Blog overzicht

/ TransIP Weekly #36 (uCrowds)

Deze week staat de Weekly in het teken van creator uCrowds. Oprichter Roland Geraerts leerde zichzelf programmeren met een Commodore 64 en kreeg interesse in het simuleren van mensenmassa’s door de game Command & Conquer. Met de volgende links hopen we ook jou een inkijkje te geven in de wereld van simulaties.

Tools & resources


uCrowds plug-in Unity3D
Deze plug-in voor Unity3D van creator uCrowds zorgt ervoor dat ontwikkelaars aan de slag kunnen met grote groepen bewegende personen in games of 3D-simulaties van mensenmassa's.  


Emulatiegames
Beste emulatiegames volgens Slant. Als extraatje raden wij nog de PC building simulator aan als je houdt van computers in elkaar sleutelen en mocht je het hele leven willen simuleren, ga dan naar Thrive.


Touch Bar Simulator
Geen Mac met Touch Bar, maar wil je wel graag ervaren wat dit kan toevoegen aan jouw workflow? Installeer dan Touch Bar Simulator. Met deze tool kan je een zwevende Touch Bar simuleren op je desktop.


OverType
Altijd al eens willen ervaren hoe het typen op een klassieke typmachine in zijn werk ging? Gebruik dan OverType. Met deze simulator kan je terug in de tijd. Inclusief virtueel correctiepapier. 


Space Engine
Een realistische universumsimulator waarmee je jouw eigen zonnestelsels kan maken. Het is mogelijk om tussen de zonnestelsels te reizen, planeten te bezoeken en elk scenario te emuleren.

De beste verhalen over simulaties

What I’ve learned so far from living in a Mars simulation
In een wit gebouw op een kale heuvel vindt een reallife Marskolonisatie-simulatie plaats.

How Solitaire Inspired the World’s Most Useful Simulation Tool
Een korte historie van de Monte Carlo-methode.

Coder-Physicists Are Simulating the Universe to Unlock Its Secrets
Simulaties worden gebruikt om de geheimen van de ruimte te ontdekken.

Computer Simulations Reveal War Drove the Rise of Civilisations 
Oorlog zou wel eens de grootste drijvende kracht achter het ontstaan van grote maatschappijen kunnen zijn.

The Impact of Position Errors on Crowd Simulation
De gevolgen van een kleine fout op een massasimulatie.

Tutorials & guides 

How to Build the Best PC for Emulation and Retro Gaming
Emulatie is het gebruiken van een programma op een pc om een ouder systeem te simuleren. Door deze simulatie kan je oudere games op nieuwe hardware spelen. Deze guide geeft je tips om de beste pc voor retrogames te bouwen.

uCrowds-tutorials op YouTube
Roland Geraerts van uCrowds geeft op het YouTube-kanaal van het bedrijf diverse handleidingen over hoe je hun engine kan gebruiken. Van het inzetten van Unity-plug-ins tot het modelleren van beloopbare ruimtes; het is er allemaal te vinden.

What is a simulation?
Dr. Richard Gran legt in 12 minuten uit wat een simulatie is en waarom het zo belangrijk is om deze te gebruiken. Dit doet Gran aan de hand van ruimtevaartvoorbeelden.

Simulatie-inspiratie

Volgwaardig

What is a simulation?
Een actieve podcast volledig gericht op simulation modeling in al zijn vormen. Op de website zijn nu 11 podcasts te beluisteren waarin gerenomeerde sprekers praten over de huidige staat van de industrie, de toekomst van simulatie en best practices.

Muse – Simulation Theory
Als je tijdens het maken van je simulaties een passend achtergrondmuziekje wenst, hoef je niet ver meer te zoeken! De Engelse rockband Muse heeft onlangs hun achtste studioalbum ‘Simulation Theory’ uitgebracht waarin thema’s als VR en de gesimuleerde realiteit aan bod komen.

Subreddits over simulatie
Op Reddit is een schat aan informatie te vinden als je geïnteresseerd bent in simulatie. Bekijk bijvoorbeeld r/Simulated met meer dan 300.000 subscribers of het kleine broertje r/Simulate met 7100 subcribers voor algemene informatie. Voor theorieën over simulatie kan je terecht bij r/AWLIAS met 4300 subscirbers en r/SimulationTheory met 2600 subcribers.

Extra: leven we in een computersimulatie?

Het houdt wetenschappers al heel lang bezig. Leven we in een simulatie of niet? Is er iets waar van onze realiteit? Van Elon Musk tot Neil Degrasse Tyson, meerdere tech-mijardairs hebben een duit in het zakje gedaan. Toch gelooft niet iedereen daarin, terwijl anderen nu nog twijfelen maar er vanuit gaan dat we in de toekomst wel in een simulatie gaan leven. Het levert leuke discussies op. Al is het binnenkort waarschijnlijk gedaan met dit vraagstuk als het aan de wetenschappers van Oxford ligt.

Heb je zelf nog leuke, interessante of bijzondere simulatie-tips die je graag wilt delen met de wereld? Laat je verhaal dan hieronder achter!

Tags:

Deel dit verhaal

Blog overzicht

Auteur: TIP-redactie

Is de auteursnaam die we gebruiken wanneer een blogpost in teamverband door meerdere TransIP’ers is samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een eventverslag of onze Weekly.

Reacties voor het blog zijn uitgeschakeld

Disqus reacties zijn niet beschikbaar omdat je Marketing-cookies hebt uitgeschakeld. Wil je toch reageren op het blog? Zet dan de marketing-cookies aan in jouw privacy instellingen.