Blog overzicht

/ TransIP Weekly #39 (Gamebasics)

Deze week staat de Weekly in het teken van de maker van de voetbalgame Online Soccer Manager, creator Gamebasics. Daarom nemen we je mee in de wereld van mobile gaming. Van tools die in te zetten zijn bij je eerste stappen als game-ontwikkelaar, tot de vetste mobiele games die er in de nabije toekomst aan zitten te komen. Veel leesplezier!

Tools & resources


Kenney Platformer Kit
70 gratis modellen met een public domain license voor 3D-platformgames. Kenney stelt naast deze kit ook andere assets ter beschikking, zoals de Nature Kit en de Furniture Kit.


Anker PowerCore Speed Nintendo Switch Edition
Een echte road warrior heeft natuurlijk altijd stroom op zak. Laad met deze speciale editie van de Anker PowerCore zowel je mobieltje als je Switch op in stijl voor urenlang gameplezier. Binnenkort leverbaar!


My big ass list of shit to do before launch
Het maken van een game is misschien het belangrijkste, maar zonder goede launch kom je niet ver in deze wereld vol concurrentie. Vergeet dus in ieder geval niet na te denken over deze punten.


The best 2D game engines in 2018

Beginners in het maken van 2D-games hebben niets te klagen over de ruime keuze aan beschikbare game engines. Welke engines geschikt zijn voor jouw plan en voldoen aan je budget, bekijk je in deze video.

De beste verhalen over mobiel gamen

The heartbreaking story of a man who almost lost his family to Final Fantasy
Na meer dan 12.000 pond aan in-app-aankopen was het eindelijk genoeg.

The world design of Castlevania: Symphony of the Night
Er is een reden waarom non-lineare games Metroidvania's worden genoemd.

A story about how I tried to get into game Development and failed
Een drieluik over de grootste valkuilen tijdens het ontwikkelen van games.

Mobile-gaming titans keep ripping of indies
Grote uitgevers ‘gebruiken’ ideeën van indie-developers voor snelle winst.

Game on: a decade of iOS gaming
De impact van de AppStore is het meest zichtbaar in de game-industrie.

Tutorials & guides 

How to Seamlessly Loop Audio
Een fantastische game valt of staat natuurlijk ook met briljante tunes. Met deze tutorial van Transverse Audio leer je hoe je naadloos een loop kan creeëren voor muziek en audio-effecten.

How to start in game development
Een ervaren game developer legt in 10 minuten uit hoe je start met het ontwikkelen van games. Begin niet met het namaken van je favoriete AAA-games, maar begin van vooraf aan.

Online Soccer Manager-tactieken
In theorie is voetbal een simpel spel. Toch worden er boeken vol geschreven over hoe je het spelletje het beste speelt. Dit geldt ook voor OSM. Kijk op deze pagina voor de beste tactieken voor jouw team en begin met winnen.
 

Mobile gaming-inspiratie

Volgwaardig

AppSales
Alle kortingen op Android-apps (waaronder games) komen overzichtelijk terug op deze website. De lijst is onderverdeeld in hoogtepunten, recente sales en titels die tijdelijk gratis te installeren zijn.

Humble Bundle
Bij Humble Bundle kan je regelmatig terecht voor mobiele games. Deze week zijn bijvoorbeeld meerdere virtuele bordspellen in de aanbiedingen, waarbij er een paar ook op Android te spelen zijn.

Short list of totally free games
Gratis spellen zonder advertenties of IAP’s zijn tegenwoordig niet makkelijk meer te vinden. Gelukkig heeft redditor samvest het zoekwerk voor je gedaan en is deze mooie lijst het bewijs van zijn inspanning.

Bonus: gamingtelefoons

Na de Nokia N-Gage en de Xperia Play is er in de afgelopen jaren weinig aandacht geweest voor gamegerelateerde telefoons. Daar is sinds dit jaar verandering ingekomen met de komst van meerdere gametelefoons van verschillende grote fabrikanten. Alhoewel ze allemaal gebaseerd zijn op de Snapdragon 845-chipset, hebben ze toch hun eigen unieke trekjes.

Zo is de Razor Phone 2 uitgerust met een 120Hz-scherm en speciale Vapor Chamber-koeling. Asus heeft besloten zijn ROG Phone zelfs te koelen met een extern opzetstuk, de AeroActive Cooler. De Red Magic Mars van Nubia doet op koelgebied niets speciaals, maar heeft wel capacitatieve schouderknoppen. Xiaomi gaat een stapje verder met de Black Shark en breidt het scherm uit met fysieke gameknoppen voor een nog betere game-ervaring. En alsof dit er al niet genoeg zijn; er zijn nog meer fabrikanten bezig met een gaming phone. Bijvoorbeeld Huawei, die met de Mate 20 X van 7,2 inch en een eigen Kirin 980-processor niet kan wachten om de strijd met de Nintendo Switch aan te gaan.

Bonus: vette anouncements


Warcraft mobile
Release: 2019


Elder Scrolls Blades
Release: begin 2019


Stardew Valley
iOS | Android: binnenkort


Dead Cells
Release: 2019


SpellBorne
Early access on Android


Old School Runescape
iOS | Android


Mario Kart Tour
Release: maart 2019


Civilization VI
iOS

Heb je zelf nog leuke verhalen, tips of games en wil je die delen met andere mobiele gamers of developers? Laat je horen door het plaatsen van een comment!

Tags:

Deel dit blog artikel

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.