Dugdale houdt ervan zijn kennis te delen. Hij test verschillende gear van filters tot Blackmagic-apparatuur en vlogt daarover op zijn YouTube-kanaal.

Heb je zelf nog leuke verhalen, tips of inspiratiebronnen en wil je die delen met andere creativelingen op foto- en videogebied? Laat je horen door het plaatsen van een comment!

Tags:

Deel dit verhaal

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.